Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Διακήρυξη Απεργίας 1η Μάη 2015

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ, ΤΙΜΗΣ & ΑΓΩΝΑ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας , απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στη Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο Φλώρινας.
 Με την φετινή Εργατική Πρωτομαγιά κλείνονται 5 χρόνια οικονομικής και κοινωνικής

Από τον μαυροπίνακα του Cafe Roza

2η διεθνή διάκριση της προπτυχιακής καλλιτέχνιδος του ΤΕΕΤ Ειρήνης Πουλιάση στο Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών στη Βαλένθια της Ισπανίας

Η προπτυχιακή καλλιτέχνιδα της Σχολής καλών τεχνών του ΤΕΕΤ, Π.Δ.Μ Ειρήνη Πουλιάση  επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών στην Βαλένθια της Ισπανίας, ΙINCUMBARTE 7 με το έργο ¨The Meeting Sequence”. Το INCUBARTE 7 θα πραγματοποιηθεί στις 18 – 21 Ιουνίου και θα συμμετάσχουν μερικοί  από τους

24ωρη απεργία Πρωτομαγιάς

H Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα να πάρουν μαζικά μέρος, στη σημερινή (Παρασκευή, 1η Μάη 2015) 24ωρη Απεργία και τις Συγκεντρώσεις που οργανώνουν τα Συνδικάτα σε όλη τη χώρα, για να τιμήσουμε τους αγώνες της εργατικής τάξης.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την Πρωτομαγιά

Το ΚΚΕ απευθύνεται στους εργάτες, στους ανέργους, στους απόμαχους της δουλειάς, στις εργαζόμενες γυναίκες, στους νέους, σε όλους τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, της εξουσίας των μονοπωλίων που υπηρετεί και η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

1η ΜΑΗ 2015 : Σταθμός ταξικής συσπείρωσης για αντεπίθεση και λαϊκή αντιπολίτευση

Από το Σικάγο του 1886, η Πρωτομαγιά ήταν και είναι η κομβική ημερομηνία, που καταφέρνει και συνδέει το χτες με το σήμερα στην ιστορία των αιματηρών αγώνων του παγκόσμιου εργατικού κινήματος,

Το νέο ΔΣ του Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας

Eλληνική Πρωτομαγιά είναι το δικαίωμα στην ισονομία και στην ισοπολιτεία

Λίγοι σήμερα θυμούνται τον Πάρσονς ή τον Σπάις ή τους συντρόφους τους στο Σικάγο στα τέλη του 19ου αιώνα. Λίγοι θυμούνται τις συνθήκες που οδήγησαν στη σφαγή στο Χάι Μάρκετ. Ακόμη λιγότεροι θυμούνται εκείνο το πολύχρωμο εθνικά και γλωσσικά πλήθος των “κολασμένων” που δεν ζήτησαν να γίνουν ήρωες αλλά ισότιμοι πολίτες.
Και σήμερα πλήθη “κολασμένων”

3ο σχολικό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης Φλώρινας

Ο Δήμος Φλώρινας σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης «ΣΑΡΙΣΕΣ» Φλώρινας, διοργανώνει το  3ο Σχολικό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης  που θα γίνει το  Σαββατοκύριακο 9/10 Μαΐου 2015,  στο  2ο  Γυμνάσιο Φλώρινας.

Απολογισμός Περιόδου 2014-15 για τον ΑΟΦ

Ιδιαίτερα επιτυχημένη θεωρείται η Χιον.Περίοδος 2014-15 για τον ΑΟΦ, αφού η ανταπόκριση του κόσμου της Φλώρινας, έτσι όπως ερμηνεύτηκε με την εγγραφή 80 μικρών παιδιών, ήταν θετική, δίνοντάς μας δύναμη για ακόμα καλύτερη εμφάνιση την νέα χρονιά 2015-16.

Συλλήψεις για παράνομη αλιεία στη λίμνη Βεγορίτιδα

Χθες (30-04-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Φλώρινας, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, 40 και 48 χρονών, για παράνομη αλιεία.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Πρεσπών στους μαθητές του Γυμνασίου και ΛΤ Λαιμού

Ο Δήμαρχος Πρεσπών έστειλε την παρακάτω επιστολή στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Γυμνασίου και ΛΤ. Λαιμού για την διάκριση της ομάδας του σχολείου που συμμετείχε στον διαγωνισμό σχολικής καινοτομίας με θέμα νανοτεχνολογία και επιχειρηματικότητα της Quantum Spinoff που διεξήχθη την Δευτέρα 26-04-2015 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στην Αθήνα με συμμετοχή ιδιωτικών και δημόσιων Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας.

Τριμερής επιχειρηματική συνάντηση με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Αμαλία Κούσκουρα, ενισχύοντας την προσπάθεια του Επιμελητήριου Φλώρινας  για τόνωση της επιχειρηματικής δυναμικής  στo πλαίσιο των ευρύτερων διασυνοριακών επαφών με όμορα κράτη, παραβρέθηκε στην τριμερή συνάντηση, υπό μορφή Β2Β, με 30 επιχειρήσεις. Η συνάντηση

Δελτίο τύπου Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου-Λ.Τ. Λαιμού για το διαγωνισμό νανοτεχνολογίας

Ο Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου – Λ.Τ. Λαιμού συγχαίρει θερμά τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και Α΄Λυκείου του σχολείου μας που πρώτευσαν στο Διαγωνισμό Νανοτεχνολογίας Quantum Spinoff που διεξήχθη την Δευτέρα 26-04-2015

Ευχαριστήριο του "Αριστοτέλη"

Στη μνήμη της Αναστασίας Λουκά - Κεφαλοπούλου, ο ανεψιός της Νικόλαος Τοσίου και η αδελφή της Όλγα Τοσίου προσέφεραν στον ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»,  αντί στεφάνου, το ποσό των εκατό πενήντα ευρώ (150 €).  
Το ΔΣ του ΦΣΦΑ τους ευχαριστεί

Ένα βήμα πριν την έξοδο στην Ευρώπη ο Αμύντας Αμυνταίου

Το Σάββατο στις 17:00, ο Αμύντας φιλοξενείται στα Γιαννιτσά από τον Μέγα Αλέξανδρο, για το δεύτερο παιχνίδι της μεταξύ τους σειράς και τις θέσεις 5-6. Τα κορίτσια του Αμύντα μετά το 26-18 του περασμένου Σαββάτου στο ΔΑΚ Αμυνταίου, έκαναν εύκολα το 1-0 στη σειρά και χρειάζονται μια ακόμα νίκη, για να