Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Φωτορεπορτάζ από την παρέλαση στη Φλώρινα

Διαβούλευση για τη Μεταλιγνιτική Περίοδο

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα ο άξονας Κοζάνης – Πτολεμαΐδας – Αμυνταίου – Φλώρινας αποτελεί, για δεκαετίες, την ενεργειακή καρδιά της Ελλάδας. Η αξιοποίηση των τοπικά εξορυσσόμενων λιγνιτών συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της χώρας και συνεχίζει να αποτελεί βασικό πυλώνα για την ενεργειακή της αυτοδυναμία. 

«Περιβάλλον και Κοινωνία» - Περιβαλλοντικό Συνέδριο στη Φλώρινα

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και το Δήμο Φλώρινας, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας διοργανώνουν Περιβαλλοντικό Συνέδριο με θέμα «Περιβάλλον και Κοινωνία» από 27 έως και 29 Μαρτίου 2015.
Η πανηγυρική έναρξη του συνεδρίου θα

Quar-t : μια έκθεση μικρογραφιών, στην Artis Causa Gallery

Πλήθος μικρογραφικών έργων θα καταλάβει το χώρο της γκαλερί, δημιουργώντας μια πύκνωση εικαστικών ουσιών. Κάθε έργο συγκαταλέγεται στην επινοημένη κατηγορία των  Quar-t.  Τα Quar-t αποτελούν συμπυκνωμένες δημιουργικές πράξεις ή χειρονομίες, που απαρτίζουν τον πυρήνα μιας εικαστικής σκέψης.  Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες, μέσω του περιοριστικού μεγέθους, κλήθηκαν να λειτουργήσουν

"Αλλάζοντας τους εαυτούς μας αλλάζουμε και τον κόσμο", η φιλοσοφία και ο σκοπός της ΜΚΟ "Εν Γνώσει" στη Φλώρινα

Από την Τσιτσώνη Ιωάννα
Στα πλαίσια ανάδειξης αξιόλογων ΜΚΟ και ανάλογων φορέων που προσφέρουν πραγματικό έργο για τον τόπο εντάσσουμε και τη σημερινή  παρουσίαση της Εν Γνώσει. Πρόκειται

Ευχαριστήριο του Συνδέσμου Μοναστηριωτών

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και των Πέριξ εν Φλωρίνη  «Η ΕΛΠΙΣ» εκφράζει τις ευχαριστίες του στους φίλους, μέλη και συλλόγους, οι οποίοι αντί στεφάνων κατέθεσαν στην μνήμη του αλησμόνητου και επί σειρά ετών Προέδρου μας Θεόδωρου Λεων. Βόσδου, χρηματικές δωρεές προς ενίσχυση του Συνδέσμου.
Ευχαριστούμε θερμά τις/τους: