Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Ανάκληση "νιφάδων καλαμποκιού – corn flakes"

Ο ΕΦΕΤ, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) και σε συνέχεια επικοινωνίας με την εταιρεία «ΑΒ Βασιλόπουλος», ενημερώθηκε για τη διακίνηση του προϊόντος νιφάδες καλαμποκιού (corn flakes) Γερμανικής προέλευσης, στο
οποίο διαπιστώθηκε αυξημένη συγκέντρωση μυκοτοξίνης DON (Deoxynivalenol), λόγω επιμόλυνσης της πρώτης ύλης.
Πρόκειται για το προϊόν με εμπορική ονομασία «365 νιφάδες καλαμποκιού», σε συσκευασία των 750 g, με αριθμούς παρτίδας L14-05261 & L14-5262 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 21.12.15, που παρασκευάζεται από τη γερμανική εταιρεία C. HAHNE Mühlenwerke GmpH και διακινήθηκε στην Ελλάδα από την εταιρεία «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ A.E.».
Η επιχείρηση έχει ήδη ξεκινήσει την ανάκληση / απόσυρση του ανωτέρω προϊόντος, ενώ από πλευράς Ε.Φ.Ε.Τ. βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν (κάτωθι φωτογραφία), να μην το καταναλώσουν.


1 σχόλιο:

  1. Απο τις ανακοινωσεις του ΕΦΕΤ εχω διαπιστωσει ανακλησεις διαφορων προιοντων της συγκεκριμμενης εταιρειας. Νομιζω κανει ζημια στην αλυσιδα των Σ/Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή