Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ο Δεκάλογος της Άννας

Οι δέκα λόγοι που με κάνουν να ψηφίσω για βουλευτή Φλώρινας με τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ την Άννα Σπύρτου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου μας, σε αυτές τις εκλογές είναι οι εξής :

  1. Είναι εξαίρετη επιστήμονας και εκπαιδευτικός του Πανεπιστημίου μας. Πρώτοι από όλους, το αναγνωρίζουν οι ίδιοι οι φοιτητές. Η Άννα Σπύρτου με την έρευνά της και τη συστηματική συνεργασία με τους υπόλοιπους καθηγητές έχουν φέρει το επίπεδο του Πανεπιστημίου μας από τα πρώτα σε πανελλαδικό επίπεδο.
  2. Της ανατέθηκε από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο να είναι επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, η οποία έγραψε το νέο Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος της Φυσικής για το Δημοτικό Σχολείο.
  3. Ως Πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών, πάλεψε μαζί με τους καθηγητές και τους υπαλλήλους του Πανεπιστημίου μας, με προσωπικότητες της ομογένειας και όλη την πόλη, για να παραμείνουν τα Τμήματά του στην πόλη μας, τη στιγμή που οι τοπικοί φορείς και βουλευτές «ξύπνησαν», όταν ήδη είχε παρθεί το Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών.
  4. Είναι η Πανεπιστημιακός, που αγωνίζεται καθημερινά, σε συνεργασία με την Α/βθμια Εκπ/ση και τα σχολεία του νομού μας στο να γίνει υψηλότερο το μορφωτικό επίπεδο των μαθητών μας, μέσα από πρωτόγνωρες και καινοτόμες δράσεις πάνω στο μάθημα των Φυσικών.
  5. Είναι αυτή, που μαζί με τους Φίλους του Τρένου ξεσήκωσε την πόλη για να ξανασφυρίξει το τρένο στη Φλώρινα, τη στιγμή που όλοι οι άλλοι πολιτικοί  θεωρούσαν το θέμα τελειωμένο.
  6. Είναι αυτή, από την οποία δε θα ακούσεις ευχολόγια και κουβέντες, που θα χαϊδεύουν τα αυτιά μας, γιατί έτσι μας αρέσει.
  7. Είναι αυτή, που ο λόγος της είναι καθάριος, κρυστάλλινος και λέει πάντα τα «σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη», πράγμα που λείπει από το λεξιλόγιο των μέχρι τώρα πολιτικών  του νομού μας.
  8. Είναι η πεισματάρα αγωνίστρια, η αγωνίστρια «μέχρι τέλους» για το δίκιο, γιατί είναι δίκαιος άνθρωπος. Έχει μάθει να αγωνίζεται ενάντια στο κατεστημένο, που παρουσιάζεται με χίλια πρόσωπα και απίθανες μεταμορφώσεις, προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία.
  9. Η Άννα, αν και δεν είναι από τη Φλώρινα, αποφάσισε να μείνει σε αυτή την πόλη, να είναι κάτοικος και δημότης της Φλώρινας. Να αγωνίζεται καθημερινά για τα προβλήματα του νομού μας περισσότερο και από τους γεννημένους στη Φλώρινα πολιτικούς μας.  Όπως λέει και η ίδια, την έχει αγαπήσει πάρα πολύ αυτή την πόλη και το νομό και θέλει να τον πάει επιτέλους λίγο πιο πάνω, εκεί που του αξίζει κι εκεί που οι πολιτικοί μας δεν το ΄χουν καταφέρει έως σήμερα!!
  10. Είναι η Άννα της Φλώρινας, των κινημάτων, του τρένου, του Πανεπιστημίου, της απλότητας. Είναι η καθηγήτρια Πανεπιστημίου που ζει ως απλός άνθρωπος ανάμεσά μας.

Άννα, σου εύχομαι καλό και νικηφόρο αγώνα, γιατί η πολύπαθη περιοχή μας χρειάζεται επιτέλους μια αγωνίστρια σαν εσένα, για να ξεκολλήσει από το τέλμα που την έχουν οδηγήσει οι έως τώρα πολιτικές και πολιτικοί απ’ όπου αυτοί κι αν προέρχονται.
Με φιλικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Νάσος Στ. Παπαδάκης



2 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ ΚΙ ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ! ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΠΕΦΤΕΙ Η κ.ΣΠΥΡΤΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΚΛΗΡΑ, ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι όπως τα λέτε! Έτσι είναι η Άννα, έτσι ήταν πάντα η Άννα, από τότε που είμασταν συμμαθητές στο Λύκειο και αυτό για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι δεν πρόκειται ν' αλλάξει ό,τι κι αν συμβεί.

    Γιώργος Χρηστινίδης
    Εκπαιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή