Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Ο παλιός τρόπος ζωής σε ισορροπία με το περιβάλλον

Ο οδοκαθαριστής Παύλος Μαυρουδής, Φλώρινα 1994


Γράφει ο Δημήτρης Μεκάσης
Εποχή του πλαστικού η εποχή μας, της άνεσης, αλλά και της ρύπανσης. Απολαμβάνομε τα αγαθά της τεχνολογίας, την υπερκατανάλωση και τον άνετο τρόπο ζωής. Κάποτε την καλή ζωή την εννοούσαν με την καλή διατροφή. Για όποιον είχε αρκετό φαγητό έλεγαν: «Περνάει ζωή και κότα». Σήμερα έχομε τα πάντα που μας τα προσφέρει το οικονομικό και πολιτικό

Τα Άκρα της Κοινωνίας



Σε κάθε σύνολο ατόμων παρατηρείται ο ίδιος τρόπος κατανομής των χαρακτηριστικών τους: η μεγάλη μάζα συγκεντρώνεται σε μια ενδιάμεση κατάσταση που αντιστοιχεί στο μέσο όρο, ενώ εκατέρωθεν βρίσκονται τα μέλη που διαθέτουν πιο ακραία χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα το σωματικό ανάστημα, το νοητικό πηλίκο, η οικονομική κατάσταση και

Προσωρινή υιοθεσία

Απευθύνω ΑΜΕΣΗ έκκληση για ένα κουταβάκι (το οποίο με τις φωνές του με έκανε να κατέβω στη γειτονιά για να δω τι γίνεται) να βρεθεί προσωρινό σπίτι μέχρι να βρω κάπου να το δώσω.
Ήδη έχω ένα σκυλάκι και επειδή μένω σε πολυκατοικία έχω προβλήματα με τους γείτονες. Παρακαλώ πολύ, όποιος/α ενδιαφέρεται να το κρατήσει για λίγες μέρες μέχρι να του βρούμε κάτι μόνιμο, θα το εκτιμούσα!
Είναι πολύ μικρό για να μείνει έξω στο κρύο! Αν το

Ξεκινά η καταγραφή των αναγκών στο πλαίσιο συνολικού σχεδίου δράσης κοινωνικής προστασίας από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με αρωγούς Μητροπόλεις και Δήμους

Ξεκινά η καταγραφή των πολιτών που αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα επιβίωσης σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου δράσης κοινωνικής προστασίας. “Πρόκειται για ένα κάλεσμα ευθύνης, στο οποίο ανταποκρινόμαστε μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, εξασφαλίζοντας

Εκδήλωση για τη "Σύγχρονη θεραπευτική αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας"

Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος

Το νέο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΗ Λυγκηστίς

Φλώρινα σήμερα στις 27 Νοεμβρίου 2014 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00 συνήλθε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ»  που προήλθε από τις αρχαιρεσίες στις 14 & 15 Νοεμβρίου 2014 στα γραφεία αυτού, οδός Ηπείρου 26 μετά από πρόσκληση του πλειοψηφίσαντος συμβούλου κ. Κάτση Θεόδωρου  και αφού βρέθηκε σε απαρτία προέβηκε στη λήψη αποφάσεων για το μοναδικό θέμα «ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ».
Μετά από μυστική ψηφοφορία προέκυψε κατά πλειοψηφία το παρακάτω αποτέλεσμα:

Ψάχνει για δεύτερη σερί νίκη ο Αίας Αμυνταίου

Με στόχο τη δεύτερη σερί νίκη και τρίτη στο πρωτάθλημα, θα παραταχθεί ο Αίας Αμυνταίου, στο αποψινό παιχνίδι (29/11 στις 20:30) στο ΔΑΚ Αμυνταίου, με αντίπαλο τη Νεάπολη, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΔΥΜ.

Θέλει νίκη κόντρα στον Α.Ο. Κοζάνης, ο Αμύντας

Το πρώτου παιχνίδι στην έδρα του, δίνει απόψε (29/11 στις 18:00) η ανδρική ομάδα του Αμύντα, που αντιμετωπίζει τον Α.Ο. Κοζάνης, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος χάντμπολ της Β Εθνικής.
Οι χειροσφαιριστές του Αμύντα, μετά

Προσθήκη μέλους στην ομάδα εργασίας για τον πρωτογενή τομέα

Στα πλαίσια σύστασης ομάδας εργασίας για τον πρωτογενή τομέα, νέο μέλος της ομάδας, ως εκπρόσωπος του Α.Σ. Φλώρινας, ορίστηκε ο κ. Αλαβάκης Δημήτριος (Μέλος Δ.Σ. Α.Σ. Φλώρινας – Κτηνοτρόφος). Μετά και τη νέα προσθήκη, τα μέλη που απαρτίζουν την ομάδα είναι τα εξής: