Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

«Έφυγε» ο Κωστάκης Λούστας

Ένας ακόμα σπουδαίος άνθρωπος και καλλιτέχνης ταξίδεψε για τη γειτονιά των αγγέλων. Ο Κωστάκης Λούστας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, αφήνοντας πίσω του πλούσιο και ξεχωριστό έργο, για το οποίο όλοι οι Φλωρινιώτες είμαστε υπερήφανοι. 
Γεννήθηκε το 1933. Η μητέρα του ήταν

Επιστολή του ΕΚΦ στον Ι.Μανιάτη για τη μικρή ΔΕΗ

Κύριε υπουργέ
Σε επιστολή που σας αποστείλαμε στις 10/03/2014 σας τονίσαμε ότι η αποκρατικοποίηση και η δημιουργία της μικρής ΔΕΗ, είναι ένα σχέδιο το οποίο οδηγεί  με μαθηματική ακρίβεια στην ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή όλη την επιχείρηση και αυτό αποδεικνύετε από τον κύκλο εργασιών και τη ζήτηση της ηλεκτρικής ενέργειας που έχει πτωτική τάση τα τελευταία χρόνια. 
Πέρα όμως ότι καταστρέφει τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας στοχοποιεί και μια

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής»

Το Τμήμα Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στις «Επιστήμες της Αγωγής» (ΦΕΚ 1409 τ. Β΄/3-6-2014) καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 στις εξής κατευθύνσεις:

Βιβλιοπαρουσίαση: "Να σε χαζεύω..."

Η Μαρία Στύλου του Ράδιο Θεσσαλονίκη και του Ερωτικού fm ξαναγυρίζει στη Φλώρινα με το "Να σε χαζεύω..." καλεσμένη

Συνάντηση – σύσκεψη για τον πολιτισμό από την "ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ"

Ο συνδυασμός «ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ», η νέα περιφερειακή αρχή από 1 Σεπτεμβρίου 2014, στα πλαίσια της άμεσης δημοκρατίας και της συμμετοχικής διαδικασίας προσκαλεί όλους του Πολιτιστικούς Συλλόγους της Π.Ε. Φλώρινας σε συνάντηση – σύσκεψη για θέματα

Ψήφισμα του «Αριστοτέλη» για την εκδημία του ΚΩΣΤΑΚΗ ΛΟΥΣΤΑ

Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», με αφορμή την εκδημία του Κωστάκη Λούστα, του Φλωρινιώτη ζωγράφου και καλλιτέχνη, εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους, τους φίλους, μαθητές, θαυμαστές και προς όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι υπήρξαν οι αποδέκτες της καλλιτεχνικής του έμπνευσης και δημιουργίας. 
Ο Κωστάκης Λούστας, προικισμένος

Συλλήψεις για παράνομη αλιεία στη λίμνη Χειμαδίτιδα

Τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας, στη λίμνη Χειμαδίτιδα, συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, υπηκόους FYROM (44 και 40 χρονών) και έναν 50χρονο αλλοδαπό, υπήκοο

Το νέο ΔΣ του Σωματείου χειριστών και βοηθών σκαπτικών μηχανημάτων γεωτρυπανιστών

Σας γνωρίζουμε ότι μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 7 & 8 Ιουνίου 2014 και μετά τη συγκρότηση της νέας διοίκησης σε σώμα που έγινε στις 18 Ιουνίου 2014, η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΩΝ ΣΚΑΠΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ είναι η παρακάτω:

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2014

Του Ανδρέα Γιανκουλίδη
Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2014  και με τα αποτελέσματα για μια ακόμη φορά να προκαλούν τριγμούς στην κυβέρνηση και να διαφαίνεται η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.. Όπως και μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων 30 χρόνων.
Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Και αυτό, διότι πολύ απλά η νοοτροπία παραμένει η ίδια. Αν δεν αλλάξει, τότε σε κάθε εκλογική

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Φλώρινας για την δήθεν "αξιολόγηση"

Στις 18 Ιουνίου 2014 υποβάλλαμε προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αίτημα ώστε να περιληφθεί στην ημερήσια διάταξη ή να τεθεί ως θέμα προ ημερησίας