Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Το πασχαλινό κατσικάκι

Το κατσικάκι μας με όλη την παρέα. Από τα δεξιά, Δημήτρης (Τάκης) Μεκάσης, Μαίρη, Ντίνα, Νίτσα και Λίτσα, Φλώρινα 1962. (Αρχείο Δημήτρη Μεκάση).


Γράφει ο Δημήτρης Μεκάσης
Παλιά συνήθεια των Φλωρινιωτών ήταν να αγοράζουν ένα ζωντανό γουρουνάκι μερικούς μήνες, πριν τα Χριστούγεννα και ένα αρνάκι ή κατσικάκι τον Μάρτιο. Αν και ήταν καταστηματάρχες και δεν είχαν καμία σχέση με την κτηνοτροφία, ήθελαν με δική τους τροφή και περιποίηση να

H Ανάπτυξη της Κρίσης

Γράφει ο Βαγγέλης Τσούκας
Ήδη έχουν συμπληρωθεί τέσσερα συναπτά έτη οικονομικής "κατοχής" της Ελλάδας από τους διεθνείς επενδυτές την οποία οι τελευταίοι ονομάζουν "συνεργασία" και αναπτύσσουν με "μνημόνια", στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μια αποικιοκρατική υποδούλωση.

“Οικονομικός” ρεαλισμός


Γράφει ο Γ.Χατζής

Ο “οικονομικός” ρεαλισμός του καθ ημάς ρωμαίικου ζωγραφικού τρόπου, όπως αυτός εμφανίζεται στον εξεικονισμό της Αναστάσεως του Κυρίου.
Όπως το έχουμε πολλάκις επισημάνει στο παρελθόν, είναι χαρακτηριστική η διαφορά στον εξεικονισμό της

Οι επιτάφιοι σε Μελίτη, Αχλάδα και Σκοπό



Μελίτη

Συνελήφθη ένας διακινητής για μεταφορά πέντε μη νόμιμων μεταναστών στην Κρυσταλλοπηγή

Χθες (18-04-2014) τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κρυσταλλοπηγή, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας συνέλαβαν 46χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Ελβετίας για παράνομη μεταφορά πέντε μη νόμιμων μεταναστών.