Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Ο Γ.Ηλιάδης νέος πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας

Ορκίστηκε την Τετάρτη 16 Απριλίου 2014, από το Δήμαρχο Φλώρινας Ι.Βοσκόπουλο, ο νέος πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας Γιώργος Ηλιάδης.
Η ορκωμοσία του πραγματοποιήθηκε μετά από έκπτωση από το αξίωμα του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας Ρόζα Κωνσταντίνου σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου

Το μονοπάτι του Γολγοθά σε ένα βουνό της Φλώρινας

Χρονογράφημα Λάζος ο βουνίσιος 
Όταν τέλη της δεκαετίας 1960 με 1970 χτίζονταν ο Σταυρός ήμουν μικρό παιδί και απ το παραθύρι στο σπίτι του παππού μου το περιεργαζόμουν με τις ώρες . Τα πρωινά οι ήχοι απο τις οικοδομικές εργασίες στις σκαλωσιές πρίν το καλούπωμα και τοποθέτηση τσιμέντου ήταν ακουστοί σχεδόν σε όλη την πόλη. Όταν αποπερατώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του Σταυρού, καλοκαίρι πρέπει να ήταν , θυμάμαι αμυδρά τον αείμνηστο επίσκοπο μας

Σάρωση μεταλλίων των αθλητών στίβου της ΓΕΦ

Την Μ.Τριτη στις 15/04/2014 διεξήχθη το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων Δυτικής Μακεδονίας. Οι αθλητές του στίβου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και έδειξαν ότι βρίσκονται σε άριστη φυσική κατάσταση. Ο Ιορδανής Μπουτακής συμμετείχε σε δυο ατομικά αγωνίσματα και

Ανακοίνωση υποψηφίων των "Ανοιχτών Οριζόντων"

Σε συνέχεια των δύο πρώτων ανακοινώσεων υποψηφίων των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, παρουσιάζουμε τριάντα ακόμη υποψηφίους.

Συμβουλές για αποφυγή χρήσης κροτίδων,βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων

Επειδή κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο, η Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Μακεδονίας, σας υπενθυμίζει ότι:

Αήττητη η ομάδα του τένις της Λ.Π.Φλώρινας στη Βέροια

Η ομάδα του τένις της Λ.Π. Φλώρινας συμμετείχε στο 2ο Ενωσιακό προ--παιδικό ομαδικό πρωτάθλημα (ΚΕΔ.Μ.) στην Βέροια (13 Απριλίου 2014) .
Στο πράσινο επίπεδο  συμμετείχε η Ιωσήφ Ελευθερία κερδίζοντας και τις επτά ομάδες με τις οποίες αγωνίστηκε 
Στο πορτοκαλί  επίπεδο η

Μεταφορά ημέρας διενέργειας Λαϊκής Αγοράς Αμυνταίου

Λόγω της εορτής του Πάσχα η Λαϊκή Αγορά του Αμυνταίου αντί της Δευτέρας 21 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί

Απαγόρευση αλιείας στη Λίμνη Βεγορίτιδα

Σύμφωνα με την κοινή απόφαση των Περιφερειακών Ενοτήτων Φλώρινας και Πέλλας και με το υπ Αριθμό Πρωτοκόλλου 3378 έγγραφό τους.
Σύμφωνα με τις κείμενες Διατάξεις και τους ισχύοντες νόμους και διατάγματα
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ απόλυτα η αλιεία με οποιοδήποτε μέσο και εργαλείο για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών στη λίμνη Βεγορίτιδα,

3 επιπλέον Αντιπεριφερειάρχες στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με απόφαση του Γ.Δακή

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή, ορίζονται τρεις επιπλέον Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, για την περίοδο από 17 Απριλίου 2014 έως 31 Αυγούστου 2014, μετά την πρόσφατη Υπουργική ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα στον Περιφερειάρχη για ορισμό και νέων Αντιπεριφερειαρχών.
Ορίζονται οι εξής:

Συλλήψεις για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών σε περιοχή της Φλώρινας

Το μεσημέρι της Τετάρτης σε περιοχή της Φλώρινας, αστυνομικοί του  Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας συνέλαβαν δύο 30χρονους ημεδαπούς για προμήθεια,  κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομική

Ευχαριστήριο της Μητρόπολης

Ἡ Ἀνάστασις τοῦ Χριστοῦ, καρπὸς τῆς ἀπείρου ἀγάπης Του πρὸς τὸ ἀνθρώπινον γένος, εὑρίσκει τὸ ἀληθινό της νόημα μέσῳ τῆς αὐθεντικῆς καὶ γενναιοδώρως προσφερομένης ἀγάπης ὅλων πρὸς  ὅλους, ἰδίως μάλιστα πρὸς ὅσους εὑρίσκονται εἰς μεγάλην ἀνάγκην. Ζωντανὸν παράδειγμα τῆς ἀγάπης καὶ φιλανθρωπίας ταύτης ἀπετέλεσε ἡ ἐκ νέου πολύτιμος προσφορὰ βοηθείας  ἐκ μέρους τῶν κάτωθι ἐπιχειρήσεων: