Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ανατολή και Δύση


Γράφει ο Βαγγέλης Τσούκας
Η διάκριση των ανθρώπινων πολιτισμών σε δυτικούς και ανατολικούς βασίζεται στην ιστορική, πολιτιστική και γεωγραφική διαφοροποίηση δύο κόσμων που χωρίζονται από τις εκτεταμένες στέπες της Κεντρικής Ασίας. Στη Δύση ανήκουν παραδοσιακά η Ευρώπη, η Αμερική και το δυτικό τμήμα

Εξηγήσεις Γ.Δακή για την επιλογή Σ.Βόσδου (video)

Την απάντηση στο ερώτημα  γιατί  προέβη στην αλλαγή του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη στη Φλώρινα από το ψηφοδέλτιο για τις εκλογές του Μαΐου, αντικαθιστώντας το Δημήτρη Ηλιάδη με το Σωτήρη Βόσδου, έδωσε με δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Γιώργος Δακής. Όπως είπε: 

Επιστολή προς το δήμαρχο Φλώρινας

Βιβλιοπαρουσίαση: "Η σκιά της Μίκας"

6ος ο ΑΟΦ στην πανελλήνια γενική κατάταξη σωματείων χιονοδρομίας

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση σας κοινοποιούμε απόσπασμα του εγγράφου αξιολόγησης σωματείων, που παραλάβαμε από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ, για το έτος  2012-13. Αφορά συλλόγους της Ελληνικής Επικράτειας που ανήκουν στην δύναμή της και καλλιεργούν και διαδίδουν την Χιονοδρομία σε όλες της τις μορφές.
Τα κριτήρια που ελήφθησαν υπ’ όψιν από την ΕΟΧ, ήταν ποιοτικά και

Ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ! ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ)  και στην απεργιακή Συγκέντρωση την Κυριακή 13 Απρίλη 2014 στην Αθήνα στις 11.00 π.μ. (ΣΥΝΤΑΓΜΑ & ΕΡΜΟΥ) και στις κατά τόπους αγωνιστικές συγκεντρώσεις

Πολιτική διακήρυξη της ΑΡ.ΣΥ

Συμπολίτη και συμπολίτισσα της Δυτικής Μακεδονίας
Σε καλούμε να στηρίξεις και να υπερψηφίσεις μαχητικά την Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή!
Έτσι, από την «κοσμογωνιά» της Δυτική Μακεδονία, θα στείλεις το πιο αποφασιστικό μήνυμα καταδίκης της συγκυβέρνησης ΝΔ -ΠΑΣΟΚ, των δυο πολιτικών δυνάμεων που κυβερνούν τη χώρα, με τη συνδρομή του ΛΑΟΣ και της ΔΗΜΑΡ, εδώ και 40 χρόνια.

Συγχαρητήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οκτάβα»

Ο μαθητής του Ωδείου Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Σελεμίδης απέσπασε το 1ο βραβείο – χρυσό μετάλλιο στην Γ’ κατηγορία πιάνου (ηλικίες έως 22 ετών) στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Μουσικό Διαγωνισμό ΤΑΛΕΝΤΑ – ΒΡΑΒΕΙΑ ΦΙΛΩΝΑ 2014 που διοργάνωσε το Πανελλήνιο Πνευματικό Κέντρο “Ο ΦΙΛΩΝ” σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών, και πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 6 Απριλίου ενώπιον κοινού στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Αθηνών.
O Αντώνης Σελεμίδης παρακολουθούσε 

Ευχαριστήρια επιστολή του Π.Λάτμου

Αποχωρώντας από τη θέση του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας  , λόγω της πρόσφατης   αποστρατείας μου από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, επιθυμώ να εκφράσω προς τις τοπικές αρχές ( πολιτικές και στρατιωτικές),  καθώς και προς τους πολίτες της Φλώρινας  και της ευρύτερης περιοχής,   τις πιο θερµές ευχαριστίες µου, για την άριστη συνεργασία και τη συνδρομή που

Συγχαρητήρια στον Υποστράτηγο Γιώργο Καραΐτση

Θερμά συγχαρητήρια στον Γιώργο Καραΐτση για την προαγωγή του στο βαθμό του Υποστρατήγου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ευχαριστήριο του "Αριστοτέλη"

Το Δ.Σ. του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά την οικογένεια Γρηγορίου Χάσου, για την οικονομική δωρεά προς τον Σύλλογό μας, αντί στεφάνου, στην μνήμη του εξαδέλφου της και πρώην Προέδρου μας, Νικολάου Χάσου. 

Αμπελουργική Ενημερωτική εκδήλωση στον Άγιο Παντελεήμονα

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 στο Κέντρο Νεότητας  Αγίου Παντελεήμονα μια ενδιαφέρουσα και άκρως επιτυχημένη ενημερωτική εκδήλωση από τον Γεωπονικό Σύλλογος Ν. Φλώρινας με θέμα: «Αμπελουργία: