Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Το ΝΑΙ του Κωνσταντινίδη στο «πολυνομοσχέδιο λαιμητόμος»


«ΝΑΙ» και στο πολυνομοσχέδιο-λαιμητόμο είπε χθες βράδυ ο βουλευτής  Φλώρινας της Ν.Δ., Στάθης Κωνσταντινίδης. Μερικές από τις πιο βασικές αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο είναι:

Η αγάπη της Δήμητρας


Γράφει η Φοίβη 
Η μυθολογία μας λέει μια άλλη ιστορία για κάποια μυθική οικογένεια, μια ιστορία που απολάμβανε τόσο μεγάλο σεβασμό ώστε σε αυτή στηρίχτηκαν τα Ελευσίνια μυστήρια, η μεγάλη ιεροτελεστία κατά την οποία άντρες και γυναίκες μυούνταν στην καρδιά της θρησκευτικής εμπειρίας. Τα μυστήρια αυτά επικεντρώνονταν στην ιστορία της θεάς Δήμητρας που χάνει την

Φωτορεπορτάζ στη Φύση: Xρώματα Άνοιξης στο Βουνό


Φωτορεπόρτερ: Λάζος ο βουνίσιος

Σύλληψη 52χρονου για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών

Το απόγευμα του Σαββάτου στο 35ο χλμ. Εθνικής Οδού Φλώρινας – Καστοριάς, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας συνέλαβαν 52χρονο ημεδαπό για παράνομη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.

Οι Φλωρινιώτες της Αθήνας ενημερώνονται από διακεκριμένους συμπατριώτες μας για σημαντικά θέματα υγείας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των εν Αθήναις Φλωρινιωτών, ‘Ο Φίλιππος’, συνεχίζοντας τις πνευματικές δραστηριότητες, στις οποίες πρυτανεύει το αμέριστο ενδιαφέρον του για τη γενέτειρά μας, πραγματοποίησε εκδήλωση (στην αιθ. ‘Πλακιώτισσα’) παρουσία όλων των εκλεκτών μελών του Συλλόγου.
Το καλωσόρισμα έγινε από την

Βιβλιοπαρουσίαση: "ΘΕΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΒΙΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΣΩΦΡΟΝΙΟ ΤΟΥ ΕΣΣΕΞ"

Σᾶς προσκαλοῦμε στήν παρουσίαση τοῦ βιβλίου «ΘΕΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΒΙΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΣΩΦΡΟΝΙΟ ΤΟΥ ΕΣΣΕΞ» τοῦ Πανοσ. Ἀρχιμ. Θεωνᾶ Ἀθ. Ἀθανασιάδη, ἡ ὁποία θα πραγματοποιηθεῖ τήν Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 στήν αἴθουσα τοῦ Ἐργατικοῦ Κέντρου Φλώρινας (Ἠπείρου 28) στίς 7μ.μ.
Τό βιβλίο παρουσιάζουν οἱ:

Πρωταθλήτρια η Δόξα Κολχικής

Για ακόμη μια φορά, η ομάδα της Δόξας Κολχικής στέφθηκε πρωταθλήτρια στον 2ο όμιλο της Β'Ε.Π.Σ.Φλώρινας. Παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο και έχοντας κλίμα μιας παρέας, οι ποδοσφαιριστές της Κολχικής κατάφεραν να κερδίσουν δίκαια ακόμα ένα πρωτάθλημα. Πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές

Σύλληψη δύο ατόμων για παράνομη απασχόληση στην Κέλλη

Το πρωί του Σαββάτου, σε αγροτική περιοχή στην Κέλλη Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών συνέλαβαν 42χρονο ημεδαπό και 26χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για παράνομη απασχόληση.
Συγκεκριμένα ο 42χρονος

Το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Φλώρινα

Με θέμα «ΕΕ vs Νεολαία», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Απρίλη στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας (κανόνια), μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ.
 Η ΚΝΕ, καλεί τους μαθητές, να ενώσουν τη φωνή τους με τους συμμαθητές τους, τους νέους και τις νέες που οι ανάγκες, τα όνειρά τους, οι ελπίδες τους δε χωράνε σ’ αυτό το σύστημα. 

Μπασκετικό τουρνουά "Ικάρων" Γιαννιτσών και "Shooters" Φλώρινας

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το μπασκετικό τουρνουά στον Π. Μυλότοπο που διοργάνωσε η Ακαδημία "Ίκαροι" Γιαννιτσών με φιλοξενούμενους την Ακαδημία μπάσκετ" Shooters" από τη Φλώρινα,η οποία είναι και αυτή συνεργαζόμενη Ακαδημία με τον Πάοκ Θεσσαλονίκης, όπως και οι Ίκαροι.

Ευχαριστήριο της Μητρόπολης

Ἐπιθυμοῦμεν νὰ εὐχαριστήσωμεν καὶ νὰ συγχαρῶμεν δημοσίως τὴν Ἕνωσιν Λειτουργῶν Μέσης Ἐκπαιδεύσεως (ΕΛΜΕ) Φλωρίνης διὰ τὴν ἐκ μέρους της προσφορὰν τροφίμων, πρὸς ἐνίσχυσιν τοῦ ἔργου τοῦ Γενικοῦ Φιλοπτώχου Ταμείου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας καὶ τὴν ἐξασφάλισιν χρειωδῶν μέσων διαβιώσεως διὰ δοκιμαζομένους καὶ ἀπόρους συνανθρώπους μας, ἰδίως εἰς τοὺς παρόντας δυστήνους καιρούς.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης

Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης προωθεί νέο συντριπτικό πλήγμα σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων και μισθών, των ασφαλιστικών ταμείων και των μικρών επαγγελματιών, αποδεικνύοντας ότι, τόσο τα λεγόμενα δημοσιονομικά, όσο και τα λεγόμενα διαρθρωτικά

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου

Σήμερα Δευτέρα, 31 Μαρτίου, στις 8 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου με θέματα ημερήσιας διάταξης: