Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Κόσκινα και κοσκινάδες

Κοσκίνισμα καλαμποκιού σε χωριό της Φλώρινας, το 1917

Γράφει ο Δημήτρης Μεκάσης
Ένα σακί αλεύρι υπήρχε σε κάθε σπίτι, απαραίτητο για την διατροφή των Φλωρινιωτών. Πίτες και ψωμιά τα βασικά της διατροφής τους, καθώς το σιτάρι αφθονούσε στον κάμπο της Φλώρινας. Τότε τα τοπικά προϊόντα διαμόρφωναν τα φαγητά τους.
Όσοι είχαν κτήματα είχαν άφθονο σιτάρι, που το πήγαιναν στους μύλους

Ο Κόσμος των Συχνοτήτων

Γράφει ο Βαγγέλης Τσούκας
Από την πρώτη στιγμή που ο άνθρωπος αποκτήσει λογική σκέψη αντιλαμβάνεται χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία την έννοια του χρόνου, διακρίνοντας εκατέρωθεν της παρούσας στιγμής το παρελθόν και το

Διακόπτεται η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Φλώρινας και Έδεσσας-Σκύδρας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επέρχονται από σήμερα  έως και τη Δευτέρα στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Φλώρινα καθώς και στο τμήμα Έδεσσα – Σκύδρα, λόγω της διενέργειας αναγκαίων εργασιών αναβάθμισης στη σιδηροδρομική υποδομή.

Πότε θα παρουσιάσει βελτίωση ο καιρός και που θα πέσει η θερμοκρασία

"'Ηταν και δεν ήτανε..." - 16 φλωρινιώτικα παραμύθια

Πανελλήνιο πρωτάθλημα καράτε παίδων – κορασίδων 2014

Το Σαββατοκύριακο 5 & 6/4/2014 στο σπίτι των πολεμικών τεχνών στα Λιόσια Αττικής θα γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε στις κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων. Ο Α.Σ “ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ” Φλώρινας θα είναι και πάλι παρόν με 5 αθλητές οι οποίοι είναι πανέτοιμοι να διεκδικήσουν την

Τα εμπόδια για την ανάπτυξη

Της Γεωργία Ζεμπιλιάδου
Υποψήφια Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ
Μετά τη δημοσιονομική σταθερότητα, η ανάπτυξη είναι το μέγα ζητούμενο για την έξοδο από τη κρίση. Σε Εθνικό και Περιφερειακό επίπεδο.
Η έλλειψη παραγωγής και η υψηλή ανεργία είναι στοιχεία που «μιλούν» από μόνα τους για την αναγκαιότητα ενός σχεδίου για την ανάπτυξη.
Μέχρι τώρα σχέδια για την ανάπτυξη, σε

Συλλήψεις για παράνομη απασχόληση στον Άγιο Γερμανό

Το πρωί της Πέμπτης, σε αγροτική περιοχή στον Άγιο Γερμανό Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών συνέλαβαν 69χρονο ημεδαπό και 53χρονο αλλοδαπό, υπήκοο FYROM, για παράνομη απασχόληση.
Συγκεκριμένα ο 69χρονος