Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Πρόσκληση φορέων για τη "μικρή ΔΕΗ"

Σας καλούμε να παραβρεθείτε την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ. στο Eργατικό Kέντρο Φλώρινας για να αποφασίσουμε τις ενέργειες που θα πρέπει να προβούμε, για το μεγάλο θέμα που είναι στην επικαιρότητα και αφορά την πώληση των μονάδων της Φλώρινας και τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ, που η κυβέρνηση δρομολογεί το τελευταίο χρονικό

Ουκρανία: Αφορμή για "Νέα Γιάλτα"

Γράφει ο Μιχάλης
Ένας από τους πολλούς Ρώσο-Τουρκικούς πολέμους του 17ου αιώνα είχε ως κατάληξη την υπογραφή της συνθήκης του Κιουτσούκ Καϊναρτζή στις 10-7-1774 με όρο μεταξύ άλλων στον οποίο η Ρωσία δεν έχει το δικαίωμα να χαρίσει την Κριμαία σε άλλο κράτος. Διαφορετικά η Τουρκία (Τάταροι πλέον του 10%)

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης – παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση, έχει ως εξής:

Επιστολή ΕΚΦ στον Υπουργό ΠΕΚΑ για τη "μικρή ΔΕΗ"


Προς
Υπουργό ΠΕΚΑ
κ. Μανιάτη Ιωάννη
Κύριε Υπουργέ
Δυστυχώς ο σχεδιασμός της κυβέρνησης που αφορά την αναδιάρθρωση και αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ έχει συμπεριλάβει την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ ΑΕ, τη συρρίκνωση της επιχείρησης και τη χαριστική παραχώρηση των μονάδων της Φλώρινας σε ιδιώτες επενδυτές.  Η

Σύγκρουση τρένου με τρακτέρ κοντά στη Φλώρινα

Σύγκρουση τρένου με τρακτέρ σημειώθηκε χθες το πρωί  σε σιδηροδρομική διάβαση κοντά στην Φλώρινα. Ειδικότερα, αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκης - Φλώρινας   συγκρούστηκε με τρακτέρ στην σιδηροδρομική διάβαση μεταξύ των χωριών Αμμοχωρίου και Παλαίστρας.

Τελικοί Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Καράτε

Αρκετά καλή εμφάνιση έκανε η Ειρήνη-Μαρία Τσαρτσιταλίδου στους τελίκους του Πανελληνίου πρωταθλήματος Καράτε που έγιναν  στο “σπίτι των Πολεμικών Τεχνών” στα Λιόσια αττικής.
Η αθλήτρια του Α.Σ “ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ”

Πρωταθλητές Ελλάδος Καλυβιάνου και Τσώκας του ΟΞΙΦ

Για 2η συνεχή χρονιά και φορά Πρωταθλητές Ελλάδος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών – Γυναικών στέφθηκαν στο Ξίφος Μονομαχίας ο Νικόλας Τσώκας (2η συνεχή χρονιά) και η Ρίκη Καλυβιάνου (Πρωταθλήτρια -17 και -20 την ίδια χρονιά!).
Πολύ δύσκολα, όμως, μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιο από τα 20 παιδιά του Ο.ΞΙ.Φ. που συμμετείχαν στους Αγώνες το περασμένο Σ/Κ στην Αθήνα. Όλοι έδωσαν κάτι περισσότερο

e-Παράβολο – Εξυπηρέτηση του πολίτη? Απλούστευση διαδικασιών? Ή απλά ακόμα ένα δωράκι στις τράπεζες?

Ελέω ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και απλούστευσης διαδικασιών θεσπίστηκε το «πρωτοποριακό» για τα ελληνικά δεδομένα e-παράβολο.
Ως εδώ καλά. Για να δούμε όμως τι κέρδισε ο πολίτης και τι κέρδισε το κράτος…
Τα παράβολα τα οποία απαιτούνταν να προμηθεύεται ο πολίτης  έως το 2013 από  τα γκισέ των ταμείων της εφορίας, πλέον θα πρέπει να τα προμηθεύεται από τις τράπεζες.
Δηλαδή το κράτος φρόντισε να “γλιτώσει” ο πολίτης από την ταλαιπωρία στην εφορία  ,

"Νερό με γεύση" για το Νηπιαγωγείο Φιλώτα

Στις 6 Μαρτίου 2014 το Κ.Π.Ε.  Βεύης - Μελίτης  υποδέχθηκε τις εκπαιδευτικούς και  τους μαθητές του Νηπιαγωγείου Φιλώτα, προκειμένου να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Νερό με γεύση» , που από φέτος  πιλοτικά απευθύνεται και σε μαθητές νηπιαγωγείου. Στο τέλος του

Μαθήματα Υποψηφίων Ραδιοερασιτεχνών

Από τη Ραδιολέσχη Φλώρινας ανακοινώνεται ότι τα μαθήματα των υποφηψίων ραδιοερασιτεχνών για τις εξετάσεις περιόδου Απριλίου 2014 θα

Παιδικό Μπάσκετ: Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» 51-49

Δεν κατάφερε να κάνει την εκτός έδρας νίκη το παιδικό του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» στο παιχνίδι της Β΄ Φάσης με τον Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 στο Δ.Α.Κ. «Δημήτρης Διαμαντίδης» της Καστοριάς η ομάδα του παιδικού Μπάσκετ προσπάθησε να πάρει τη νίκη αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και

Υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2014-2015

Από το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με την

Μηνιαία δραστηριότητα των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας

1. Η δραστηριότητα των υφισταμένων μας Αστυνομικών Διευθύνσεων (Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης & Φλώρινας), κατά το μήνα Φεβρουαρίου του έτους 2014, είναι η εξής:

Ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση στο Αμύνταιο

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014, 6:30 μμ Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου
Είμαστε πολίτες και όχι υπήκοοι.
Δείξαμε εμπιστοσύνη στα λόγια και τις προθέσεις τους.
Τους ψηφίσαμε περιμένοντας τις ανάλογες συμπεριφορές και τα έργα τους.
Τελικά, τους μετρήσαμε, τους ζυγίσαμε και απογοητευτήκαμε.
Παλιοί και νέοι ενεργοί πολίτες, αγρότες και επιστήμονες, υπάλληλοι και επαγγελματίες, άνεργοι και συνταξιούχοι, ενώνουμε τις

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο δημόσιο

ΟΛΟΙ στη 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ Τετάρτη 12 Μάρτη όταν συζητιέται και ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, τις απολύσεις και την κατάργηση οργανισμών, ΝΠΔΔ - ΝΠΙΔ.
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ με 48ωρη

Δ(Ν)Τ και ΠΑΣΟΚοι για όλες τις δουλειές

Το ότι η Δημόσια Τηλεόραση είναι μέσο “ανοιχτό” στην ενημέρωση με μαχητικούς δημοσιογράφους, ταγμένους στο δημοκρατικό τους λειτούργημα, το γνωρίζαμε από ιδρύσεώς της. Άλλωστε ο τρόπος ίδρυσής της, μετά το «μαύρο της ΕΡΤ», δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης.

Εσπερινὴ Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία

Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐλαβῶν Χριστιανῶν ὅτι κατὰ τὴν περίοδο τῆς Ἁγίας καὶ Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς, κάθε Τετάρτη ἀπόγευμα, θὰ τελεῖται μία ἑσπερινὴ Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στὴν πόλη τῆς Φλωρίνης, στὴν ὁποία θὰ χοροστατεῖ ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκλητος, καὶ μία ἑσπερινὴ Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στὴν πόλη τῆς Πτολεμαΐδος.
Στὶς λατρευτικὲς αὐτὲς συνάξεις τὸν Θεῖο λόγο

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Η Οικονομική  Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνεδριάζει σήμερα Τρίτη, 11 Μαρτίου στις 10 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα: