Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

7 νέα μετάλλια σε Κορέα, Πορτογαλία & Βουλγαρία για την οινολόγο Άρτεμις Τουλάκη-Ρούφα

Η  χρονιά του 2014 κλείνει, με ένα μοναδικό τρόπο για την βορειοελλαδίτισσα οινολόγο Άρτεμις Τουλάκη-Ρούφα. Ο κόπος , οι αναζητήσεις , η προσπάθεια μιας ολόκληρης χρονιάς , επιβραβεύτηκε  
με τα αποτελέσματα των τελευταίων οινικών  διαγωνισμών.
Στον μεγαλύτερο διαγωνισμό κρασιού της Ασίας, τον Asia Wine Trophy ,που πραγματοποιήθηκε στη N. Κορέα στην πόλη  Daejeon , με 13.000 συμμετοχές κρασιών , η οινολόγος Άρτεμις Τουλάκη –Ρούφα,- επιστημονική υπεύθυνός των οινοποιείων Γρεβενών Γη, Κτήμα Παρτσάλη και Βεγορίτις -κατέκτησε 1 χρυσό μετάλλιο (για το ροζέ κρασί Καλύβια ) και τρία αργυρά μετάλλια για τα κρασιά Αγίασμα (Λευκός ) & Μύλος  (Λευκός & Ροζέ).
Στην Πορτογαλία και στην πρωτεύουσα του πορτογαλικού κρασιού, το Πόρτο, όπου διαγωνίστηκαν μερικά από τα καλύτερα ευρωπαϊκά κρασιά στον Διαγωνισμό Portugal Wine Trophy  το  λευκό Αλεξάνδρα του οινοποιείου Κλαούντια Παπαγιάννη ,από την Χαλκιδική, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
Στην Σόφια τέλος ,όπου τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται ένας σημαντικός Βαλκανικός διαγωνισμός οίνου , ο Βalkans International Competition ,το Κτήμα Καρανίκα απέσπασε ένα χρυσό με το μοναδικό λευκό αφρώδες  και ένα αργυρό για  το ιδιαίτερο ροζέ αφρώδες.

Η Άρτεμις-μετά τις νέες επιτυχίες που έφτασαν συνολικά τις 19 μέσα στο 2014!- , πανευτυχής δήλωσε ότι:’’ με το ελληνικό κρασί καταφέραμε ,τα τελευταία χρόνια , να κερδίσουμε τον σεβασμό όλου του κόσμου . Το ελληνικό κρασί  αρχίζει να γίνεται της μόδας στο εξωτερικό  , ενώ οι εξαγωγές όλο και περισσότερων οινοποιητικών εταιρειών  αυξάνονται κατακόρυφα’’.            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου