Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Περί υλοτομίας ατομικών αναγκών

Ο Σεπτέμβρης αισίως τελειώνει κι αυτός, έρχεται ο Οκτώβρης και στο χωριό μας ΄Ανω Κλεινές, όπως και σε άλλα χωριά, δεν ακούγεται κάτι για την ανάθεση σε κάποια συνεργεία ή σε συνεταιρισμούς δασικούς της υλοτομίας ατομικών αναγκών, πραγματικά θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Δήμαρχο προς τι αυτή η καθυστέρηση;
Από αυτά που μαθαίνω, στο χωριό μου δόθηκαν οι ατομικές ανάγκες σε κάποιον έμπορο ο οποίος τελικά
παραιτήθηκε από αυτή την υπόθεση, στη συνέχεια μαθαίνουμε πως δόθηκαν σε κάποιον άλλο ο οποίος μάλιστα δεν ήταν από το χωριό μας και τώρα ακούμε πως κι αυτός για τους δικούς του λόγους δε θέλει να ασχοληθεί με την υλοτομία στο χωριό μας.
Πραγματικά κ. Δήμαρχε, τελικά ενδιαφέρεστε για όλους τους κατοίκους του Δήμου σας ή μόνο γι αυτούς που στήριξαν τους υποψηφίους σας  στις προηγούμενες εκλογές;
Στο χωριό μας ΄Ανω Κλεινές, μαθαίνουμε πως υπεύθυνο ορίσατε τον Πρόεδρο του χωριού μας, αυτός όρισε υπεύθυνο τον κ. Καραγκιοζάκη κι έτσι άκρη δεν μπορούμε να βρούμε και εδώ κολλάει τέλεια το γνωστό σε όλους μας ¨εγώ τα λέω στου σκύλου μου κι ο σκύλος στην ουρά του¨.
Επειδή ήδη έχουν πέσει τα πρώτα χιόνια στα βουνά της περιοχή μας, πραγματικά θα ήθελα να σας πω, κάτι το οποίο φυσικά  γνωρίζετε πολύ καλά, πως στο χωριό μας υπάρχει Δασικός Συνεταιρισμός ο οποίος από το νόμο δικαιούται να κάνει την υλοτομία των ατομικών αναγκών πάνω από οποιονδήποτε έμπορο ή άλλο συνεταιρισμό και φυσικά εάν δοθούν οι ατομικές ανάγκες σε κάποιον άλλο, έχει το αναφαίρετο δικαίωμα από το νόμο να προβεί σε  ένσταση της αποφάσεώς σας, αυτό φυσικά θα καθυστερήσει κι άλλο την υλοτομία των ατομικών μας αναγκών, με αποτέλεσμα να χάσουμε και άλλον πολύτιμο χρόνο.
Γι αυτό το λόγο δεν καταλαβαίνουμε γιατί θέλετε να παραβείτε αυτό το νόμο, γιατί δε θέλετε να δουλέψουν στις ατομικές ανάγκες του χωριού μας παιδιά από το χωριό μας και αυτή την εργασία να την κάνουν κάποιοι άλλοι, αλλά είναι προφανείς οι λόγοι αυτοί όπως είπα παραπάνω.
Πάντως καλό θα είναι επειδή έφτασε ο χειμώνας, να ξεκινήσει η υλοτομία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από τον συνεταιρισμό μας, για να πάρουν οι κάτοικοι τα ξύλα που τους αναλογούν κι εάν ο Πρόεδρος του χωριού μας δε θέλει να δοθούν οι ατομικές ανάγκες στον συνεταιρισμό μας, επειδή προφανώς οι περισσότεροι που ανήκουν σε αυτόν δεν τον στήριξαν με την ψήφο τους στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, καλό θα είναι να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας, να αφήσετε στην άκρη τα πολιτικά πάθη και να κοιτάξετε το καλό όλων των δημοτών και όχι μόνο αυτών που σας ψήφισαν, γιατί είτε το θέλουμε είτε όχι, μαζί θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε και για το υπόλοιπο διάστημα, εκτός βέβαια εάν νομίζετε πως πρέπει να ζήσετε μόνο με αυτούς που σας στήριξαν με την ψήφο τους κι εμείς να μεταναστεύσουμε σε άλλο Δήμο!
Ελπίζω να ξεκινήσει η υλοτομία από τον Δασικό Συνεταιρισμό ΄Ανω Κλεινών όσο το δυνατόν γρηγορότερα, γιατί ο χειμώνας φέτος προβλέπεται πολύ βαρύς από κάθε άποψη!
Αθανάσιος Στ. Παπαδάκης


3 σχόλια:

  1. το προβλημα ειναι αν ειναι απο το χωριο ή οχι ή αν βαση της προβλεπομενης διαδικασιας επιλεγει οποιος δωσει καλυτερη προσφορα;γιατι με το καπελο της εντοπιοτητας και μονο δεν μπορει να υπαρχει επιλογη...μηπως να μαθουμε πρωτα τι πραγματικα συμβαινει και ποιος ο λογος που παραιτηθηκε ο πρωτος και δεν θελει να ασχοληθει οπως αναφερετε ο δευτερος εμπορος;ολα στο φως λοιπον αν θελετε καθαρες δουλειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν κάποιοι επιτήδειοι σταματούσαν να απειλούν αυτούς που περνούν κάθε φορά ανάθεση, το χωριό σας θα είχε ξύλα και δεν θα υπήρχε πρόβλημα για το χειμώνα άρα ψάξτε αλλού τους υπεύθυνους ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή