Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Πανικόβλητος προτίμησε τη σιωπή από το διάλογο

Απέφυγε την αντιπαράθεση ο συνυποψήφιος μου στο Δήμο Πρεσπών
Καλός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης. Κι αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό FLASH.
Δυστυχώς ο συνυποψήφιος μου από τον άλλο συνδυασμό Παναγιώτης Πασχαλίδης, απέφυγε την αντιπαράθεση πρόσωπο με πρόσωπο, για να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας ποιος έχει ιδέες, σχέδιο και πρόγραμμα για την Πρέσπα και το μέλλον της.
Πανικόβλητος απέφυγε τη σύγκριση λόγω
αδυναμίας. Γιατί είναι εντελώς ανέτοιμος και αντιμετωπίζει την Πρέσπα και τους Πρεσπιώτες με επικίνδυνη προχειρότητα.
Αυτό φαίνεται από το πρόγραμμα που κυκλοφορήσανε, το οποίο είναι γενικόλογο, πρόχειρο, χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα του Δήμου μας. Επιεικώς είναι μια έκθεση παιδιών του Δημοτικού σχολείου. Βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση.
Και σωστά ο κ. Πασχαλίδης δεν ήρθε στην εκπομπή του FLASH, για να πει τι; Να διαβάσει την φτωχή έκθεση ιδεών, που παρουσιάσανε ως πρόγραμμα σε μια παρέα φίλων του συνδυασμού τους, που δεν ξεπερνούσαν τους 40;
Το τραγικό για τους Πρεσπιώτες και τις Πρεσπιώτισσες είναι ότι   παρόλο που ο κ. Πασχαλίδης και κάποιοι συνεργάτες του ήταν δημοτικοί σύμβουλοι στην προηγούμενη θητεία μας και υποψήφιοι τώρα, βρίσκονται μακράν των προβλημάτων του Δήμου μας, γιατί δεν ενδιαφέρονταν γι’ αυτά. Δεν μπόρεσαν ή δεν ήθελαν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις στα μεγάλα ζητήματα της Πρέσπας. Η αλήθεια τους εκθέτει ανεπανόρθωτα κι αποδεικνύει ότι κινούνται από ταπεινά ελατήρια για τη διεκδίκηση του Δήμου.
Αυτό βέβαια είναι ό,τι χειρότερο για την περιοχή μας. Ο Δήμος Πρεσπών νοικοκυρεύτηκε και μπήκε σε ένα δρόμο επίλυσης των μεγάλων και μικρών προβλημάτων. Κι αυτοί όπως όλα δείχνουν με την προχειρότητα και τους πειραματισμούς τους, θα πισωγυρίσουν το Δήμο, γι’ αυτό και είναι επικίνδυνοι. Γι’ αυτούς όλα είναι «χύμα στο κύμα» όπως λέει ο λαός μας.
Αντίθετα, οι επιλογές του δικού μας συνδυασμού  «με λογισμό και όραμα» είναι επιλογές ευθύνης, γι’ αυτό και είναι επιλογές νίκης. 
Έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα, μετρήσιμο και υλοποιήσιμο.
Έχουμε δώσει δείγματα γραφής! Εγώ και οι συνεργάτες μου δεν κουραστήκαμε ποτέ να προσπαθούμε για το καλό του τόπου. Δίνουμε καθημερινό αγώνα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας αλλά και για την ανάπτυξη της περιοχής.
Στο κομμάτι των έργων μπορούμε να πούμε χωρίς υπερβολή ότι κάναμε το ακατόρθωτο. Ξεκινήσαμε βασικά έργα υποδομής που είχαν τελματώσει για χρόνια και θα αναφέρω δύο απ’ αυτά :
-Τον δρόμο Φλώρινα-Πρέσπα που το «άρωμα» του κρατούσε χρόνια, δεκαετίες και θα έλεγα στην ευδαιμονία του οποίου ζουν ακόμη οι του συνδυασμού του κ. Πασχαλίδη, αφού δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις. Τους πληροφορώ λοιπόν ότι όλα είναι έτοιμα για την υποβολή της μελέτης και των τεχνικών δελτίων στα τομεακά προγράμματα για χρηματοδότηση (συνέντευξη Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιου Δακή 26 Απριλίου 2014). Επιτέλους η Πρέσπα θα συνδεθεί με τη Βίγλα και τη Φλώρινα με δρόμο ασφαλή και ταχείας κυκλοφορίας.
Πράγματι, το έργο αυτό είναι μια χαμένη ευκαιρία για τον συνδυασμό «Όλοι Μαζί  για την Πρέσπα», αφού ακόμη βρίσκονται στη φάση των μελετών!!!
-Αλλά και στο έργο της άρδευσης της λεκάνης των Πρεσπών με σταγόνες, βαδίζουν με βήμα σημειωτόν αφού οι εξελίξεις κι εδώ τους ξεπέρασαν με μεγάλη ταχύτητα. Ίσως να είναι αυτός ο λόγος που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Όλοι Μαζί  για την Πρέσπα». Κι εδώ εμφανίζονται καθυστερημένοι στην ενημέρωση των εξελίξεων.
Το  έργο είναι κατ’ εξοχήν περιβαλλοντικό που θα προστατέψει το υδάτινο δυναμικό της περιοχής μας και θα συμβάλει φυσικά στην τοπική οικονομία και στον επαναπροσδιορισμό του χάρτη των καλλιεργειών. Τους πληροφορώ πως κι  εδώ όλα είναι έτοιμα για την  ανάδειξη του αναδόχου μέσα από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
Δεν ισχυριζόμαστε ότι τα κάναμε όλα. Υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν. Γι’ αυτό με αίσθημα ευθύνης και απέραντη αγάπη για τον τόπο μας, ζητούμε από το λαό του  Δήμου Πρεσπών να μας τιμήσει με την εμπιστοσύνη του  και για τη νέα πενταετία.
Η Πρέσπα δεν αντέχει πειραματισμούς και προχειρότητες.
Ζητάμε  από τους συνδημότες μας να δώσουμε κι αυτό τον αγώνα μαζί, για μια νικηφόρα πορεία, να δώσουμε την ελπίδα, την προοπτική και την αισιοδοξία στους δημότες μας για τη συνέχιση της ανάπτυξης και το μέλλον της Πρέσπας.
Υ.Γ. Επειδή θεωρούμε κορυφαίο ζήτημα το διάλογο για την ενημέρωση του Πρεσπιώτη και της Πρεσπιώτισσας, καλώ τον κ. Πασχαλίδη σε δημόσια συζήτηση στην Πρέσπα ή όπου αλλού θέλει, ενώπιον των συνδημοτών μας ή όχι, για να διαμορφώσουν οι συμπολίτες μας καλύτερη άποψη για τα προγράμματα μας, γι’ αυτά που θέλουμε να κάνουμε και να μας ασκηθεί κριτική για το σπουδαίο έργο που επιτελέσαμε.
Ιδού η Πρέσπα ιδού και ο διάλογος.
Λαιμός, 9 Μαΐου 2014
Βασίλειος  Τσέπας
υποψήφιος Δήμαρχος  Δήμου Πρεσπών

με τον συνδυασμού «Με Λογισμό και Όραμα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου