Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Κανονικά αύριο τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας ανακοινώνει ότι αύριο 26-11-2013 όλα τα σχολεία (Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ κλπ) θα λειτουργήσουν κανονικά.
Η προγραμματισμένη

Μια μοναδική συνάντηση

 Ζήτησα τα κλειδιά του δωματίου και από τη ρεσεψιόν με πληροφόρησαν πως  ο "συγκάτοικός" μου είναι πάνω. Ανεβαίνοντας, ευχόμουν να βρω ένα πρόσωπο που θα ταίριαζε στα προσωπικά μου ενδιαφέροντα, όπως είναι λογικό. Αντίκρυσα έναν νεαρό που διάβαζε και με κοίταξε με ευθύβολο και ερευνητικό βλέμμα. Προφανώς, είχε κάνει κι αυτός παρόμοιες σκέψεις και είδε μπροστά

Ο κήπος του προφήτη

                            
Γράφει η Φοίβη
Διατρέχοντας την ιστορία βρίσκουμε διάφορες σχολές σκέψης όπως τους Πλατωνικούς της Αναγέννησης και τους Ρομαντικούς ποιητές που έχουν ασχοληθεί με την ψυχή. Έχει ενδιαφέρον να δούμε ότι οι συγγραφείς, οι προσανατολισμένοι

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για 120 θέσεις ανειδίκευτου προσωπικού στο ΛΚΔΜ

To ΛΚΔΜ ενδιαφέρεται για την πρόσληψη 120 (εκατόν είκοσι) εκτάκτων ημερομισθίων ανειδίκευτων εργατών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομίσθια), για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Ορυχείων και Μονάδων. 
Υπηρεσία: Διεύθυνση Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας
Έδρα Υπηρεσίας: 23ο χιλ.Κοζάνης - Πτολεμαιδος
Ειδικότητα: Εργάτης Εργάτρια(ΥΕ)
Διάρκεια Σύμβασης: 60 Ημερομίσθια
Αριθμός Ατόμων: 120
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να καλύψουν τις παραπάνω

217 θέσεις εργασίας στην ΚΘ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων

Η ΚΘ' εφορεία προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων ανακοινώνει την πρόσληψη 217 ατόμων με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου. 
Όσοι επιθυμούν να προσληφθούν, καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν με τα

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Ν.Φλώρινας για την κατάσταση στο χώρο της υγείας

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ατόμων με αναπηρία Νομού Φλώρινας με έδρα τη Φλώρινα εκφράζει την βαθύτατη ανησυχία του για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στα Περιφερειακά Ιατρεία του Νομού, το Νομαρχιακό Νοσοκομείο, και ειδικότερα για την

Το 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στη Φλώρινα

Στις 27, 28 και 29 Νοεμβρίου 2013 ξεκινούν στην πόλη μας οι Περιφερειακές Εκδηλώσεις του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Οι ταινίες θα προβάλλονται στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Ημερίδα "Η διατροφή και η υγιεινή των παιδιών"

Ο Μορφωτικός Εκπαιδευτικός Περιβαλλοντολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ιτέας «Νέοι Ορίζοντες» σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Ιτέας διοργανώνει Ημερίδα με Θέμα "Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Η ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ" που θα πραγματοποιηθεί

"Χριστούγεννα για όλους" από το Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Ν.Φλώρινας

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ατόμων με αναπηρία Νομού Φλώρινας με έδρα την Φλώρινα συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας «Δωρίζω – Χαρίζω – Γιορτάζω».
 Η συγκέντρωση ειδών ένδυσης και υπόδησης, κουβερτών και παπλωμάτων, τροφίμων, παιχνιδιών, ειδών θέρμανσης, γραφικής ύλης, σχολικών ειδών και ότι άλλο θεωρείται

Ευχαριστήρια επιστολή του Δημοτικού Σχολείου Κ.Κλεινών στο Θ.Τσάπανο

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο  Θεόδωρο Τσάπανο, Καθηγητή Σεισμολογίας του ΑΠΘ και Επιστημονικό Υπεύθυνο του Ερευνητικού Προγράμματος «Μελέτη της Σεισμικής Δραστηριότητας στην περιοχή της Φλώρινας» της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για την επίσκεψή του στο σχολείο μας και την ενημέρωση των μαθητών και των

Διακρίσεις της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας στο 1ο Ανοιχτό Τουρνουά Σκακιού

Χρυσό στις γυναίκες η Εύη Αντωνιάδου της Λ.Π.Φ
Ασημένιο  στους άνδρες ο Μηνάς Ιωάννης της Λ.Π.Φ
Ασημένιο  στην κατηγορία της η Καραμητάνη Αγγέλα της Σ.Λ.Φ           
Κύπελλο, 2η στο ομαδικό η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας
Με επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013 το 1ο Ανοιχτό

Αποτελέσματα εκλογών του Πολιτιστικού Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΗ Ν. Φλώρινας

Το Σάββατο  23/11/2013 και από ώρα 09:30-19:00, στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου στην πόλη της Φλώρινας, διεξήχθησαν σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέων οργάνων του Πολιτιστικού Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΗ Ν. Φλώρινας.
Η διαδικασία ενώπιον της

Ο εορτασμός της Ημέρας της Εθνικής Αντίστασης στη Φλώρινα

Με εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας εορτάστηκε στην πόλη της Φλώρινας η Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονα, ενώ στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της πλατείας Γ. Μόδη και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν εκείνη την ώρα, δεν έγινε η προγραμματισμένη κεντρική ομιλία της ημέρας από την κα Σοφία Ζαχαροπούλου, φιλόλογο του 2ου γυμνασίου Φλώρινας. Παραθέτουμε ωστόσο την ομιλία της κας Ζαχαροπούλου, προς ενημέρωση των αναγνωστών.

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου

Σήμερα Δευτέρα, 25  Νοεμβρίου, στις 5 μ.μ. στην Ιστορική Έδρα του Δήμου Αμυνταίου το Νυμφαίο, στη Νίκειο Σχολή συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου με θέματα ημερήσιας διάταξης: