Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Το πυροτέχνημα του Δημάρχου για τον Τοπικό Πόρο και η πραγματικότητα στο Αμύνταιο

Επειδή το ψέμα και η αλήθεια, έχουν γίνει εδώ και τρία χρόνια, έννοιες συνώνυμες, κι ο ασύστολος λαϊκισμός στα λόγια και στα έργα του Δήμαρχου Ιωσηφίδη, μπορούν να αποπροσανατολίσουν και τον πιο πληροφορημένο Δημότη, θεωρήσαμε απαραίτητο, σαν αντιπολίτευση (μείζονα), να διευκρινίσουμε τη θέση μας στο ζήτημα του Τοπικού Πόρου, τα εξής:

Το νέο ΔΣ του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης»

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης» που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 7ης Οκτωβρίου 2013 συνήλθε σε συνεδρίαση κατόπιν προσκλήσεως του πλειοψηφήσαντος Συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Ραπτόπουλου - Χατζηστεφάνου και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: 

Η αλήθεια για την ανάκληση των παραιτήσεων των δημοτικών συμβούλων

Επειδή το ψέμα και η αλήθεια, έχουν γίνει εδώ και τρία χρόνια, έννοιες συνώνυμες, κι ο ασύστολος λαϊκισμός στα λόγια και στα έργα του Δήμαρχου Ιωσηφίδη, μπορούν να αποπροσανατολίσουν και τον πιο πληροφορημένο Δημότη:

3 στους 10 είναι άνεργοι στη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο

Νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε η ανεργία στη χώρα τον Ιούλιο φέτος, καθώς αυξήθηκε στο 27,6% (έναντι 25% τον Ιούλιο 2012 και 27,5% τον Ιούνιο εφέτος), με τον αριθμό των ανέργων να ανέρχεται σε 1.374.054 άτομα.
Χαρακτηριστικό είναι, εξάλλου, ότι το

Έκθεση «Το πρόβατο» στον Ελληνικό Κόσμο

Χάρης Κοντοσφύρης
Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 7:30 μμ, στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" (Πειραιώς 254, Ταύρος), πραγματοποιούνται τα Εγκαίνια της Έκθεσης «Το Πρόβατο» - Οδοιπορικό στον ποιμενικό βίο: Αρχιτεκτονική και Τέχνη.
Η Έκθεση, την οποία επιμελείται η

ΟΑΕΔ: Από τις 14 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για το ειδικό εποχικό βοήθημα

Από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου θα μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στον ΟΑΕΔ για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 2 Δεκεμβρίου 2013 και οι αιτήσεις θα υποβάλλονται είτε ηλεκτρονικά είτε στα Κέντρα

Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας στη Δυτική Μακεδονία, μάθετε πότε και που!

Ο Στ.Κωνσταντινίδης για την ίδρυση ΙΕΚ στο Αμύνταιο και ΣΕΚ στη Φλώρινα

«Ένα αίτημα πολλών ετών γίνεται πραγματικότητα, με την ίδρυση ΙΕΚ στην πόλη του Αμυνταίου.
Επίσης, σύμφωνα με τις δυνατότητες που παρέχει ο Νόμος για το Νέο Λύκειο, ιδρύθηκε Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) στη Φλώρινα, ενώ γίνεται προσπάθεια να ιδρυθεί και στο Αμύνταιο, όπου υπάρχει έντονη ζήτηση σε ειδικότητες όπως η

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Να βάλουμε τέλος στα μνημόνια και το φασισμό


Μετά από τρία χρόνια Μνημονίων η Ελλάδα είναι σήμερα μια κατεστραμμένη χώρα. Η φτώχεια και η δυστυχία εξαπλώνονται, η ανεργία καλπάζει, η Υγεία, η Παιδεία και το ασφαλιστικό σύστημα διαλύονται, η νεολαία μεταναστεύει. Όσο η πολιτική της λιτότητας συνεχίζεται, προοπτική εξόδου από την κρίση αυτή δεν υπάρχει. Όμως, όσο περισσότερο μεγαλώνει η καταστροφή, τόσο σκληρότερα μέτρα προωθούν οι δανειστές και η κυβέρνηση. 
Την φασιστική συμμορία της «Χρυσής Αυγής»

Η στάση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών θα προκύψει από διάλογο

Με αφορμή τα δημοσιεύματα που έχουμε τις τελευταίες μέρες σε διάφορα μέσα του ηλεκτρονικού τύπου και σε εφημερίδες, όπου αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία έχουν συμφωνήσει σε μια συγκεκριμένη υποψηφιότητα για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, είμαστε υποχρεωμένοι ως

Εκπαιδευτική εκδρομή του Ωδείου Φλώρινας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013, η εκπαιδευτική εκδρομή που διοργάνωσε το  Ωδείο Φλώρινας

Εσπερινές ομιλίες

Φέρομεν ες γνσιν τν εσεβν Χριστιανν τι τν προσεχ Κυριακ 13η κτωβρίου 2013, μετ τν κολουθία το σπερινο, θ συνεχισθε κύκλος σπερινν μιλιν πο πραγματοποιονται π κληρικος τς ερς μας Μητροπόλεως, στς τρες μεγάλες πόλεις τς Μητροπολιτικς μας περιφερείας, Φλώρινα, μύνταιο κα Πτολεμαΐδα, σύμφωνα μ τ κόλουθο πρόγραμμα:

Ετήσια απογραφή αιγοπροβάτων

Η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Φλώρινας υπενθυμίζει σε όλους τους αιγοπροβατοτρόφους ότι πρέπει να κάνουν την ετήσια απογραφή των ζώων τους από 1 Νοεμβρίου -15 Δεκεμβρίου 2013. Μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία που θα κάνουν την απογραφή και το αργότερο ως την 15η Δεκεμβρίου πρέπει μαζί με

Πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της λύσσας των κόκκινων αλεπούδων

Το Τμήμα Κτηνιατρικής Φλώρινας ενημερώνει τους κατοίκους ότι στο Νομό Φλώρινας θα εφαρμοστεί το «Πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της λύσσας των κόκκινων αλεπούδων» .
Στα πλαίσια του προγράμματος του εμβολιασμού των αλεπούδων που είναι ο κύριος φορέας ιού της