Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Το «πυροτέχνημα» των παραιτήσεων

Η παραίτηση των εκλεγμένων εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Συλλόγων, των μαζικών φορέων της πόλης, ήταν η κορυφαία πράξη αντίστασης απέναντι στη συνεχή υποβάθμιση του τόπου μας.
Το στρατόπεδο «Παπαπέτρου», ήταν η σταγόνα ενός ποτηριού ξεχειλισμένου στην απόγνωση, τη στοχοποίηση, το ξεκλήρισμα μιας κοινωνίας.
Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραίτηση του

Πρόθυμoς και βιαστικός!



Μέσα σε λίγες ώρες, ο νέος πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Φλώρινας Αντ. Σίπκας, επιβεβαίωσε απόλυτα τον τίτλο ¨Πρόθυμος", της προχθεσινής ανάρτησης της Florine@. Η ΠΡΩΤΗ του δουλειά ήταν να

Η κιβωτός του Χονατζή / Ο χάρτης της παρουσίας και της απουσίας» Πεδίο Δράσης Κόδρα/2013-Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης -Σχολή καλών τεχνών Φλώρινας Την ΠΕΜΠΤΗ 12/9/2013 η παρουσίαση στον Πολυχώρο Τέχνης Remezzo,Θεσσαλονίκη

Δυνατό ξεκίνημα της ΓΕΦ Στίβου με 18 μετάλλια

Στις 08/09/2013 η ομάδα του στίβου της ΓΕΦ συμμετείχε στο διασυλλογικό πρωτάθλημα παμπαίδων β/παγκορασίδων β και mini Δυτικής Μακεδονίας που έγινε στο Αργος Ορεστικό κατακτώντας 18 μετάλλια. Στους αγώνες συμμετείχαν 26 αθλητές εκ των οποίων διακρίθηκαν οι εξής αθλητές στα παρακάτω αγωνίσματα:

Γιάννης Ζιώγας: το συγγραφικό έργο

Την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 στις 20:00 στο πλαίσιο των συνοδευτικών δράσεων της έκθεσης Σταθμός των φοιτητών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινα) που πραγματοποιείται στη Βίλλα Στέλλα στο Νέο Ηράκλειο θα γίνει παρουσίαση του συγγραφικού έργου του ζωγράφου Γιάννη Ζιώγα. Ο Γιάννης Ζιώγας θα μιλήσει για τις ιδέες που πραγματεύεται στα βιβλία του όπως

"Ο σταθμός" από σπουδαστές του ΤΕΕΤ Φλώρινας

Μια ομάδα σπουδαστών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας καλούνται μέσα από πρωτότυπα έργα να πειραματισθούν, να προτείνουν, να ανακαλύψουν και να προσδιορίσουν τη δυναμική λειτουργία της τέχνης και μέσα από μια τέτοια θεώρηση να αφηγηθούν μια ιστορία, προσωπική

Έναρξη μαθημάτων εκμάθησης παραδοσιακών χορών από το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας

Η νέα χορευτική χρονιά ξεκινάει την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του πρότυπου πειραματικού δημοτικού σχολείου Φλώρινας (δίπλα στο κινηματογράφο).
Θα λειτουργήσουν τμήματα ενηλίκων (προχωρημένων – αρχαρίων), εφηβικά και παιδικά.
Κατά την διάρκεια της πρώτης πρόβας, θα πραγματοποιούνται εγγραφές νέων μελών:

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Σύλλογο Κιουταχειωτών και Μικρασιατών Φλώρινας

Ο Σύλλογος Κιουταχειωτών και Μικρασιατών Φλώρινας προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους  του Συλλόγου στις εκδηλώσεις εορτασμού της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος. Ο φετινός εορτασμός θα γίνει την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013 και περιλαμβάνει:

Ολοκληρώθηκε η δράση «Γύρνα Σελίδα» από την ΟΝΝΕΔ Φλώρινας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς «Γύρνα Σελίδα» της ΟΝΝΕΔ, με τη συμμετοχή της ΟΝΝΕΔ Φλώρινας.  Mέλη της Οργάνωσης βρέθηκαν χθες το πρωί στο 1ο Ενιαίο Λύκειο Φλώρινας, όπου μετά τον Αγιασμό μοίρασαν τετράδια και σελιδοδείκτες στους μαθητές.
Μέσα από την κίνηση αυτή δείχνουμε στην πράξη την πρόθεσή μας να σταθούμε δίπλα

International Basketball Tournament

Ξεκινάει η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου Βαλτονέρου

Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Μάκη Ιωσηφίδη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας για την κατασκευή του «Εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης Τ.Κ. Βαλτονέρου».
Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.415.000 € και χρηματοδοτείται από