Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Η Αποτίμηση του Παρελθόντος

Γράφει ο Βαγγέλης Τσούκας
Καθώς το μέλλον είναι αβέβαιο, η μοναδική πηγή βέβαιης πληροφορίας και έγκυρης γνώσης αντλείται από το παρελθόν. Είναι όμως πολύ δύσκολο να διατηρηθεί η αντικειμενικότητα στην εκτίμηση της ιστορίας και συνεπώς να εξαχθούν γόνιμα συμπεράσματα, όταν οι ίδιοι οι ιστορικοί έχουν προσωπική εμπειρία των γεγονότων. Για το λόγο αυτό διακρίνονται δύο χρονικές τάξεις παρελθόντος: το πρόσφατο που καλύπτει το διάστημα μίας ως δύο γενεών (περίπου 50 έτη)

3η Γιορτή Πατάτας στο Αμμοχώρι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Αναγέννηση” Αμμοχωρίου διοργανώνει την 3η Γιορτή Πατάτας και σε καλεί να απολαύσεις ένα διαφορετικό, πρωτότυπο μουσικό πάντρεμαΈντεχνης, Rock, Παραδοσιακής κ Funk μουσικής από τον μοναδικό Νίκο Ζιώγαλα και τους εκπληκτικούς On the Road!!!
"πατα...τα βήματα της παράδοσης" με

Ο Χ.Ναούμ για την Α΄ ΕΑΝ Αμυνταίου

Πριν κάποιους μήνες στη σκοπιμότητα του νέου δόγματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποφασίσθηκε η μεταφορά της 9Μ/Τ Ταξιαρχίας Πεζικού Φλώρινας στη Κοζάνη με αντάλλαγμα την προσωρινή παραμονή ενός ολιγομελούς συντάγματος.
Αυτές τις μέρες παρακολουθούμε τη συνέχεια της αφαιρετικής- αποδεκατιστικής - απαξιωτικής πολιτικής προς την ΠΕ Φλώρινας με την μεταφορά στην Θράκη (Κομοτηνή), της Α΄ ΕΑΝ Αμυνταίου της μοναδικής τεθωρακισμένης

Τα Τμήματα της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας

3on3

Ο Φ.Σ.Φ."Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" με την συνεργασία του Δήμου Φλώρινας οργανώνει το 1ο   3on3 Τουρνουά Μπάσκετ. Αγόρια και κορίτσια μικροί και μεγάλοι κάντε την ομάδα σας, δηλώστε

Εκθέσεις φωτογραφίας από τις "Ροές"

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας η Φωτογραφική Ομάδα «Ροές» της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας διοργανώνει τα παρακάτω:

Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας

Η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας είναι ένας σύλλογος 1.000 και πλέον ενεργών μελών. Ιδρύθηκε το 1951 με στόχο τη διάσωση και διάδοση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.
Έκτοτε ο σύλλογς γιγαντώθηκε, καθώς απέκτησε ιδιόκτητο κτίριο

Ζεσταίνονται οι Μηχανές

15 ημέρες απομένουν και όλα είναι, σχεδόν, έτοιμα για 7ο Καλοκαιρινό Κάμπ Ξιφασκίας των Πρεσπών. 140 αθλητές και αθλήτριες από Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Γεωργία και Ιρλανδία είναι περισσότεροι από κάθε