Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Να γκρεμίσουμε το είδωλο των Πανελλαδικών εξετάσεων!

του Γιάννη Μπέτσα*
Το Μάιο του 1902 κυκλοφορούσε από τις εκδόσεις Εστία το βιβλίο του Φώτη Φωτιάδη «Το γλωσσικόν ζήτημα κ’ η εκπαιδευτική μας αναγέννησις», το οποίο όρισε την εμφάνιση του εκπαιδευτικού δημοτικισμού ως κινήματος για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας μέσα από τη ριζική επαναθεμελίωση της εκπαίδευσής της. Έγραφε, λοιπόν, τότε ο

Ξεκινάει από ΣΗΜΕΡΑ η υποβολή αιτήσεων για την καταβολή του οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ

Σήμερα Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013 ξεκινά η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών, στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, για τη καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του έτους 2013, σε δικαιούχους με τρία παιδιά και άνω.
Η διοίκηση του ΟΑΕΔ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων και την αποφυγή συνωστισμού στις υπηρεσίες του Οργανισμού, καθόρισε τις ημερομηνίες κατάθεσης των αιτήσεων, ανά κατηγορία δικαιούχων, ως εξής:

Ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία, σε πoια επίπεδα θα φτάσει η θερμοκρασία?



Μουσικοχορευτική βραδιά στο Φιλώτα

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλώτα σας προσκαλεί την Τετάρτη 24/7 και ώρα 21:00 σε μια υπέροχη μουσικοχορευτική βραδιά στην κεντρική πλατεία του χωριού συντροφιά με τον Κιτσιούλη Δημήτρη και το συγκρότημά του.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Η μουσική αυτή εκδήλωση αποτελεί τα προεόρτια του 1ου Φεστιβάλ Λόφου που θα διεξαχθεί στις 27 και 28 Ιουλίου στον λόφο του Φιλώτα.
Πρόκειται για ένα διήμερο μουσικό φεστιβάλ στο οποίο θα συμμετέχουν πολλοί αξιόλογοι καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Πρόγραμμα (με σειρά εμφάνισης):

Η τεχνολογία στην πρώτη γραμμή για την παρακολούθηση της ορνιθοπανίδας της Πρέσπας

Τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο και εκτεταμένη χρήση πομπών παρακολούθησης έχουν ενταχθεί πλέον στα καθημερινά εργαλεία παρακολούθησης της ορνιθοπανίδας

Έκθεση της ομάδας εθελοντών του Ο.Ε.ΝΕ.Φ. “ArchiTrace Florina” στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, από τις 3 Ιουνίου έως και τις 3 Αυγούστου, πραγματοποιεί το Ευρωπαϊκό εθελοντικό πρόγραμμα “ArchiTrace Florina” στο πλαίσιο του Προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση» Δράση 2 του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. Στην διάρκεια του προγράμματος, τρείς νέοι συμπολίτες μας Ευρωπαίοι, προσφέρουν στην πόλη μας ιδέες σχετικά με

4ο Τουρνουά Τένις και Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στο Tsotakis Place

Συνεχίζεται το "4ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΕΝΙΣ " γυναικών-ανδρών στο ανανεωμένο   με χλοοτάπητα γήπεδο του Τένις του πολυχώρου TSOTAKIS PLACE.
Την Τετάρτη 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν: