Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ομαδική εικαστική έκθεση "Αβγά Μάταια" στη Μελίτη

Το 1ο Εργαστήριο Ζωγραφικής του ΤΕΕΤ σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Μελίτης διοργανώνει σειρά ομαδικών εκθέσεων όπου οι φοιτητές/τριες παρουσιάζουν το έργο τους ενεργοποιώντας στην περιοχή της Μελίτης αλλά και ευρύτερα ένα σημαντικό πολιτιστικό πόλο: τον εκθεσιακό χώρο του Σχολείου. Η διαδικασία εγκαινιάζεται με την έκθεση “ΑΒΓΑ ΜΑΤΑΙΑ” και αφορμή την ομώνυμη ποιητική συλλογή του  Μίμη Σουλιώτη.
Οκτώ φοιτητές καλούν οκτώ καλλιτέχνες από

Πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού στη Δ/νση Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας

To ΛΚΔΜ ενδιαφέρεται για την πρόσληψη 110 (εκατόν δέκα) εκτάκτων ημερομισθίων ανειδίκευτων εργατών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομίσθια), για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Ορυχείων & Μονάδων.

Στ.Κωνσταντινίδης: Δεν οπλοφορώ

Ο Στ.Κωνσταντινίδης, σχετικά με δημοσιεύματα, που τον φέρουν να είναι κάτοχος άδειας οπλοφορίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Έκθεση ζωγραφικής του παιδικού τμήματος και του τμήματος της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας

Η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του παιδικού τμήματος  και του τμήματος ενηλίκων

Ποιες περιοχές θα δεχτούν καταιγίδες και χαλάζι



"Το δάσος της πόλης μου" για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας

Στις 31 Μαΐου 2013 οι εκπαιδευτικοί και μαθητές των Γ΄ και Δ΄  τάξεων του  2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας παρακολούθησαν το πρόγραμμα του ΚΠΕ Βεύης-Μελίτης «Το δάσος της πόλης μου», που πραγματοποιείται στην πόλη της Φλώρινας και στο περιαστικό δάσος στον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα. Ξεκινώντας από την πόλη της Φλώρινας και με στάσεις κατά μήκος του ποταμού Σακουλέβα,

Συλλήψεις για μεταφορά ατόμων με ΙΧΕ αυτοκίνητα έναντι κομίστρου

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, στο πλαίσιο του ελέγχου της λαθρομετανάστευσης και της παραγώμενης εξ αυτής εγκληματικότητας, από τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας εκδηλώθηκαν στοχευμένες δράσεις σχετικά με τη μεταφορά

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας γιόρτασε την Ημέρα Περιβάλλοντος

Στις 4 Ιουνίου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 2ο Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας γιόρτασαν την Ημέρα Περιβάλλοντος. 
Οι μαθητές παρουσίασαν τα προγράμματα με τα οποία ασχολήθηκαν όλη τη χρονιά σχετικά με το νερό, το δάσος, το γαλλικό δρόμο και τη διατροφή.

8η αγωνιστική από το τουρνουά των αστυνομικών

Μετάλλια σε Χανιά και Σκόπια για τον ΟΞΙΦ

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της, ιδιαίτερα, πετυχημένης χρονιάς για τον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας, οι αθλητές και οι αθλήτριές του συνεχίζουν να φορτώνουν τις προθήκες με Κύπελλα και Διακρίσεις.
Στα Χανιά και στο 5ο Κύπελλο Μάχης

Τίμιο ξύλο και λείψανα της Ισαποστόλου Ελένης στη Φλώρινα

Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν τῆς Ἱερᾶς ἡμῶν Μητροπόλεως ὅτι ἐπ᾽ εὐκαιρίᾳ τῶν λατρευτικῶν ἐκδηλώσεων πρὸς τιμὴν τοῦ Ἁγίου ἐνδόξου Νεομάρτυρος Ἀγαθαγγέλου πρόκειται νὰ μεταφερθοῦν εἰς τὴν πόλιν τῆς Φλωρίνης ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίου Ἀθανασίου Ἐράτυρας ἱερὸν τεμάχιον ἐκ τοῦ Τιμίου καὶ Ζωοποιοῦ Σταυροῦ τοῦ Κυρίου καὶ Σωτῆρος μας Χριστοῦ, ὡς καὶ ἀπότμημα τοῦ

Ο Γ.Δακής για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πέρα από τον επετειακό της χαρακτήρα, αποτελεί κυρίως ευκαιρία περισυλλογής, προβληματισμού και αφύπνισης. 
Περισυλλογή, σχετικά με τις προσωπικές και συλλογικές μας ευθύνες απέναντι στο περιβάλλον. 
Προβληματισμός, αναφορικά με όσα έπρεπε να κάνουμε και δεν κάναμε. 
Αφύπνιση, για αυτά που πρέπει και επιβάλλεται άμεσα να δρομολογήσουμε.