Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Γρηγόρης Λαμπράκης: ο Μαρίνος Αντύπας της Θεσσαλονίκης


"50 χρόνια μετά..."
Γράφει ο Θεοδόσης Νικολαΐδης
Ήθελε, λέει, να είναι λέφτερος, σκοτώστε τον!
(Ν. Καζαντζάκη, Αδερφοφάδες)
Ο προσωκρατικός φιλόσοφος Ξενοφάνης ο Κολοφώνιος,

Στη βιομηχανική περιοχή της Πτολεμαΐδας οι φοιτητές του ΤΕΕΤ


Διεξάγεται για έβδομη χρονιά φέτος η Δράση: Εικαστική Πορεία προς τις Πρέσπες. Ο σκοπός της Εικαστικής Πορείας είναι να δοθεί στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (ΤΕΕΤ) διέξοδος προς το χώρο της Δυτικής Μακεδονίας μέσα από την κατανόηση του χαρακτήρα

ΔΕΗ: Προετοιμάζοντας την πώληση



Η ΔΕΗ κατάφερε, επικαλούμενη διάφορες δικαιολογίες, με γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και απόφαση του υπουργείου, να προεγκριθούν για το 2013 αυξήσεις που είχαν εκτιμηθεί συνολικά 16,5%, ως εξής:

Τελικός πρωταθλήματος 5Χ5 Φλώρινας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε

Προσοχή στα παράνομα φυτοφαρμάκα!


Κατά το προηγούμενο έτος παρατηρήθηκαν περιπτώσεις προμήθειας και χρήσης μη εγκεκριμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων, ιδιαίτερα στην καλλιέργεια του βαμβακιού και του ρυζιού που μάλιστα προκάλεσαν και σημαντικές ζημιές σε χιλιάδες στρέμματα βαμβακιού.
Είναι συχνά τα περιστατικά όπου τα

Ποιες περιοχές θα δεχτούν βροχές στη Δυτική Μακεδονία?



Από την Παράσταση του Χοροθεάτρου της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας

Καινοτομία, Δημιουργικότητα, Διεπιστημονικότητα στο δημοτικό σχολείο


Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη διεύθυνση α/θμιας εκπαίδευσης και το γραφείο συμβούλων α/θμιας εκπαίδευσης του νομού Φλώρινας, διοργανώνει την 1η επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο:

Διαχείριση Οικογενειακών Συγκρούσεων


Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου – ΔΗ.Κ.Ε.Α. ανακοινώνει ότι το θέμα της εισήγησης του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου που θα

Έκθεση Ζωγραφικής Κωνσταντίνας Βαλερά "Ανυπόταχτες Μαρτυρίες"


Την Παρασκευή 31 Μαϊου 2013,μία νέα εικαστικός,η Κωνσταντίνα Βαλερά προσκαλεί το φιλότεχνο κοινό της Αθήνας στην έκθεση της με τίτλο΄΄Ανυπόταχτες Μαρτυρίες΄΄στο Κέντρο Τεχνών (Πάρκο Ελευθερίας-Βας.Σοφίας).Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις19.30.Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Ιουνίου.
Η έκθεση ΄΄Ανυπόταχτες Μαρτυρίες΄΄ αποτελεί μια σύγχρονη ματιά της ζωγράφου πάνω στο έργο τριών φωτογράφων που με το φακό

Νέο Δ.Σ. της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φλώρινας


Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φλώρινας που εξελέγη στις αρχαιρεσίες της 11-05-2013 και συγκροτήθηκε στις 15-05-2013 έχει ως εξής:

Ξεκίνησαν στον "Αμύντα" οι εγγραφές για το CAMP


Το τμήμα χάντμπολ του Αμύντα Αμυνταίου σε συνεργασία με την παιδική

Λυγκηστίς: ΟΧΙ στο ξεπούλημα του ορυκτού μας πλούτου


Συνάδελφοι
Η τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζει να υλοποιεί το ξεπούλημα της επιχείρησης, με πρόσχημα την κρίση και τις ευλογίες διεθνών οικονομικών οίκων, με σοβαρές συνέπειες για την επιχείρηση και τους εργαζόμενους της.
Αποτέλεσμα οι εξελίξεις να είναι μοιραίες για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, τη δομή, τον κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ.
Η ΤΡΟΙΚΑ εσωτερικού θέλει

Ευχαριστήριο του Μητροπολίτου Θεόκλητου


Τὸ μήνυμα τῆς Ἀναστάσεως τοῦ Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, μήνυμα ἀγάπης καὶ ἐλπίδος, φωτὸς καὶ αἰσιοδοξίας, ἐγγίζει τὰς ψυχὰς τῶν ἀνθρώπων καὶ συχνάκις παρακινεῖ εἰς πράξεις καὶ ἔργα φιλαλληλίας πρὸς τὸν πλησίον, ἰδιαιτέρως δὲ τὸν εὑρισκόμενον ἐν μεγάλῃ ἀνάγκῃ. Ζωντανὸν παράδειγμα τῆς φιλανθρωπίας ταύτης ἀπετέλεσε ἡ γενναιόδωρος προσφορὰ βοηθείας  ἐκ μέρους τῶν κάτωθι ἐπιχειρήσεων:

Απονομή βραβείου «Βύρωνα Αντύπα»


Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, η παλαιότερη περιβαλλοντική ΜΚΟ της χώρας, έχει την τιμή να βραβεύσει την κυρία Μυρσίνη Μαλακού, διευθύντρια της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών.
Στα 22 χρόνια δράσης της η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών απέδειξε ότι η προστασία του

Βραβείο Καινοτομίας Ευφυών Ενεργειακών Λύσεων Empower


Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής σας προσκαλεί στην Ημερίδα Ευφυών Ενεργειακών Λύσεων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου


Σήμερα Τετάρτη, 22 Μαΐου, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Περιφερειακό Συμβούλιο


Σήμερα Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013 στις 7 μ.μ. συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας στην αίθουσα συνεδριάσεων στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης), με θέματα: