Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Κινδύνευσε η γέφυρα στο Νεοχωράκι (video)

Η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών δημιούργησε μεγάλα 

Στη Φλώρινα τα μεγαλύτερα ποσοστά δανείων που δεν μπορούν ν’ αποπληρωθούν


Σε «έμφραγμα» οδηγούνται καθημερινά πολλά νοικοκυριά της χώρας, λόγω της αδυναμίας τους να αποπληρώσουν τα δάνειά τους στις τράπεζες. Η πιστωτική επέκταση της προηγούμενης δεκαετίας, σε συνδυασμό με την απουσία της κατάλληλης υποδομής όσο και ενημέρωσης για θέματα σύναψης 

Πρωτοβουλία για τις πληττόμενες περιοχές


Μία σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Κοινότητα Αγίων Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου, ενώ είχε προηγηθεί ανάλογη συνάντηση στη Μαυροπηγή του Δήμου Εορδαίας. Στη δεύτερη 

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Φλώρινας στη Μελίτη



Κλιμάκιο μελών της Ν.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Φλώρινας μαζί με το Βουλευτή Θανάση Γερμανίδη επισκέφτηκε, την Κυριακή 7 Απριλίου 2013, τη Μελίτη προκειμένου να συζητήσει και να καταγράψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία.

Νέες διακρίσεις για τους αθλητές της ΓΕΦ


Στις 30 -31 Μάρτη το χρυσό κορίτσι της ΓΕΦ Σταυρούλα Δήμκου έκανε άλλη μία φορά περήφανη την ΓΕΦ καταλαμβάνοντας την 3η θέση στο Πανελλήνιο Προτάθλημα γυκαικών στο ΟΑΚΑ στην Αθήνα. Της αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στην αθλητική της πορεία.
Την παρασκευή 5 Απριλίου οι πανπαίδες-πανκορασίδες της ΓΕΦ αγωνίστηκαν στο Διεθνές Κύπελο 

Η "Χρηστίδειος Τελετή" βράβευσης της μάθησης και της προόδου στα γράμματα από τον "Αριστοτέλη"


O Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης», τιμώντας τη μνήμη του Μεγάλου Ευεργέτη του Συλλόγου ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ, διοργανώνει και φέτος τη «ΧΡΗΣΤΙΔΕΙΟ ΤΕΛΕΤΗ» που σκοπό έχει τη βράβευση της μάθησης και της προόδου στα γράμματα.
Στη διάρκεια της τελετής θα τιμηθούν οι πρώτοι μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής των Δήμων Φλώρινας και Πρεσπών.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την 

Σεμινάριο από το Σύλλογο Συνεργείων Αυτοκινήτων Ν.Φλώρινας


Το Δ.Σ του Συλλόγου Συνεργείων Αυτοκινήτων Ν.Φλώρινας  καλεί τα μέλη του και το προσωπικό των συνεργείων του Νομού μας στο σεμινάριο με θέμα: «Υπερσυμπιεστές – ΤΟΥΡΜΠΟ» και στην παρουσίαση του προγράμματος AUTODATA, που 

Η Σκοπιά Φλώρινας σε εκπομπή της ΕΤ3


Την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013, πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα της Εκπομπής της Ε.Τ3, "Ο τόπος και το τραγούδι του", που παρουσιάζει ο Γιώργος Μελίκης και σκηνοθετεί ο  Μανώλης Ζανδές, στη Σκοπιά Φλώρινας. Το υλικό που καταγράφηκε είναι πλούσιο και η

Επιστολή του Αριστοτέλη στον Πρόεδρο της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας


Πρόεδρε
Την 06/04/2013, γράφτηκε μια μαύρη σελίδα στη διάρκεια της θητείας σου ως προέδρου της Ένωσης, κατά τη διάρκεια του τρίτου αγώνα της τελικής φάσης των play off της Α’ Ανδρών, μεταξύ των ομάδων ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και του Α.Σ. «ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ».
Και αυτό εξαιτίας των διαιτητικών αλχημειών που ως αποτέλεσμα είχαν τη μετατροπή ενός καθαρού αθλητικού

«…Βιβλιοχαρά » σ’ όλη τη γη….


Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Φλώρινας«Βασιλική Πιτόσκα», η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης και η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου, στις 2 Απριλίου, συνδιοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, τις παρακάτω εκδηλώσεις:

"Δικαστική Ψυχολογία" στο Αμύνταιο


Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου – ΔΗ.Κ.Ε.Α. ανακοινώνει ότι το θέμα της εισήγησης του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 10/04/2013,από 18:00 έως 21:00 στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου είναι:

"Διαδρομές στη λεκάνη της Πελαγονίας" για το Γυμνάσιο Βεύης


Στις 04 Απριλίου 2013 το Κ.Π.Ε. Βεύης- Μελίτης υποδέχθηκε τους εκπαιδευτικούς Μαρκοπούλου Μαριάνθη & Σταυρίδου Γεωργία  με την Γ΄τάξη του Γυμνασίου Βεύης.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές παρακολούθησαν το πρόγραμμα

Εμβολιασμός στα αμνοερίφια

Η  Κτηνιατρική Υπηρεσία του Νομού Φλώρινας θα εφαρμόσει το πρόγραμμα του εμβολιασμού με REV-1 για το μελιταίο σε όλα τα αμνοερίφια που θα κρατηθούν για ζωή για το έτος 2013.
Ο εμβολιασμός θα αρχίσει αμέσως μετά το Πάσχα  με προγραμματισμένες 

Διάλεξη "Ο άνθρωπος και το σύμπαν"

Αρτοκλασία από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Φλώρινας

Την   Τετάρτη 10-4-13  και  ώρα 6:15 μ.μ ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Φλώρινας θα τελέσει αρτοκλασία με την ευκαιρία της εορτής του Προστάτου μας  Αγίου Αντίπα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του  Αγίου Παντελεήμονα Φλώρινας.
Η αρτοκλασία θα τελεστεί στο τέλος 

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας


Σήμερα Τρίτη, 9 Απριλίου 2013, στις 3 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας


Η Οικονομική  Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνεδριάζει σήμερα Τρίτη, 9 Απριλίου στις 10 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα: