Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Προφυλακιστέος ο συνταξιούχος αστυνομικός και ο συγκατηγορούμενός του


Με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας Ηγουμενίτσας και του Εισαγγελέα αποφασίστηκε η 

Δήλωση των Βουλευτών της συγκυβέρνησης της Δυτικής Μακεδονίας για το Πανεπιστήμιο


Με υπευθυνότητα, ρεαλισμό και μεθοδικότητα αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε το καίριο ζήτημα του μέλλοντος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία.
Η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για τη διατήρηση του Πανεπιστημίου στην Περιφέρεια μας και την ενίσχυση του

Ο τροχός

Κρικηλασία,
ο τροχός των αρχαίων Ελλήνων
Γράφει ο Δημήτρης Μεκάσης
Ένα παιχνίδι ήταν και αυτό, ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι των παιδιών άλλων εποχών. Ένας τροχός, που τον έλεγαν και τσέρκι, και ήταν ένα σιδερένιο στεφάνι από ένα παλιό βαρέλι κρασιού. Ένα βαρέλι που επισκευάστηκε ή πετάχτηκε και τα τσέρκια έγιναν παιχνίδι για τα παιδιά.
Μια φορά τον χρόνο, κατά τον μήνα 

Επιστήμη: ένα εκτροχιασμένο τρένο


Γράφει ο Βαγγέλης Τσούκας
Ως επιστήμη ορίζεται η ανθρώπινη δραστηριότητα που μελέτα το περιβάλλον με σκοπό την εξαγωγή συμπερασμάτων και την παραγωγή γνώσης. Ανέκαθεν η κοινωνία διατηρεί ευνοϊκή στάση απέναντί της, καθώς τη θεωρεί τη βάση της τεχνολογική προόδου και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής. Η απόκτηση της γνώσης, ή αλλιώς της Αλήθειας, γίνεται με την εφαρμογή της λεγόμενης επιστημονικής μεθόδου και την παράλληλη χρήση της στατιστικής.

Πράος και ταπεινός


30 Μαρτίου, Ιωάννου της Κλίμακος, Μθ 11,27-30

Η ευαγγελική περικοπή της σημερινής εορτής1 είναι μια θερμή και αποκαλυπτική προσευχή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Έχει γι’ αυτό υψηλό ενδιαφέρον. Τί λέει σ’ αυτήν;  
Σ’ ευχαριστώ, Πατέρα, λέει, που είσαι 

Αλλάζει η ώρα


Σε λίγες μόνο ώρες αλλάζει η ώρα καθώς τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου τίθεται σε εφαρμογή η θερινή ώρα. Μία ώρα μπροστά θα μετακινηθούν οι δείκτες των ρολογιών.

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. για τη διακοπή των αιτήσεων στο «Εξοικονομώ κατ΄οίκον»


Ερώτηση προς τους Υπουργούς  Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Οικονομικών κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας,  μεταξύ αυτών και ο  Θανάσης Γερμανίδης, σχετικά με τη «Διακοπή υποβολής αιτήσεων στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄οίκον» για τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Κεντρικής Μακεδονίας». Το κείμενο της ερώτησης:

Ρεσιτάλ πιάνου από τους "Πιανίστες του Ιονίου"


Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 στις 8:00 μ.μ. στην αίθουσα “Θ.Αγγελόπουλος” του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας, στα πλαίσια του Φεστιβάλ “Άνοιξη Μουσικής” που διοργανώνει το Ωδείο, θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ πιάνου με έργα Fr. Chopin, Al. Scriabin, W.A. Mozart, N. Kapustin, M. Ravel.
Στο ρεσιτάλ εμφανίζονται “Οι Πιανίστες του Ιονίου”, ομάδα φοιτητών της κατεύθυνσης

Έκθεση ζωγραφικής "Ζωγραφικό Δρώμενο"του Philippe Laferrière

Επαφές του ΑΣΕΑΦ για την αντιμετώπιση της λαθραλιείας

Από την επίσκεψη στην
Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας

Το Δ.Σ. του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Φλώρινας, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει ο σύλλογος για την αντιμετώπιση της λαθραλιείας στην ευρύτερη περιοχή, ξεκίνησε επαφές με αρμόδιους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, οι οποίοι μπορούν να συμβάλουν είτε στην 

Σύσταση θεατρικής ομάδας


Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Φλώρινας «VENETIA» ανακοινώνει τη σύσταση θεατρικής ομάδας. Η θεατρική ομάδα δημιουργείται από καλλιτεχνική