Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Τι Κοζάνη, τι Φλώρινα


Το να ανοίγεις μια «έκθεση» τοπικών προϊόντων  σε ένα στενάκι της Φλώρινας έχει μικρή σημασία για τις επιχειρήσεις της περιοχής μας, δεν  προωθεί ουσιαστικά τις παραγωγικές επιχειρήσεις της περιοχής και ούτε φυσικά μπορεί να χαρακτηρισθεί ως αναπτυξιακή προσπάθεια. Τα

Ο Βάρναλης μας είπε την αλήθεια


Ένα αρκετά «ελληνικό» βράδυ μας στη Λάρνακα, 3 φίλοι, διαφορετικές ηλικίες, ζωές κι ενδιαφέροντα έτυχε να συζητάμε κοινωνικά θέματα. Οι γεύσεις, η ρακή και η λαϊκή μουσική, όπως ήταν φυσικό μας έφεραν πιο κοντά. Είναι εκείνες οι στιγμές, που η ζεστασιά της ντυμένης με πολλή «πατρίδα» παρέας λύνει τη γλώσσα και οδηγεί τη βραδιά σε μακρές συζητήσεις, με συμφωνίες και πολλές αντιπαραθέσεις.
Την ώρα που διαφωνούσα με τους 

Ο "Καπιταλισμός" της Ανδρομάχης Ανδρέου



Ύψος έργου:2 μέτρα (το ψηλότερο σημείο)
Μάκρος: 4 μέτρα
Υλικά: σίδερο, γύψος, γυψόγαζα, λαμαρίνα, κερί φυσικό, άχρηστα υλικά, σχοινί, νομίσματα.
Σήμερα η καθημερινή ζωή του ανθρώπου είναι μια διαρκής δοκιμασία

Διατύπωση γνώμης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για το σχέδιο Αθηνά


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Λάβαμε την επιστολή σας με ημερομηνία 6.2.2013 σχετικά με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις και σας ευχαριστούμε για αυτό. Σε αυτήν αναφέρεστε σχετικά με την κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και την τύχη των υπαρχόντων τμημάτων του (στο τμήμα Α) και στα κριτήρια (στο τμήμα Β). Επιτρέψτε μου να σας εκθέσω τα εξής σχετικά:

Σεισμική δόνηση τα ξημερώματα


Σεισμική  δόνηση έγινε σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή της Φλώρινας. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 3:52 και ήταν μεγέθους 2,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, με επίκεντρο 4 χλμ. νοτιοανατολικά της Φλώρινας και εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. Δείτε το επίκεντρο του σεισμού:

Αξιολόγηση και Νέο Σχολείο από την ΕΛΜΕ Φλώρινας


 Η Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας σας ενημερώνει ότι την Πέμπτη 28/02/2013 και ώρα 18:00μ.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας (Νέο Πάρκο), διοργανώνει εκδήλωση-ομιλία με θέμα : «Αξιολόγηση και Νέο Σχολείο».
Ομιλητής: Ο καθηγητής και Πρόεδρος 

Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα στην Εκπαίδευση


Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα «Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα στην Εκπαίδευση». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:45 π.μ. στην Φλώρινα, στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Στόχος της Ημερίδας είναι η προώθηση της 

Ακυρώνεται το σημερινό μάθημα του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στο Αμύνταιο


Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου – ΔΗ.Κ.Ε.Α. ανακοινώνει ότι το μάθημα του 

Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρμενοχωρίου


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμενοχωρίου διοργανώνει Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας, την Τρίτη 5 Μαρτίου 2013 και ώρα 10 το πρωί στην αίθουσα του ΚΕΦΟ Αρμενοχωρίου, προκειμένου να ενισχυθεί η τράπεζα αίματος που διατηρεί ο σύλλογος.
Η προσφορά αίματος είναι δείγμα 

Πραγματοποιήθηκε η 1ή εκδήλωση συνεργασίας του Πελίτη με το Αγνάντι της Βεγορίτιδας με θέμα «Δημιουργία ανοιχτού σπορείου παραδοσιακών ποικιλιών»


Με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 στο χωριό Μανιάκι πραγματοποιήθηκε η 1η Συνεργασία της ''Τοπικής ομάδας Πελίτη Κοζάνης'' με την Κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Οικοχωριό το Αγνάντι της λίμνης Βεγορίτιδας». Η παρουσία των  συμπολιτών μας τόσο του χωριού 

Λαϊκές συνελεύσεις στο Δήμο Αμυνταίου



Συνεχίζονται οι λαϊκές συνελεύσεις που γίνονται στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αμυνταίου. Ο προγραμματισμός των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Αμυνταίου αφορά:

Η έκθεση "Ο θησαυρός των λιμνών μας" ταξιδεύει στην Κοζάνη


Η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, σε συνεργασία με την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, θα φιλοξενήσει την έκθεση «Ο θησαυρός των λιμνών μας» που έχει ως στόχο την ενημέρωση και την  ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα 

Βελτίωσε τις επιδόσεις της η Κ.Κεσίδου στην Ολυμπιάδα νέων στο Μπραζώφ της Ρουμανίας


Η αθλήτρια του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας Κεσίδου Κατερίνα εκπροσώπησε άξια την χώρα μας στην Ολυμπιάδα Νέων (European Youth Olympic Winter Festival BRASOV 2013) που πραγματοποιήθηκε στο Μπραζώφ της Ρουμανίας στις 17-22 Φεβρουαρίου. 
Η Κατερίνα Κεσίδου αγωνίστηκε με 

ΑΟΦ: Αγώνες αλπικού σκι προαγωνιστικής ηλικίας


Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας Πισοδερίου πραγματοποιήθηκαν στις 23/2/2013  οι αγώνες Αλπικού Σκί  προαγωνιστικής ηλικίας γενν.2001, για 68 φερέλπιδες  μικρούς  χιονοδρόμους. Απόλυτη η κυριαρχία του ΕΟΣ ΒΟΛΟΥ, που στα αγόρια κατέλαβε τις 3 πρώτες θέσεις με εξαιρετικά καλούς χρόνους και στα κορίτσια την πρώτη θέση. Στους αγώνες έλαβε μέρος και ο  ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ  ΟΜΙΛΟΣ  ΦΛΩΡΙΝΑΣ με 3 αθλητές του, 

Ενημερωτικό Εργαστήρι για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στην Κέλλη


Στην Τοπική Κοινότητα Κέλλης πραγματοποιήθηκε μία ακόμη σημαντική εκδήλωση ενημέρωσης γυναικών, με τίτλο «Ενημερωτικό Εργαστήρι». Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Περιφερειακό Συμβούλιο


Σήμερα Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μστο Αμφιθέατρο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης), συνεδριάζει σε ειδική συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας με θέμα: