Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Η «κυρά-Φωτιά» του Winter Festival στη λαϊκή αγορά της Φλώρινας (φωτορεπορτάζ)

«Ἔπιασα καὶ φωτιὰ καὶ σιγοκάηκα. Καὶ δὲν μοῦ ἔλειψε οὔτε τῶν φεγγαριῶν ἡπεῖρα» σιγοψιθυρίζει η Κική Δημουλά στο αφτί της εικαστικού Δήμητρας Βούζου που σήμερα το πρωί , στη λαϊκή αγορά μας σύστησε την «κυρά Φωτιά», το παμπάλαιο κατευόδιο της άλλης Φλώρινας, της φλογισμένης και  πανάρχαιας. Η «κυρά Φωτιά» (μια υπερμεγέθης πάνινη κούκλα) μοίρασε μπισκότα πιπεριάς που κρύβουν τη θαλπωρή της γλύκας του καψίματος και της δημιουργικότητας
της Δήμητρας Βούζου, νέας καλλιτέχνιδας από τη Σχολή Καλών Τεχνών της πόλης μας. Η Δήμητρα αγαπάει τη μυσταγωγία, το παραμύθι, το παιχνίδι και τα γλυκά μπισκότα που θα μοιράσει στους παρευρισκόμενους.



























Φωτο: Μαρία Μήντσε, Χρήστος Όροβας


9 σχόλια:

  1. ευτυχως ,που στην πολη αυτη υπαρχει η σχολη καλων τεχνων.Οι περισσοτεροι Φλωρινιωτες μεσα στη μονιμη γκρινια; τους δεν εχουν ή δεν μπορουν ή δε θελουν να καταλαβουν τι δωρο ειναι αυτο για την πολη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα θέλατε κυρά φωτια και λαύρα να βάζατε καμιά ζουμπουρλούδα φίλη σας με τα ντεκολτέ της στα κόκινα να ξεσηκώνει νααα όλες τις φλόγες και τις πυρκαγιές.
      Τί μας βάλατε μια μπάμπω από πανί ούτε κρύο ούτε ζέστη

      Διαγραφή
    2. ρε σκατόψυχε 11.10 πάνε σε κανένα στριπτιζάδικο και από εκεί στα τσακίδια!! τομάρι

      Διαγραφή
  2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ .ΤΕΛΕΙΑ "Η ΚΥΡΑ ΦΩΤΙΑ"ΑΞΙΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ.ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν γράψατε στο πολύ ωραίο ρεπορτάζ ότι η κυρά φωτιά με τους πιπεριές στολισμένη ήταν κρεμασμένη σε αγχόνη. Την εικαστική δημιουργεία την συμπεριέλαβα και στο δικό μου εορταστικό φωτοδοιπορικό με τίτλο " έκλεψαν το Θείο βρέφος από την φάτνη" στην πλατεία με τα κανόνια....Χρήστο Ο. ραντεβου τα μεσάνυχτα για το άναμμα του ορειβατικου ηφαιστείου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λάθος κάνεις για την αγχόνη!! ελπίζω όχι ηθελημένο.κοίτα τις φωτό με ανοιχτά τα μάτια.Καλά Χριστούγεννα σε όλους

      Διαγραφή
  4. Mπραβο στα παιδια της σχολης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια στη νέα ταλαντούχα, ομορφη και πρόσχαρη καλλιτέχνιδα, δημιουργό του έργου αυτού και επίσης δημιουργό των υπέροχων μπισκότων! Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή