Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Κολαστήριο για τα σκυλιά το Δημοτικό Κυνοκομείο Φλώρινας

Τρώνε το ένα το άλλο απο την πείνα τα έγκλειστα ζώα...
Η Αλέκα Μαρτζούκου γνωστή για τη φιλοζωική της δράση στην Αθήνα πριν από μερικές μέρες βρέθηκε στη Φλώρινα λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων. Κατά την παραμονή της στην πόλη θέλησε από περιέργεια να επισκεφθεί το Δημοτικό
Κυνοκομείο αφού από τον Φεβρουάριο του 2011 και μετά το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου του zoosos.gr Ελένης Ηλιοπούλου – που τότε εργαζόταν στην ιστοσελίδα του Μ. Τριανταφυλλόπουλου – είχαν γίνει γνωστές οι άθλιες συνθήκες, που επικρατούν και εκεί.

Σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, όπως καταγγέλλει η Αλέκα Μαρτζούκου, τίποτα δεν έχει βελτιωθεί και όλα είναι πολύ χειρότερα. Ο Δήμος Φλώρινας κατασκεύασε το «κυνοκομείο» της περιοχής πάνω σ’ έναν λόφο σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από την πόλη δίπλα σε μια παράνομη χωματερή. Ελάχιστοι το βλέπουν και ακόμα πιο λίγοι ασχολούνται με το τι πραγματικά συμβαίνει εκεί μέσα.
Επί της ουσίας είναι ένα χωράφι περιφραγμένο με λαμαρίνες, και εκεί στιβάζονται τα ανεπιθύμητα αδέσποτα κατά παράβαση του νόμου 4039 που ισχύει από τον Φεβρουάριο του 2012, ο οποίος ορίζει ότι ο εγκλεισμός των αδέσποτων απαγορεύεται. Αυτό το μεγάλο κλουβί από λαμαρίνες από πάνω είναι σκεπασμένο μόνο σ’ ένα μικρό κομμάτι του και τελικά τα δεκάδες ζώα που ζουν εκεί το καλοκαίρι ψήνονται και τον χειμώνα που η θερμοκρασία φτάνει συχνά πολύ πιο κάτω από το μηδέν παγώνουν και αργοπεθαίνουν.
Η Αλέκα Μαρτζούκου τράβηξε φωτογραφίες και βίντεο που αποτυπώνουν μόνο στο ελάχιστο αυτά που συμβαίνουν εκεί. Δεν περιγράφεται είπε στο zoosos.gr ο πόνος, η πείνα, το κρύο, η εξαθλίωση, η απόγνωση, οι αρρώστιες, ο θάνατος.
Στο βίντεο που θα δείτε εδώ μπορείτε να διακρίνετε τα ζώα να τρώνε έναν νεκρό σκύλο. Η λήψη δεν είναι καθαρή καθώς οι μουσούδες των σκυλιών δεν αφήνουν την Αλέκα Μαρτζούκου να τραβήξει καλύτερα πλάνα. Εντούτοις το πτώμα του σκυλιού που γίνεται τροφή για να υπόλοιπα διακρίνεται εύκολα.


«Η λέξη τραγική είναι φτωχή για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί εκεί και όλα όσα είδα» συμπλήρωσε. Ο ένας υπάλληλος του κυνοκομείου, όπως μάθαμε, δεν ταΐζει τα ζώα τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες και τις ημέρες που η Αλέκα Μαρτζούκου πήγε στο δημοτικό κολαστήριο έμαθε ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος έλειπε για 4 ημέρες στη Μυτιλήνη. Κανείς δεν γνωρίζει αν κάποιος τον είχε αντικαταστήσει.


Η Αλέκα Μαρτζούκου επισκέφθηκε το δημοτικό κολαστήριο δύο φορές και διαπίστωσε ότι τα ζώα προφανώς και δεν ταΐζονται ούτε τις υπόλοιπες μέρες, αφού είναι σκελετωμένα. Προφανώς και η κτηνιατρική περίθαλψη είναι ανύπαρκτη αφού τα περισσότερα είναι άρρωστα με δερματικά προβλήματα και πληγές.
Μέσα στο περιφραγμένο με λαμαρίνες χώρο τα σκυλιά από την πείνα και εξαιτίας της έλλειψης χωρισμάτων αλληλοδαγκώνονται και καταλήγουν να τρώνε το ένα το άλλο.


Κουτάβια και ενήλικα ζώα, άρρωστα και σκελετωμένα περιμένουν το τέλος. Γύρω από το κυνοκομείο περιφέρονται δεκάδες κουτάβια αλλά και σκυλίτσες σε οίστρο, αφού προφανώς αρκετοί πηγαίνουν εκεί και εγκαταλείπουν τα ανεπιθύμητα ζώα τους αδιαφορώντας για το πώς αυτά θα επιβιώσουν.
Η Αλέκα Μαρτζούκου εξήγησε στο  zoosos.gr ότι με δυσκολία κατάφερε να τραβήξει το βίντεο, που δείχνει τα σκυλιά να τρώνε το κρέας ενός νεκρού σκύλου. Μας είπε ότι δεν έριξε τροφή γιατί αυτή δεν θα επαρκούσε για όλα και αυτό θα είχε θανάσιμες συνέπειες αφού τα ζώα θα αλληλοσκοτώνονταν διεκδικώντας την. «Όλα μαζί είναι ένα κουβάρι, άρρωστα κοκαλιασμένα, πεινασμένα σε βλέπουν και κλαίνε εκλιπαρούν να τα βοηθήσει να λυτρωθούν» σημειώνει.
Αργοπεθαίνουν εγκαταλελειμμένα και εγκλωβισμένα…


Η Αλέκα Μαρτζούκου ήδη χθες πήγε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Φλώρινας για να καταθέσει τα στοιχεία, που έχει συγκεντρώσει γι’ αυτό το έγκλημα εις βάρος των ζώων, αφού ο Δήμος Φλώρινας είναι απολύτως υπεύθυνος γι’ αυτό το αίσχος το οποίο ντροπιάζει, τον πολιτισμό μας, τη Φλώρινα και την Ελλάδα.
Τις επόμενες μέρες θα καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Φλώρινας και το φωτογραφικό υλικό και το βίντεο καθώς και τα σχετικά δημοσιεύματα που από το 2011 έχουν αποδείξει τι συμβαίνει εκεί.
Το φιλοζωικό σωματείο της Φλώρινας αποτελείται μόνο από ένα άτομο και όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς χωρίς δραστήριους φιλόζωους, που να πιέζουν τις αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους – όπως τις ορίζει η νομοθεσία – τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει από μόνο του!


Ο Δήμος Φλώρινας όταν κατασκεύασε αυτό το κλουβί το 2009 για να στοιβάξει εκεί τα ζώα που δεν θέλουν οι δημότες του το διαφήμισε επαρκώς, με τη συνδρομή των τοπικών Μ.Μ.Ε.
Εξαιτίας της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής και της ασυδοσίας των κατοίκων της περιοχής, που εγκαταλείπουν τα ζώα που δεν θέλουν και δεν στειρώνουν ούτε τα δικά του σκυλιά η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και αυτά τα πλάσματα που εκεί υποφέρουν είναι τα μόνα που δεν φταίνε γι’ αυτό το αίσχος!


Ελπίζουμε πως η Εισαγγελία Πρωτοδικών Φλώρινας δεν θα κλείσει τα μάτια μπροστά στο δράμα των ζώων, που ντροπιάζει όλους μας. Τις επόμενες μέρες θα δημοσιεύσουμε και το φωτογραφικό υλικό που δείχνει τι συμβαίνει εκεί.


Η κα Ζωή Χατζηαναστασίου, μέλος του συλλόγου «Φίλοι των Ζώων Φλώρινας» τον Φεβρουάριο του 2011 είχε πει στη δημοσιογράφο Ελένη Ηλιοπούλου ότι πήγε στην αρμόδια εισαγγελέα, Σύρμω Κακάλη, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα για να καταγγείλει τα όσα συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές σιδερένιες πόρτες. Η εισαγγελέας τότε έδειξε ενδιαφέρον αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Το ίδιο είχε κάνει και πριν από δύο χρόνια το 2009… αλλά και τότε η εισαγγελική αρχή είχε βάλει την υπόθεση στο αρχείο.

Στο βίντεο που μπορείτε να δείτε εδώ και τραβήχτηκε το 2011 κάτω από τα βαριά σιδερένια πόρτα φαίνονται τα νεογέννητα κουτάβια να μπαινοβγαίνουν. Αυτό συμβαίνει γιατί προφανώς τα θηλυκά ζώα εντός του «κυνοκομείου» και τότε έμεναν αστείρωτα και αναπαράγονταν ανεξέλεγκτα διογκώνοντας το ήδη τεράστιο πρόβλημα.
Πηγή: zoosos.gr

8 σχόλια:

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ.ΦΥΛΟΖΩΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τραγωδία!
    Παρακαλώ τους ανθρώπους της Φλώρινας ας σταθούν στο ύψος τους ως άνθρωποι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντροπή και αίσχος!!!! ΑΗΔΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. NΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΕΤΕΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ. ΠΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.Η ΕΙΚΟΝΑ ΜΟΝΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΦΡΙΚΗ. ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΦΙΛΙΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ , ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. AYTOΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ.Ο ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΧΩ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΕΙΝΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ. ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ. ΑΦΗΣΑΝ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΒΟΗΘΗΤΗ ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΝΕΡΟ. ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΡΑΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΜΟΥ, ΕΧΩ ΣΟΚΑΡΙΣΤΕΙ. ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ. ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΤΙ. ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ;ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΧΡΟΝΟ ΝΤΑΧΑΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μακάρι να είχατα 100 ευρώ που χρειάζονται για να υποβάλλω ΜΗΝΥΣΗ στην δημαρχάρα μας! Φτύσιμο ....... θέλει ο @@@@..... Έλεος πια, ζωντανά πλάσματα είναι. Αν όλοι δίναμε από 3 ευρώ τον μήνα έστω μια χαρά τροφή θα αγοράζαμε για αυτά τα πλάσματα. Ντρέπομαι που είμαι άνθρωπος πραγματικά. Και λυπάμαι που δεν ζω πια στη Φλώρινα για να βοηθούσα έστω κ λίγο, να αγόραζα έστω κ λίγη τροφή γι αυτά τα κακόμοιρα. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ. ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή