Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Αυθαίρετες πράξεις σε δημόσιο χώρο


Σήμερα γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα αυθαίρετης πράξης σε δημόσιο χώρο και συγκεκριμένα στο πάρκο (μπουάτ) του σιδηροδρομικού σταθμού.
Αφού λοιπόν ένα φορτηγό ξεφόρτωσε καυσόξυλα δίπλα στο αναψυκτήριο της μπουάτ, ο οδηγός του δεν μπόρεσε 

Winter Festival 2012



Η συντακτική ομάδα της ηλεκτρονικής εφημερίδας Florine@, ο Α.Σ. «Παγκράτιον» και η ομάδα «Φλώροι-εικαστικοί» συνδιοργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά το Winter Festival 2012, στη Φλώρινα και το Αμύνταιο. Το πρόγραμμα είναι:

Τα προνοιακά επιδόματα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα


Ένα πρωινό, σε κάποιο τηλεοπτικό «παράθυρο» άκουσα τον βουλευτή κ. Κουρουμπλή (χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σήμερα ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ) να ωρύεται για τις καθυστερήσεις και διακοπή πολλών αναπηρικών προνοιακών επιδομάτων! Ο βουλευτής πιστεύει, ότι έχει δίκιο! Και βέβαια θα είχε δίκιο, αν χρόνια τώρα, όσο ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είχε ενδιαφερθεί για την ύπαρξη χιλιάδων «μαϊμού» 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Γ.Ν. Φλώρινας


Η Διοίκηση, οι εργαζόμενοι και τα παιδιά του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Γ.Ν.Φλώρινας (πρ.ΚΕΚΥΚΑμεΑ), σας προσκαλούν να γεμίσετε τις καρδιές σας με ελπίδα, αγάπη και αισιοδοξία στη χριστουγεννιάτικη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο μας 

Χριστουγεννιάτικες συναυλίες του Ωδείου


Το Ωδείο  Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη συναυλία, με τη συμμετοχή της μαθητικής ορχήστρας και των μουσικών συνόλων του Ωδείου που θα γίνει  την 

130 σκακιστές και σκακίστριες έδωσαν το δυναμικό παρόν στο 10ο "Κύπελλο Φωτιάς"


Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 στο Ξενοδοχείο «ΦΑΙΔΩΝ» PALACE ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Ηλιάδης Δημήτριος κήρυξε την έναρξη του 10ου κυπέλλου φωτιάς, με 

Δικαιολογητικά για την έκδοση κάρτας του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αμυνταίου


Στο πλαίσιο λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αμυνταίου όπως αυτό προκύπτει και από τον Κανονισμό Εσωτερικής Λειτουργίας που ψήφισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμυνταίου, καλούνται να υποβάλλουν δικαιολογητικά για την έκδοση της ειδικής κάρτας παροχών οι ενδιαφερόμενοι.
Ειδικότερα καλούνται να υποβάλλουν σχετικά δικαιολογητικά όσοι πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

"Εισαγωγή στην Οικογενειακή Θεραπεία"


Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου – ΔΗ.Κ.Ε.Α. ανακοινώνει ότι το θέμα της εισήγησης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 19/12/2012, είναι:

"Οι Μαθησιακές Δυσκολίες και η Αντιμετώπισή τους" στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας


Ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, κ. Γεώργιος Μάντσος, και οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου, στο πλαίσιο της Επιμόρφωσης των Γονέων για θέματα που απασχολούν τα παιδιά τους, 

Κύπελλο Φωτιάς 2012


Νέο Ρεκόρ συμμετοχών προβλέπεται να γίνει στο 7ο Κύπελλο Φωτιάς, το οποίο θα διοργανωθεί από τον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας στο ΔΑΚ Φλώρινας το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012.
Περισσότεροι από 100 αθλητές και αθλήτριες, 

"Τοπικά προϊόντα, διατροφή, παραδοσιακές συνταγές"


Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου  το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μελίτης Φλώρινας, στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία-Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για τους Ενήλικες», και σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών 

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω του 1,5 τόνου κατά την περίοδο των εορτών


Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:

Το Ε.Πα.Μ για την Πανελλήνια Κινητοποίηση των Δημοσίων Υπαλλήλων


Μπροστά στη Πανελλήνια Κινητοποίηση των Δημοσίων Υπαλλήλων τη προσεχή Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2012, η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ. επισημαίνει τα ακόλουθα:

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας


Η Οικονομική  Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνεδριάζει σήμερα Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου στις 1ο π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα: