Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Πλάτωνας: o πατέρας του πνεύματος


Γράφει ο Βαγγέλης Τσούκας
Ο Πλάτωνας ήταν αρχαίος Έλληνας διανοητής που έζησε από το 427 ως το 347 πΧ. και είχε ανά τους αιώνες βαθύτατη επίδραση στην ανθρώπινη σκέψη μέσω του γραπτού έργου του. Φοίτησε κοντά στον Σωκράτη, τις ιδέες του οποίου αναπαρήγαγε, εξέλιξε και κατέγραψε. Η ύπαρξή του αντιπροσωπεύει την κορύφωση του παγκόσμιου πνεύματος, το οποίο άμεσα μετά 

Από τον Καρλομάγνο στο Νόμπελ για την Ε.Ε.


Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης
Με το ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ τιμήθηκε πρόσφατα η Ε.Ε. για τη μεταμόρφωση της Ευρώπης ‘’από ήπειρο πολέμου σε ήπειρο ειρήνης’’. Η διάκριση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το ίδιο το μέλλον της Γηραιάς Ηπείρου. Η μακραίωνη όμως ενωτική πορεία της Ευρώπης που ξεκινά από την μετά-Βυζαντινή εποχή, πέρασε αρκετά αξιοσημείωτα στάδια:  

Προβολές Κινηματογραφικής Λέσχης Φλώρινας


Η ταινία που θα προβληθεί από τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας:

Αστερίξ και Οβελίξ στη Βρετανία
(Asterix et Obelix: Au Service de Sa Majeste)

Εκπαιδευτικές συναυλίες του Ωδείου Φλώρινας


Πραγματοποιήθηκε χθες η εναρκτήρια μαθητική συναυλία του ετήσιου κύκλου εκπαιδευτικών συναυλιών του 

Σεμινάρια "Ειδικής Αγωγής και Νέες Τεχνολογίες"


Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, επιμορφωτικά σεμινάρια Δια Βίου Εκπαίδευσης - Τρίμηνης διάρκειας (70 ωρών) για απόφοιτους ανώτατης εκπαίδευσης, πανεπιστημιακής και τεχνολογικής με θέμα: Ειδική Αγωγή και Νέες Τεχνολογίες.
Διάρκεια σεμιναρίων από τον Μάρτιο του 2013 έως τον Μάιο του 2013.

Μέτρα ασφάλειας για την εορταστική περίοδο


Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας εντατικοποιούν τις δράσεις τους με την κλιμάκωση των προγραμμάτων ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα, ώστε να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις αυξημένες απαιτήσεις της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού