Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Τρεις σεισμικές δονήσεις τα ξημερώματα στη Φλώρινα


Τρεις σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα σύμφωνα με το Γεωφυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η 1η καταγράφηκε στις 3.01’ και ήταν μεγέθους 2,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 14 χλμ Νότια της Φλώρινας. Η 2η ήταν μεγέθους 3 βαθμών Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 3.30’, 3 χλμ Βορειοανατολικά της Φλώρινας. Η 3η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 3.35’ και ήταν μεγέθους 2,5 Ρίχτερ, με επίκεντρο 11 χλμ Νοτιοδυτικά της Φλώρινας. Δείτε τα επίκεντρα:

Οικονομική ενίσχυση για τον Ηλία!

Ο νεαρός μαθητής Ηλίας Γρούιος του Παύλου και της Δέσποινας έχει άμεση ανάγκη από τη βοήθειά μας:
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΓΡΟΥΙΟΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
Αριθμός λογαριασμού: 242 01 017972 85

Μεταξύ Αστείου & Σοβαρού...

Βγήκε από το νοσοκομείο ο μητροπολίτης Θεόκλητος


Καλά στην υγεία του είναι ο μητροπολίτης Φλωρίνης, Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος, ο οποίος μάλιστα πήρε εξιτήριο το απόγευμα της Τετάρτης από την κλινική «Άγιος Λουκάς» της Θεσσαλονίκη όπου νοσηλευόταν από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, μετά το λιποθυμικό επεισόδιο που είχε υποστεί το απόγευμα της ίδιας μέρας.
Σημειώνεται ότι ο 80χρονος μητροπολίτης 

Εσείς ξέρετε να οδηγείτε;

Το ποδήλατο –λένε- πρέπει να το μάθεις μικρός και δεν έχουν άδικο!
Αυτό βέβαια ισχύει και σε πολλές άλλες δράσεις του ανθρώπου, κι όχι μόνο για το ποδήλατο.
Οι εκπαιδευτικοί το γνωρίζουν καλά, και προσπαθούν να βοηθήσουν τους μαθητές τους να μάθουν πολλές δράσεις όσο είναι ακόμα μικροί!

Εφ. "ΕΘΝΟΣ" - Πρωτοσέλιδο

Από το Ξινό Νερό στο Γαλλικό Προξενείο

Μια μοναδική ιστορική εμπειρία πρόσφεραν οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείο του Ξινού Νερού στους μαθητές τους.
Στις 09/11/12, διοργάνωσαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Γαλλικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη
Μέσα από μια άριστη συνεργασία με 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εγχρώμων & Μαύρων Ζωνών


Το Σαββατοκύριακο 1 & 2/12/2012 και το Σάββατο 8/12/2012 στο σπίτι των πολεμικών τεχνών στα Λιόσια Αττικής, θα γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εγχρώμων & Μαύρων Ζωνών. Για άλλη μια φορά ο Α.Σ “ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ” Φλώρινας θα είναι παρών στην κορυφαία εκδήλωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε, ο Σύλλογος θα εκπροσωπηθεί από τρείς αθλητές τους 

Σχολικοί Αγώνες στην Π.Ε. Φλώρινας


Οι Σχολικοί Αγώνες Αθλοπαιδίας Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας θα πραγματοποιηθούν 

Έτοιμοι για το τοπικό ντέρμπυ οι άνδρες του Αμύντα!


Επιστροφή στην αγωνιστική δράση για το ανδρικό τμήμα του Αμύντα,  μετά το προγραμματισμένο ρεπό της προηγούμενου Σαββάτου (24/11), φιλοξενεί το Σάββατο 30/11 (στις 18:00) τον Αρίωνα Πτολεμαΐδας, όπου θα  αποκαλυφθεί για πρώτη 

Ψήφισμα της Ε.Λ.Μ.Ε. για τον αποβιώσαντα Μίμη Σουλιώτη


Η τακτική Γενική Συνέλευση των καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετέχει με οδύνη στο βαρύτατο πένθος της τοπικής κοινωνίας για τον αδόκητο και πρόωρο χαμό του Συναδέλφου Μίμη Σουλιώτη.
Πνευματικός άνδρας με υψηλό φρόνιμα και ανήσυχο πνεύμα, σφράγισε τα 

Ανακοίνωση του "Αριστοτέλη" για το θάνατο του Μίμη Σουλιώτη


Το ΔΣ του  Φ.Σ.Φ. "Ο Αριστοτέλης", εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο του Μίμη Σουλιώτη, του πνευματικού ανθρώπου και του δημόσιου άνδρα που αγάπησε, εξέφρασε και ανέδειξε τη Φλώρινα, το λαό και την κουλτούρα της.
Η αξιοζήλευτη σε ποιότητα και εμβέλεια πνευματική του παραγωγή (είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε ποιήματά του στο περιοδικό μας), θα δείχνει πάντοτε το 

Ψήφισμα του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης για το θάνατο του Μίμη Σουλιώτη


Ο Σύλλογος Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο βαρύ πένθος της Φλώρινας για την νέα απώλεια ενός διακεκριμένου τέκνου της, του Καθηγητού του  Πανεπιστημίου μας Μίμη Σουλιώτη, ο οποίος πολλά προσέφερε στον τόπο μας στον χώρο των Γραμμάτων, του Πολιτισμού και της ανάδειξης της "ξεχασμένης" από το "Κέντρο" Πόλης μας. Πολυγραφότατος, με γενναία και τέμνουσα πένα, άσκησε 

Προσδιορισμός και Οριοθέτηση της «Μεταλιγνιτικής Εποχής», για το Ενεργειακό Κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας


Το Τ.Ε.Ε./Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας ανταποκρινόμενο στο θεσμικό του ρόλο και με διαχρονική παρέμβαση σε 

Συνεργασία για το διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg

Τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Δημήτριο Ηλιάδη επισκέφτηκε ο δήμαρχος Liguenas Αλβανίας κ. Edmond Temelko, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες.
Στόχος της επίσκεψης ήταν η 

Επιμένουν οι υπάλληλοι της Περιφέρειας στον αγώνα τους για τη διαθεσιμότητα


O Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μετά από τη διενέργεια έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 28/11/12, και έχοντας αξιολογήσει όλα τα δεδομένα, αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα εξής:

"Χριστούγεννα για όλους" από την "Οκτάβα"


Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΟΚΤΑΒΑ» στηρίζει την αξιέπαινη δράση της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας  «Χριστούγεννα για όλους: ΔΩΡΙΖΩ-ΧΑΡΙΖΩ-ΓΙΟΡΤΑΖΩ» και προσκαλεί τα μέλη του, τους γονείς των μαθητών του Ωδείου Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  και τους φίλους του, να βοηθήσουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή. Στη Γραμματεία του Ωδείου 

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας


Σήμερα Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου, στις 3 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Σεισμός στη Φλώρινα




Σεισμική δόνηση 3.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ