Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Blog_αρισμένη επι_κοινωνία

Η κουζίνα της νοικοκυράς


Χαρά για την νοικοκυρά η σύγχρονη κουζίνα.  Ντουλάπια κάτω, ντουλάπια κρεμαστά, γεμάτα σκεύη όλων των ειδών. Μεταλλικά, πορσελάνες, πλαστικά. Μαχαιροπήρουνα ανοξείδωτα, μαχαίρια κοφτερά , σερβίτσια, γυάλινα ποτήρια όλων των μεγεθών,  μικρές και μεγάλες ηλεκτρικές οικιακές συσκευές. Ηλεκτρικό φωτισμό και τρεχούμενο ζεστό και κρύο νερό.   Όλα τα έχει η σύγχρονη κουζίνα, ώστε η μαγειρική να είναι ευχάριστη και άνετη για κάθε νοικοκυρά.  Οι προγιαγιάδες, αν 

Η κατάρα του δυϊσμού


Γράφει ο Βαγγέλης Τσούκας
Σε κάθε περίοδο της ιστορίας αλλά κυρίως κατά τον τελευταίο αιώνα της επικράτησης των μέσων μαζικής ενημέρωσης, καλλιεργείται με κάθε ευκαιρία σε κάθε έκφανση της ανθρώπινης ζωής ο κοινωνικός δυϊσμός, στον οποίο δύο πλευρές, 

Οι Blues Wire ΣΗΜΕΡΑ στο Αμύνταιο

Πολιτική συζήτηση - Ανοιχτή συνέλευση με τη Ρένα Δούρου


Η Τ.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Φλώρινας σας καλεί στην Πολιτική συζήτηση -  Ανοιχτή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Νοέμβρη 2012, στις 11.30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.
Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και θα μιλήσει η Βουλευτής Β΄Αθηνών και μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, Ρένα Δούρου.

Προβολές Κινηματογραφικής Λέσχης Φλώρινας


Η ταινία που θα προβληθεί από τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας:

Σκότωσε τους Γλυκά
(Killing Them Softly)

Έκθεση ζωγραφικής: "Ανυπότακτες Μαρτυρίες" της Κ.Βαλερά


Η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Ανυπότακτες Μαρτυρίες», της εικαστικού Κωνσταντίνας Βαλερά, παρουσιάζεται από τον Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» στην αίθουσα εκθέσεων της «Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων» του συλλόγου από 18 έως και 25 Νοεμβρίου 2012.
Η Κωνσταντίνα Βαλερά γεννήθηκε το 1980 και 

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής "Ανάσκελη με πυρετό"


Οι εκδόσεις Μανδραγόρας σάς καλούν το Σάββατο 17 Νοέμβρη 2012 στις 21.15 στο καφέ Οδός Ονείρων(Φλώρινα) στην παρουσίαση του ποιητικού βιβλίου "Ανάσκελη με πυρετό" της Νίκης Χαλκιαδάκη. 
Θα μιλήσουν: 

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας το οποίο συνεκλήθηκε εκτάκτως την 16/11/2012 με αφορμή την εφαρμογή διατάξεων του Ν.4093/2012 για την διαθεσιμότητα αποφάσισε τα εξής:

Επιστολή προς τους μαθητές, με αφορμή την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου


Μαθητή, μαθήτρια.
Τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, έχοντας μπροστά μας τις αποδείξεις ότι ο αγώνας για «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» συνεχίζεται.
Στο σπίτι, στο σχολείο, στη γειτονιά ... τα