Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Διαμαρτυρία Φλωρινιωτών στη Βουλή για το πετρέλαιο


Ο βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Θανάσης Γερμανίδης υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο προαύλιο της Βουλής διαμαρτυρόμενους πολίτες απ’ όλο το Νομό και συνόδευσε εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Φλώρινας στα γραφεία των κομμάτων στο Κοινοβούλιο, για να επιδώσουν 

Στον...πάγο η Βουλή - Πρωτότυπη διαμαρτυρία από τους κατοίκους της Φλώρινας (video)


Κομμάτια πάγου έριξαν έξω από τη Βουλή κάτοικοι και φορείς της Φλώρινας διαμαρτυρόμενοι για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης καθώς όπως λένε ζουν σε μια περιοχή που πλήττεται από σφοδρούς και μεγάλους σε διάρκεια χειμώνες.
Oι κάτοικοι λένε πως "πρόκειται για 

Α.Ζερβός: "Ανεπαρκείς οι Ενεργειακοί Δήμοι"


Με έκπληξη διαβάσαμε την απάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ, κ. Αρθούρου Ζερβού, στην ερώτηση της Βουλευτή Κοζάνης, κας Ραχήλ Μακρή, σχετικά με τις καθυστερήσεις της καταβολής 

Το όνειρο ως χώρος χρόνος και συναίσθημα


Η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας σας προσκαλεί την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012, στις 7μ.μ.  στο Πολιτιστικό Κέντρο (κτήριο Ωδείου Φλώρινας), όπου θα παρουσιάσει την ενδιαφέρουσα θεωρία του συγγραφέα Σάκη Τότλη με θέμα «Χωρο Χρονική και Συναισθηματική θεωρία για τη δημιουργία και την ερμηνεία των ονείρων».
«Είναι η πρώτη φορά που προτείνεται κάτι  τόσο επαναστατικό που αφορά τα όνειρα, αφού σύμφωνα με τη θεωρία, τα όνειρα συμβαίνουν με θυμική ενέργεια που εκκρεμεί  μέσα μας  με συγκεκριμένο τρόπο από 

Να αξιοποιήσουμε το διάλογο…


Τα τελευταία  τριάντα χρόνια η ζωή μας  είχε υλιστική και ιδιοτελή χροιά. Η βασική μας επιδίωξη ήταν το υλικό συμφέρον. Ξέραμε πόσο κοστίζουν τα πράγματα αλλά όχι  πόσο αξίζουν! Η ευημερία κάποιων χωρών, που τώρα δοκιμάζονται, είχε καταστεί το πρότυπο αναπτυξιακό μοντέλο που προσπαθούσαμε να μιμηθούμε, αν και η σκέψη μας ήταν 

Ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία Φλώρινας



Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας διαμαρτύρεται για την κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας στο ζήτημα του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Έχουμε φτάσει στο τέλος του 2ου μήνα 

Χαιρετισμός στην κινητοποίηση του Εκπροσώπου των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Σχολείων της Φλώρινας


Ως μέλος της συντονιστική επιτροπής των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δήμου Φλώρινας, χαιρετίζω την μεγαλειώδη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και εύχομαι ο σύσσωμος αγώνας των Φλωρινιωτών να φέρει αίσιο αποτέλεσμα.
Νομίζω αποδείχθηκε στην περίπτωση του Τρένου, ότι κάθε φορά που  αγωνιζόμαστε με τόλμη αποφασιστικότητα και κυρίως μαζικά έχουμε αποτέλεσμα.
Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων όλων 

Σύλληψη για παράνομη εργασία στο Λαιμό


Χθες το πρωί, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας, συνέλαβαν στο Λαιμό – Φλώρινας έναν 67χρονο 

Το ΤΕΕ/Δυτικής Μακεδονίας για τον οδικό άξονα Ε65


Επιστολή προς το Υπουργείο Ανάπτυξης για τη συνέχιση εκτέλεσης και ολοκλήρωση του Οδικού Άξονα Ε65 απέστειλε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας Αθανάσιος Κακάλης. Το κείμενο της Επιστολής έχει ως εξής:

Διασυλλογικό Κύπελλο Σκακιού Κεντροδυτικής Μακεδονίας


Την Κυριακή 28/10/2012 διεξήχθη ο 1ος γύρος του Διασυλλογικού Κυπέλλου Κεντροδυτικής  Μακεδονίας 2013. Τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

Απονομή πτυχίων από τη Ραδιολέσχη Φλώρινας


Καλούνται τα μέλη της Ραδιολέσχης Φλώρινας στην τελετή απονομής πτυχίων που θα λάβει χώρα 

Απεργία σε όλα τα ΜΜΕ


Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αντιδρά ο δημοσιογραφικός κόσμος στην αιφνιδιαστική απόπειρα της κυβέρνησης να εντάξει τους Κλάδους Υγείας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΠΥ, επιφέροντας με τον τρόπο αυτό ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στα ασφαλιστικά δικαιώματα και τους πόρους του κλάδου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων