Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Υποψήφιες για βραβείο οι Πρέσπες σε διαγωνισμό στη Μελβούρνη


Τη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου, διεξάγεται στη Μελβούρνη Διαγωνισμός για τη βράβευση φορέων και οργανισμών που έχουν βοηθήσει στη σωστή διαχείριση ποταμών και υγροτόπων σε ολόκληρο το πλανήτη.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση και η 

Μέτρα στήριξης των αστέγων


Ερώτηση για τα μέτρα στήριξης των αστέγων κατέθεσαν 42 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ., ανάμεσά στους και ο Θ.Γερμανίδης, υπογραμμίζοντας ότι «περισσότεροι από 40.000 συμπολίτες μας ζουν στο δρόμο ή σε ακατάλληλες συνθήκες στέγασης βιώνοντας την πιο ακραία μορφή φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού». Οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. –  Ε.Κ.Μ. σημειώνουν ότι «την ίδια στιγμή, δημόσια και δημοτικά κτήρια αφήνονται αναξιοποίητα να ρημάζουν, ενώ θα μπορούσαν να ανοίξουν και να δοθούν για τη στέγαση των συμπολιτών μας, που βιώνουν με το χειρότερο τρόπο το άγριο πρόσωπο της κρίσης», επισημαίνοντας ότι η εξασφάλιση στέγης για όλους από το κράτος είναι συνταγματική επιταγή. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Μεταξύ Αστείου & Σοβαρού...

Διεθνές Συνέδριο με τίτλο "EDUCATION ACROSS BOARDERS"


Η Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα διοργανώσει στη Φλώρινα (5, 6 και 7 Οκτωβρίου) διεθνές συνέδριο με τίτλο “EDUCATION ACROSS BOARDERS”, με τη συμμετοχή των Παιδαγωγικών Σχολών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, του Πανεπιστημίου Fan S. Noli της Κορυτσάς και του Πανεπιστημίου St. Kliment Ohridski του Μοναστηρίου.
Το συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο της 

9ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Ν.Φλώρινας

Οι παίδες είναι εδώ!


Ξεκίνησε η νέα σεζόν για το παιδικό τμήμα χάντμπολ του Αμύντα Αμυνταίου! Η ομάδα ξεκινάει από νέες βάσεις, καθώς μετά την περσινή σεζόν με προπονητή τον Ζαφείρη Μπεκερίδη, όπου το τμήμα αποκόμισε αρκετές εμπειρίες, ο Θεόδωρος Τρυψάνης επέστρεψε μετά από 1 χρόνο στον πάγκο της ομάδας και το 

Παραλαβή πτυχίων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας


Καλούνται ότι οι επιτυχόντες των εξετάσεων Μαΐου 2012 του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, που είχαν υποβάλει αίτηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, να προσέρχονται στα 

Εφ. "ΕΘΝΟΣ" - Πρωτοσέλιδο

Μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας


1. Κατά την διάρκεια του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 2012, από τις υφιστάμενες Αστυνομικές Διευθύνσεις (Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης & Φλώρινας), της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας:

Πράξη ανακήρυξης νέου Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γεν. Γραμματέα της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας


Σύμφωνα με την παράγρ. 3 του άρθρου 8 του Ν. 1486/84, η Πράξη Ανακήρυξης του νέου Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γεν. Γραμματέα της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του Τ.Ε.Ε. όπως εκλέχθηκαν στην 2η ειδική συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του  Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ. στις 3 Οκτωβρίου 2012, έχει ως εξής:

Ερωτηματολόγιο ΕΜΔ / Δυσλεξίας – Μέρος Α΄



Έχετε υποψίες πως το παιδί σας μπορεί να έχει δυσλεξία ή κάποια άλλη ειδική μαθησιακή δυσκολία; Το ερωτηματολόγιο που ακολουθεί περιλαμβάνει πολλά από τα τυπικά χαρακτηριστικά των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών. Αν και δεν αποτελεί διαγνωστικό εργαλείο, θα σας βοηθήσει να καταλάβετε, εάν το παιδί σας εμφανίζει συμπτώματα δυσλεξίας. Οι ερωτήσεις σε αυτό το πρώτο μέρος του ερωτηματολογίου 

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Πρεσπών


Σήμερα Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου,  στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πρεσπών με θέμα ημερήσιας διάταξης: