Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Το σχολείο φάντασμα!!!


Είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχει στην πόλη μας ένα δημοτικό σχολείο-φάντασμα, με νηπιαγωγείο μαζί παρακαλώ, γνωστό ως "4ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας". Το παράδοξο δεν είναι πως υφίσταται στα χαρτιά χωρίς να υφίσταται στην πραγματικότητα. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε. Το παράδοξο είναι πως κάποιοι 

Έλλειψη πόσιμου νερού



Τον περιορισμό της χρήσης του πόσιμου νερού για τις οικιακές και μόνο ανάγκες ζητά με ανακοίνωση της η ΔΕΥΑ Φλώρινας καθώς όπως αναφέρει λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της παρατεταμένης ανομβρίας που παρατηρούνται κατά τη φετινή θερινή περίοδο έχουν ελαττωθεί σε σημαντικά μεγάλο βαθμό τα υδατικά αποθέματα πόσιμου νερού υπόγεια και επιφανειακά. Η ΔΕΥΑΦ ζητά από τους 

Συγχωνεύονται 150 ειρηνοδικεία -Τι θα ισχύσει στη Δυτική Μακεδονία


Στο 50% φτάνουν οι συγχωνεύσεις Ειρηνοδικείων της χώρας, σύμφωνα με διάταγμα του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, το οποίο κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος, συγχωνεύονται 150 Ειρηνοδικεία από τα 301 των 17 εφετειακών περιφερειών της χώρας.
Βασικό κριτήριο για τη συγχώνευσή τους 

Εγγραφές Εσπερινού Γυμνασίου - Λυκείου Φλώρινας


Σας ανακοινώνουμε ότι άρχισαν οι εγγραφές μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου στο Εσπερινό Γυμνάσιο - Τ.Γ.Λ. Φλώρινας για το σχολικό έτος  2012-2013. Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά 7 – 9 μμ από 3 έως 10 Σεπτεμβρίου 2012.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

Ωράριο λειτουργίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Φλώρινας «Βασιλικής Πιτόσκα».


Παιδικό - Νεανικό παράρτημα
Ετήσιο ωράριο λειτουργίας για το κοινό:

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ στην Πανεργατική – Πανυπαλληλική διαδήλωση της ΔΕΘ


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καλεί όλες και όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην Πανεργατική – Πανυπαλληλική διαδήλωση που οργανώνεται από τα συνδικάτα στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη ΔΕΘ, το Σάββατο 08.09.12 στις 6μ.μ στην πλατεία Αριστοτέλους (άγαλμα Βενιζέλου).
Γι’ αυτό όσες και όσοι συνάδελφοι αποφασίσουν να συμμετάσχουν, να το 

Έναρξη εγγραφών στα ετήσια σεμινάρια φωτογραφίας της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας


Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλα τα άτομα  ανεξαρτήτου ηλικίας που θέλουν να κάνουν τα πρώτα βήματα στο χώρο της φωτογραφίας, αλλά και σε όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις τεχνικές και αισθητικές τους γνώσεις.
Τα σεμινάρια χωρίζονται σε τέσσερις 

Ακαδημία καλαθοσφαίρισης Π.Μ.Α.Σ. "Αμύντας" Σκοπιάς


Το τμήμα καλαθοσφαίρισης του Πολιτιστικού Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου Σκοπιάς "ΑΜΥΝΤΑΣ" ανακοινώνει την έναρξη των προπονήσεων της ακαδήμιας καλαθοσφαίρισης για αγόρια και κορίτσια 

Μαθήματα Τένις της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας


Η ομάδα αντισφαίρισης της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας,  μέλος της Ε.Φ.Ο.Α (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ),  κάνει έναρξη μαθημάτων όλων των τμημάτων της για τη νέα  αγωνιστική περίοδο.         
Λειτουργούν:

Πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό


Από την Σοφία Μουρτζούκου
Ψυχολόγο, Πτυχιούχο ΑΠΘ 

Η ηλικία των 2,5 -3 ετών θεωρείται από πολλούς ειδικούς ως η πλέον κατάλληλη για να ξεκινήσει το παιδί τη φοίτησή του σε παιδικό σταθμό. Σε αυτή την ηλικία το παιδί έχει αναπτυχθεί σωματικά, έχει ήδη 

Εγγραφές στη Σχολή Latin του «Αριστοτέλη»


Από το Τμήμα Εθνογραφίας και Χορού του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» γίνεται γνωστό ότι άρχισαν οι εγγραφές στη σχολή Latin του συλλόγου.
Η σχολή Latin θα λειτουργήσει για την περίοδο 

Ψήφισμα για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης


Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του, κ. Γιάννη Λιάση, υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την κατάσταση των οικονομικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στο ψήφισμα γίνεται αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και στα 

Απελευθέρωση γερακίνας στην Πρέσπα


Στο λόφο Καλέ, την Πέμπτη 30 Αυγούστου στις 17.30, ο Φορέας με την υποστήριξη της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών και την παρουσία κατοίκων, απελευθέρωσε μια νεαρή γερακίνα που είχε εντοπιστεί τραυματισμένη από τον κάτοικο της 

Σύλληψη για παράνομη εργασία στη Μικρολίμνη


Το μεσημέρι της Κυριακής, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Γερμανού Φλώρινας, συνέλαβαν στη Μικρολίμνη - Φλώρινας, 31χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για παράνομη εργασία.
Συγκεκριμένα, 68χρονος ημεδαπός, ο 

Νεκρή αρκούδα από ατύχημα με δύο αυτοκίνητα!



Η 8η νεκρή αρκούδα για το 2012 έχασε τη ζωή της σε τροχαίο ατύχημα σήμερα τα ξημερώματα. Το τροχαίο έγινε στην Εγνατία Οδό πριν το τούνελ Δρίσκου, πολύ κοντά στην έξοδο για Ιωάννινα!
Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έσπευσε στο σημείο αφού 

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας


Η Οικονομική  Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνεδριάζει σήμερα Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου στις 10 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα: