Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Ὑπερβολές ἤ καί χλιδή;


του αρχιμ. Δανιήλ Αεράκη
Πόσοι επίσκοποι θα έπρεπε να βρίσκωνται στην Κοζάνη, στις 28 Ιουνίου 2012, για την υποδοχή του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου;
Δεν είναι η πρώτη φορά, που 

"Ακόμα τούτη η άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι…"


του Χρήστου Γιαπράκη
«Θα είναι η τελευταία μεγάλη θυσία που θα υποστούμε» φέρεται να διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της τρικομματικής κυβέρνησης τους άλλους δύο αρχηγούς για τη λήψη του πακέτου των 11,5 δις ευρώ. Πόσες ακόμη παρόμοιες δηλώσεις των προηγούμενων πρωθυπουργών και υπουργών της οικονομικής κρίσης δεν άκουσε ο ελληνικός λαός; Πόσες προσβλητικές απειλές για αποβολή/ έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη; Πόσες ντροπιαστικές δηλώσεις δεν έγιναν με στόχο 

Επιστολή Δ.Ηλιάδη προς τον Υπουργό Παιδείας για τη στέγαση των σπουδαστών του ΤΕΙ


Επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Δημήτριος Ηλιάδης, θίγοντας για άλλη μια φορά το θέμα της στέγασης των σπουδαστών των τμημάτων της Φλώρινας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Αναλυτικά η επιστολή:

Συγχαρητήριο του "Αριστοτέλη" στη Σοφία Μούλη


Το Δ.Σ. του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» συγχαίρει ολόθερμα την κ. Σοφία Μούλη, μαέστρο της Παιδικής Χορωδίας «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΙΩΤΣΗΣ», για την απόκτηση του ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ, του Αστρινίδειου Ωδείου Θεσσαλονίκης (αναγνωρισμένου από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού), με το βαθμό ΑΡΙΣΤΑ.
Με την επιτυχία της αυτή η κ. Σοφία Μούλη, 

Η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών συμμετείχε στην 6η συνάντηση του Green Belt


Στις 28-30 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Πάρκο Mavrovo της ΠΓΔΜ η 6η Πανευρωπαϊκή Συνάντηση 

Προκήρυξη αγώνων πρωταθλήματος παλαίμαχων ποδοσφαιριστών


Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια ανάπτυξης περιφερειακής συνείδησης, διοργανώνει το πρώτο πρωτάθλημα παλαιμάχων ποδοσφαιριστών στα διοικητικά όρια  της Περιφέρειας.    
Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν ομάδες συλλόγων, φορέων αλλά και 

Κυκλοφορεί το βιβλίο "Φλώρινα 1912 – 2012, Χρονικό ενός αιώνα"



Το 1912 ήταν η χρονιά - ορόσημο για τη Φλώρινα, όπως και για όλη τη Μακεδονία. Ήταν η χρονιά που ξεκίνησε μια νέα εποχή, ελεύθερη. Και όσα έγιναν εκείνον τον κρίσιμο Νοέμβρη σημάδεψαν και τα χρόνια που ακολούθησαν.
Ο Θεός, η μοίρα και οι άνθρωποι επέλεξαν ώστε η Φλώρινα, μετά από 527 χρόνια τουρκικού ζυγού, να καταλήξει και πάλι σε χέρια ελληνικά. Το είπε και ο Ιωάννης Άρτης αμέσως μετά την

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας


Η Οικονομική  Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνεδριάζει σήμερα Τρίτη, 7 Αυγούστου στις 10 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα: