Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Η Μοναξιά της Ιστορίας (άλλως «η πιο γλυκιά πατρίδα είναι η καρδιά…»[1])


γράφει ο Νικήτας Π. Κακκαβάς / Καρδιολόγος
e-mail:nickcardio@yahoo.gr



«Ελεύθερο κυλάει το νερό στο ποτάμι.
Προχωράει σταθερά, συγκρατημένο.
Ακοίμητοι φρουροί οι όχθες
αποτρέπουν κάθε παρέκκλιση.
Απλό δείγμα δημοκρατίας.
Ωραία δοσμένο απ’ τη φύση
Σάββας Θ. Γαβριηλίδης- Δείγμα δημοκρατίας

ΗΤΑΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ή όχι το «τιτίβισμα» της Ελληνίδας αθλήτριας που 

Επιμένει για το τρένο ο Θ.Γερμανίδης

Ερώτηση σχετικά με την επαναλειτουργία του περιφερειακού δρομολογίου Έδεσσας / Φλώρινας, αποκαθιστώντας τους μεταταγέντες σιδηροδρομικούς, υπέβαλαν οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α- Ε.Κ.Μ.: Θ.Γερμανίδης, Ευ.Διαμαντόπουλος, Π.Λαφαζάνης, Ευγ.Ουζουνίδου και Δ.Στρατούλης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ.Χατζηδάκη. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Θυμάμαι



Γράφει η Φοίβη
Μια από τις ισχυρότερες ανάγκες της ψυχής είναι η ανάγκη για κοινότητα, πρόκειται όμως για μια κοινότητα ελαφρώς διαφορετική από την τυπική κοινωνική της μορφή. Η ψυχή λαχταράει την επαφή, την ποικιλία, την οικειότητα και την ιδιαιτερότητα. Είναι λοιπόν 

Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών A/θμιας – Όλα τα ονόματα


Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ για το διδακτικό έτος 2012-2013.
Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για την 

Σήραγγα σύνδεσης Καστοριάς – Πτολεμαΐδας – Αμυνταίου


Πέρασαν 20 χρόνια (1992) όταν πρωτοκατατέθηκε από τον Καστοριανό πολιτικό κ Κ. Σημαιοφορίδη η προμελέτη του έργου της ‘’ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ’’ για την κατασκευή της οδού που θα ένωνε εύκολα και με ασφάλεια, την Καστοριά με την Πτολεμαίδα και το Αμύνταιο άμεσα, την Πέλλα και τη Θεσ/νίκη κατ’ επέκταση.
Υπόγειες μικροπολιτικές σκέψεις και 

Πέντε σενάρια για είσοδο ιδιωτών στη ΔΕΗ


Πέντε εναλλακτικά σενάρια για την πώληση περιουσιακών στοιχείων της ΔEH εξετάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει η περαιτέρω αποκρατικοποίηση της εταιρείας αλλά και ο παράλληλος στόχος της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρισμού.
Tο πρώτο σενάριο αναφέρεται