Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Απέσυρε την υποψηφιότητά της η Σ.Ηλιάδου-Τάχου


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες της Florine@ τις προηγούμενες μέρες η Σοφία Ηλιάδου-Τάχου απέσυρε την υποψηφιότητά της για τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, στο Νομό της Φλώρινας.
Έτσι, η μόνη αίτηση υποψηφιότητας είναι του Νίκου Σαμαρά και η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ κάνει αγώνα δρόμου για να κλείσει το «πράσινο» ψηφοδέλτιο στην περιοχή μας!
Το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει ως προς τη στελέχωση του ψηφοδελτίου του 

Εκτός ψηφοδελτίου Ν.Δ. ο Απ.Ασλανίδης


Με αφορμή την απόσυρση της αίτησης υποψηφιότητάς του στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο Νομό Φλώρινας, ο Απόστολος Ασλανίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο κύβος ερίφθη: Εκλογές στις 6 Μαΐου


Την εισήγησή του να προταθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η διάλυση της Βουλής και η προκήρυξη εκλογών την 6η Μαΐου 2012, κατέθεσε ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος στο υπουργικό συμβούλιο. 
Στην εισήγησή του ο κ. Παπαδήμος 

Κατάληψη ΑΗΣ και άλλες αποφάσεις των Eνεργειακών Δήμων


Κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον των λιγνιτικών περιοχών έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, ενόψει των συζητήσεων που βρίσκονται σε 

Ο αποστάτης δρομολογεί τις εξελίξεις...

Κατάληψη του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου



Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρά ο Δήμος Αμυνταίου ενάντια στη διαφαινόμενη πώληση μονάδων της ΔΕΗ σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου, επικυρώνοντας 

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί...

Έρευνα για τις τιμές στα LIDL ζητά ο οικονομικός εισαγγελέας

Την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο οικονομικός εισαγγελέας Νικ. Παντελής στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου,  προκειμένου να ερευνηθεί εάν διαπράττεται το αδίκημα της αισχροκέρδειας ή όχι από τους υπεύθυνους της αλυσίδας καταστημάτων LIDL Hellas.
Ο εισαγγελικός λειτουργός παρήγγειλε 

Ανάκληση προϊόντος στο Carrefour


Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την εταιρεία «Carrefour Μαρινόπουλος Α.Ε.» για τη 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Φλώρινα


Οι επερχόμενες εκλογές είναι η πρώτη συνολική πολιτική-εκλογική μάχη μετά την εκδήλωση της άγριας επίθεσης του κεφαλαίου κατά των εργαζομένων. Θα πραγματοποιηθούν ύστερα από μια διετία σκληρών αγώνων και συγκρούσεων, μετά από μια δραματική ταπείνωση του επιπέδου ζωής και των δικαιωμάτων του λαού, σε συνθήκες πρωτοφανούς -για τα μεταπολιτευτικά χρονικά- κρίσης του αστικού συστήματος. Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως οι πιο 

Ερώτηση Παπαδημούλη για την επαναλειτουργία του δρομολογίου Φλώρινα – Θεσσαλονίκη


Το σχέδιο σύμβασης για την πραγματοποίηση δρομολογίων δημοσίου συμφέροντος μεταξύ του κράτους και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρουσίασε την Τρίτη στα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων ο υπουργός Υποδομών, κ. Μ. Βορίδης.

Εθελοντισμός στις Πρέσπες


Υπάρχει ή όχι ένα μυστηριώδες πλάσμα που ζει στη Μεγάλη Πρέσπα?
Ποιός είναι ο ρυθμός της χαράς στο Λαιμό Πρεσπών?
Πώς είναι μια εξόρμηση στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου?
Τί γίνεται όταν μια κοπέλα απ’το Παρίσι γνωρίζει έναν γεωργό στην Πρέσπα?

Αποζημιώνονται τη Μ.Πέμπτη οι αγρότες


Τη Μεγάλη Πέμπτη θα καταβάλλει ο ΕΛΓΑ σε 4.500 δικαιούχους παραγωγούς αποζημιώσεις συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ περίπου. 
Οι αποζημιώσεις αφορούν ζημιές στη 

Σύλληψη για μεταφορά λαθρομεταναστών στην Κρυσταλλοπηγή


Συνελήφθη σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, στην Εθνική Οδό Κρυσταλλοπηγής – Φλώρινας, 

Εφ. "ΗΧΩ" - Πρωτοσέλιδο

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Πρεσπών


Σήμερα Τετάρτη, 11 Απριλίου, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού καταστήματος συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πρεσπών με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

"Αργυρό βραβείο" για το ελαιόλαδο της Δυτικής Μακεδονίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 8 Απριλίου 2012 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), στον Πειραιά. Την ευθύνη της συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 

Με απόλυτη επιτυχία η συμμετοχή νέων του ΟΕΝΕΦ σε πρόγραμμα στην Πολωνία


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ακόμα μια δράση του ΟΕΝΕΦ στο πλαίσιο του προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση 2007-2013. Πιο συγκεκριμένα μια ομάδα τεσσάρων νέων εκπροσώπησε τον ΟΕΝΕΦ στην υποδράση 5.1 (Συναντήσεις νέων και αρμοδίων της πολιτικής για τη νεολαία), με τίτλο:

"Λυγκηστίς": Δεν ξεπουλάμε - Δεν παραχωρούμε την περιουσία μας


Δυστυχώς οι κάποιες ελάχιστες ελπίδες που είχαμε για την αλλαγή σκέψης από τον Υπουργό Π.Ε.Κ.Α. κ.Παπακωνσταντίνου για την πώληση των μονάδων στους ιδιώτες και ιδιαίτερα οι τρεις μονάδες που έχουν σχέση με την περιοχή μας (Μελίτη 1, Αμύνταιο 1, Αμύνταιο 2) εξανεμίστηκαν. Την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 έφυγε από το