Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Κλειστά ΑΥΡΙΟ τα σχολεία στη Φλώρινα


Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας, τα σχολεία της Α/θμιας-Β/θμιας Εκπαίδευσης, αύριο Δευτέρα 

Κλειστά ΑΥΡΙΟ τα σχολεία στις Πρέσπες


Με απόφαση του Δημάρχου Πρεσπών τα σχολεία της Α/Βάθμιας & Β/Βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πρεσπών θα παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα 16-01-2012 λόγω χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Μία ώρα αργότερα θα ανοίξουν τα σχολεία στο Αμύνταιο


Με απόφαση του Δημάρχου Αμυνταίου, τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, 16, 17 και 18 Ιανουαρίου 2012, όλα τα σχολεία 

Το ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι στη Φλώρινα (2ο Μέρος)


Το λαϊκό τραγούδι μετά τον πόλεμο
Τα καλοκαίρια του 1953 και 1954 η ταβέρνα του Στούκα, απέναντι από την σημερινή Τράπεζα της Ελλάδος, που είχε αυλή στο πίσω μέρος έφερε λαϊκές ορχήστρες και τραγουδίστριες. Οι συντηρητικοί καταστηματάρχες με την ευρωπαϊκή μουσική παιδεία άρχισαν σιγά σιγά να προσαρμόζονται στο λαϊκό τραγούδι. Αργότερα και άλλες λαϊκές ορχήστρες που περιόδευαν στην επαρχία έπαιξαν και τραγούδησαν σε καλές 

Τα μαθηματικά της φύσης και της ζωής


Ποια είναι η φιλοσοφία των μαθηματικών της φύσης και της ζωής και σε τι διαφέρει ο τρόπος διδασκαλίας τους από τον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας των μαθηματικών; Πως συνδέονται τα μαθηματικά και ο ελληνικός πολιτισμός; Ποιος είναι ο ρόλος του δασκάλου στα μαθηματικά της φύσης και της ζωής και ποια 

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας


Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας του παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση Νομού, έχει ως εξής:

Γέμισαν οι αποσκευές του Α.Σ.«Παγκράτιον»


Επέστρεψε, από το Αρμένιο της Λάρισας η αποστολή του Α.Σ. «Παγκράτιον» όπου έλαβε μέρος στο κύπελλο Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας όλων των κατηγοριών. Η πενταμελής αποστολή γύρισε με γεμάτες τις αποσκευές της, έχοντας κατακτήσει έξι μετάλλια, εκ των οποίων 4 Χρυσά, 1 Ασημένιο και 1 Χάλκινο.

Έκθεση φωτογραφίας από τις "Ροές"


Στα πλαίσια του "Φωτογραφικού Χειμώνα 2011-2012" η φωτογραφική ομάδα «Ροές» της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας διοργανώνει σήμερα 15 Ιανουαρίου 2012, στις  8:00 μ.μ., στο Cafe bar "Εν Φλωροίνοι"  (Ταγματάρχου Φουλεδάκη 18) έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Κυριάκη – Μπιτζάρου, με θέμα: «κλικ στο ένστικτο» 

Επισκέψεις αγάπης της Ευξείνου Λέσχης Φιλώτα


Επίσκεψη σε συνανθρώπους μας που ζούν μόνοι τους, έκαναν τα μέλη του Δ.Σ. της Ευξείνου Λέσχης  Φιλώτα χαρίζοντας συμβολικά δώρα και ζεστό χαμόγελο. Οι ηλικιωμένοι δέχθηκαν με πολύ χαρά  τους επισκέπτες, αντάλλαξαν ευχές για την καινούργια χρονιά και είπαν με παράπονο πόσο δύσκολο είναι μένεις μόνος και να μην έχεις άνθρωπο να πεις μια κουβέντα.  

Η πίτα του Α.Ο.Φ.


Το Δ.Σ. του Αθλητικού Ομίλου Φλώρινας καλεί όλους τους φίλους, τα μέλη και όλους τους αθλητές του και τις οικογένειες τους στην ετήσια κοπή της Βασιλόπιτας που θα γίνει σήμερα Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. στο  HOTEL ΠΛΕΙΑΔΕΣ.

Η χρονιά αυτή θα είναι η χρονιά του λαού, όχι των τοκογλύφων!


Η πολιτική εκμετάλλευση του δημόσιου χρέους από τους διεθνείς τοκογλύφους, τους εγχώριους υπαλλήλους της Τρόϊκας και τη διορισμένη κυβέρνηση των τραπεζιτών για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας, τη δήμευση των ιδιωτικών περιουσιών των Ελλήνων πολιτών και την