Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Χιονόπτωση-Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων


Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης - παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της περιφέρειάς μας, κατά Αστυνομική Διεύθυνση, έχει ως εξής:

Αγιασμός των υδάτων στον Άγ. Παντελεήμονα (Φωτορεπορτάζ)



Τον Αγιασμό των παγωμένων υδάτων της λίμνης Βεγορίτιδας παρακολούθησαν και  φέτος εκατοντάδες κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα και της γύρω περιοχής. Για το Σταυρό βούτηξαν 5 πραγματικά γενΝΕΟΙ!!!

Θεοφάνεια στη Φλώρινα(φωτορεπορτάζ)

Εκατοντάδες Φλωρινιώτες παρακολούθησαν την τελετή Αγιασμού των υδάτων και τη ρίψη του Σταυρού στα παγωμένα νερά του Σακουλέβα.


Πηφτή την ημέρα των Θεοφανείων


Και όταν περάσει η Πρωτοχρονιά, βαδίζουμε προς τα Θεοφάνεια, πάντα με χιόνια και παγωνιές. Οι πιο κρύες ημέρες είναι αυτές, οι ημέρες κοντά στην γιορτή του αγιασμού των υδάτων. Είναι και οι τελευταίες γιορτινές ημέρες πριν περάσουμε στην καθημερινότητα. Όλοι προετοιμάζονται για τα τελευταία γιορτινά τραπέζια και σκορπούν στην αγορά 

Πέστην και ας πέσει χάμω...



Σύλληψη για μεταφορά λαθρομετανάστη


Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας στην Κρυσταλλοπηγή, δύο (2) άτομα, ένας 58χρονος ημεδαπός και ένας 25χρονος αλλοδαπός, για μεταφορά αλλοδαπού μη νομίμου μετανάστη.

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Φλώρινας


Τα μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων που θα προκύψουν από το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται στις 6 και 7 Ιανουαρίου, καθώς και η ετοιμότητα όλων των εμπλεκομένων φορέων, εξετάστηκαν σε έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Δ. Ηλιάδη.

Αστυνομικά Νέα


Μηνιαία δραστηριότητα, υφισταμένων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

"Μέτρια" σε ρυθμούς απορρόφησης ΕΣΠΑ χαρακτηρίζεται η Περιφέρεια Δυτ.Μακεδονίας


Με τέσσερις ταχύτητες τρέχουν οι ρυθμοί απορρόφησης των 13 Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) ένα χρόνο μετά τη λειτουργία του θεσμού των αιρετών περιφερειών και έξι μήνες μετά και την επίσημη ανάληψη του ΕΣΠΑ από τους σημερινούς αιρετούς περιφερειάρχες.