Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Σχετικά με Ανακοίνωση – Καταγγελία του ΠΑΜΕ


Χθες, Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012, μέλη του ΠΑΜΕ διένειμαν κείμενο με τίτλο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, αναφερόμενοι στο έργο που αφορά τις αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή Αγίων Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου.
Το θέμα δεν θα έπρεπε να αφορά το Δήμο Αμυνταίου, αλλά οι συντάκτες του έκαναν το ατόπημα να εμπλέξουν στο κείμενο τον κ. Ιωακείμ Ιωσηφίδη με την ιδιότητά του ως 

Δημάρχου Αμυνταίου και ως Προέδρου του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, καθώς επίσης να κάνουν αναιτιολόγητα απαξιωτικές αναφορές στην προσπάθεια που γίνεται από το Δήμο Αμυνταίου και το Δίκτυο για τη διασφάλιση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας στον τομέα της ενέργειας. Οι αναφορές αυτές δείχνουν ξεκάθαρα ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα! Υπάρχει πολιτικός στόχος και αυτός είναι ο Δήμαρχος Αμυνταίου.
Δυστυχώς, η πολιτική σκοπιμότητα δεν εξαντλείται στην προσπάθεια σπίλωσης του Δημάρχου Αμυνταίου, αλλά έχει παρασκήνιο. Σε τηλεφωνική συνομιλία μέλος του ΠΑΜΕ ζήτησε από την εταιρία να προσλάβει 60% εργαζόμενους από το Νομό Κοζάνης και 40% από το Νομό Φλώρινας, διότι αυτή είναι η πληθυσμιακή αναλογία μεταξύ των δύο νομών. Με την προϋπόθεση αυτή το ΠΑΜΕ θα σταματήσει τις κινητοποιήσεις του.
Στο σημείο αυτό πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι στα δύο πρώτα χρόνια που λειτουργεί το συγκεκριμένο εργοτάξιο, που βρίσκεται εντός του Δήμου Αμυνταίου, το 2010 και το 2011 εργάστηκαν ελάχιστοι δημότες του Δήμου Αμυνταίου. Κατά την τρέχουσα περίοδο εργάζονται περίπου 500 συνδημότες μας και αυτό έχει ενοχλήσει κάποιους, διότι σύμφωνα με τη λογική τους είναι περίεργο να εργάζονται δημότες Αμυνταίου σε έργα που γίνονται στην περιοχή του Δήμου Αμυνταίου!
Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Αμυνταίου δεν θα ανοίξει διάλογο με κανέναν για ένα θέμα που δεν τον αφορά άμεσα, αλλά ας προσέξουν οι συντάκτες παρόμοιων κειμένων να μην συγχέουν τις έννοιες και να αφήσουν έξω από τις ανυπόστατες κατηγορίες τους το Δήμο Αμυνταίου.
Γραφείο Τύπου
Δήμου Αμυνταίου

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΑΤΟΠΗΜΑΤΑ(ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ ΡΟΥΦ) ΤΟΥ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή