Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή στον πρωθυπουργό από φορείς της Φλώρινας


Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Λουκά Παπαδήμο, απέστειλαν φορείς της Φλώρινας, στην οποία περιγράφουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και ζητούν άμεσα συνάντηση μαζί του. Αναλυτικά η επιστολή:

Μέχρι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ η συγκέντρωση αγαθών από τη Δημοτική Κοινότητα Φλώρινας


Η Δημοτική Κοινότητα Φλώρινας αναγνωρίζοντας την αξία του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης και έχοντας επίγνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας και της πόλης με την πρώτη της Εθελοντική Δράση, ζητάει από όλους εσάς από το υστέρημα σας αλλά πιο πολύ από το περίσσευμα της αγάπης και της αλληλεγγύης που υπάρχει στην καρδιά σας, στη συγκέντρωση των παρακάτω ειδών, προκειμένου να μοιραστούν σε ιδρύματα και συλλόγους για να καλύψουν βασικές ανάγκες συνδημοτών μας:

«Καινοτόμες Καλλιέργειες» στο Ν.Φλώρινας


Χθες, Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μελίτης Φλώρινας, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του για τη Δια Βίου Μάθηση Ενηλίκων, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Καινοτόμες Καλλιέργειες» στο Εμπορικό 

Βραβείο για τον Αμυντιώτη Θ.Ρακόπουλο στο 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών


«Εχουμε πολλά να πούμε. Να διαβάσουμε, να ανακαλύψουμε, να δούμε» υπόσχονταν οι διοργανωτές του 1ου Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών σε όσους έσπευσαν, παρά τον ηλιόλουστο καιρό που προδιέθετε για εξόδους και περιπάτους, την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στην οδό Πειραιώς 206. Ηταν μια υπόσχεση που έγινε πράξη πέραν πάσης προσδοκίας 

Ο επιλεκτικός χωροταξικός (ανα)σχεδιασμός των ΑΕΙ!!!


Ο χωροταξικός σχεδιασμός στην Ανώτατη εκπαίδευση είναι μία αναγκαιότητα, που αφορμή φαίνεται να είναι η δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας μας, αλλά βασική αιτία είναι η ανεξέλεγκτη διασπορά Τμημάτων της προηγούμενης δεκαετίας.
Η διασπορά αυτή, Τμημάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι μοναδικό Ελληνικό φαινόμενο, απόρροια του πολιτικού πελατειακού κράτους και της τοπικής ρουσφετολογικής

Κομισιόν: Απελευθέρωση των λιγνιτών τώρα, πριν την πώληση της ΔΕΗ


Να προχωρήσει η πρόσβαση τρίτων στη λιγνιτική παραγωγή ρεύματος πριν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, που έχει προγραμματισθεί για το 2012, ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την πέμπτη αναθεώρηση του μνημονίου, που συνοδεύει την εκταμίευση της έκτης δόσης από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Αιτήσεις για διόρθωση λαθών στα στοιχεία υπολογισμού του Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών



Ο Δήμος Αμυνταίου ανακοινώνει ότι όσοι πολίτες που έχουν εντοπίσει λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, μπορούν να προσέρχονται στο δήμο Αμυνταίου για τη διόρθωση λαθών στην επιφάνεια, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου.
Οι πολίτες δύνανται να υποβάλλουν τις αιτήσεις για διόρθωση στο  δήμο 

Συναυλία του Ωδείου στο Αμύνταιο


Σήμερα Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμυνταίου στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία

Σήμερα οι πληρωμές οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ


Σήμερα, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, καταβάλλονται στους δικαιούχους από τον ΟΓΑ, τα οικογενειακά επιδόματα, (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του 6ου διμήνου του 2011.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού τα επιδόματα θα καταβληθούν σε 421.899 

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητάει το ΕΚΦ



Στη σύσκεψη των φορέων που πραγματοποιήθηκε στο εργατικό κέντρο Φλώρινας την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011, με θέμα η ενδεχόμενη πώληση των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ ΑΕ στο νομό μας, παραβρέθηκαν όλοι οι φορείς (Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, Σύλλογοι, Σωματεία κλπ) και ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ.
Η σπουδαιότητα του συγκεκριμένου ζητήματος είναι τεράστιας σημασίας για το μέλλον, την 

Εθελοντισμός και προσφορά των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου


Όπως είναι γνωστό η 5η Δεκεμβρίου γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού και στο Δήμο Αμυνταίου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις εθελοντισμού από μαθητές πολλών σχολείων που αφορούσαν 

Πανελλήνια νίκη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας στους ΙΖ αγώνες Εφέδρων Καταδρομέων


Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας συμμετείχε στους ΙΖ αγώνες εφέδρων Καταδρομέων και κατέκτησε για τρίτη συνεχή χρονιά την πρώτη θέση με την ακόλουθη σύνθεση: Κυρατσούς Αλέξανδρος, Κυρατσούς Ελευθέριος, Μούλελης Ηλίας, Τοσουνίδης Λάζαρος, Κρουσουλούδης Σωτήριος, Σεχίδης Νικόλαος. 

«Ο θησαυρός των λιμνών μας» στο κτήριο της Π.Ε. Φλώρινας


Στο ισόγειο του κτηρίου της Π.Ε. Φλώρινας φιλοξενείται η έκθεση της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών με τον τίτλο «Ο θησαυρός των λιμνών μας».
Στόχος της έκθεσης είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό στη σπάνια ιχθυοπανίδα των Πρεσπών και στις απειλές που αντιμετωπίζει και έτσι να 

Ολοκληρώθηκε ο 1ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας στο Αμύνταιο


Ο 1ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με τους συμμετέχοντες να ξεπερνάν τους 200 και να προέρχονται από όλα τα σχολεία του Δήμου Αμυνταίου αλλά και από τη Φλώρινα. Κάθε διαγωνιζόμενος έλαβε βεβαίωση συμμετοχής και αναμνηστικό δώρο 

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας


Η Οικονομική  Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνεδριάζει σήμερα  Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου στις 10 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα: