Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Παρουσίαση του "Winter Festival-Balkan Jazz 2011"



Η οργανωτική επιτροπή του «Winter Festival- Balkan Jazz» σας προσκαλεί στη βραδιά παρουσίασης του προγράμματος των φετινών εκδηλώσεων, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011 στις 8.00 μ.μ., στο αποστακτήριο τσίπουρου του Κυριάκου Ζουζέλη, στο Αμμοχώρι Φλώρινας. (Το βρίσκετε ρωτώντας...)
Μετά την παρουσίαση, θα ακολουθήσει το party της οργανωτικής επιτροπής με τσίπουρο, παραδοσιακούς μεζέδες και άρωμα χειμώνα, δίπλα στο καζάνι της απόσταξης.
Καλεσμένοι ΟΛΟΙ οι ΦΙΛΟΙ μας !
Υ.Γ. Λόγω ΔΝΤ, προσφορές σε λουκάνικα και μεζεκλίκια είναι ευπρόσδεκτες... 
πατήστε εδώ


D.J. Φάνης Μαυρουδής
Ηχητική Κάλυψη: Αργ. Στυλιάδης (Stretto Sound)

Επιστροφή στην τροφική επάρκεια


Α. Τη  δεκαετία του ΄50 συντελείται στη χώρα μας το μεγάλο έγκλημα του  ξεγυμνώματος-εγκατάλειψη της υπαίθρου, η μεγάλη μείωση  του ανθρώπινου δυναμικού  και τελικά η ερήμωση των χωριών μας! Αμέσως μετά τον εμφύλιο ξεκινά  η  μεγάλη μετανάστευση στο εξωτερικό, κυρίως Αυστραλία, Καναδά  και στη συνέχεια στην Ευρώπη! Βέβαια το κακό δεν

Η «Παιδεία»... κάνει Ωτοστόπ!


3ο χλμ. Εθνικής Οδού Φλώρινας – Νίκης, ώρα 12.50 π.μ., ημέρα Δευτέρα. Πλήθος μαθητών στη μέση του δρόμου, της Εθνικής Οδού, αναμένει τη «λύτρωση» του κάνοντας ωτοστόπ… Φαινόμενο καθημερινό, επικίνδυνο ίσως ακόμα και ντροπιαστικό. Ένα φαινόμενο που αναδεικνύει ένα βαθύτερο πρόβλημα… Με τρομάζει η σκέψη του να μπει ένα νεαρό παιδί μέσα σε ένα άγνωστο αυτοκίνητο που τυχαίνει να περνάει από μπροστά του. Με τρομάζει ακόμα περισσότερο να βλέπω ένα νεαρό παιδί να κάνει ωτοστόπ κυριολεκτικά στη μέση του 

Πυρκαγιά σε δασική περιοχή στην Πρέσπα


Άλλη μια πυρκαγιά μέσα σε διάστημα λίγων ημερών εκδηλώθηκε σε περιοχή του Δήμου Πρεσπών. Αυτήν τη φορά το πύρινο μέτωπο καίει  από χθες σε δασική περιοχή στην Αγία Τριάδα Πισοδερίου του Δήμου Πρεσπών  όπου έσπευσαν αμέσως δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Όπως 

Παρουσίαση του προγράμματος «Επιμελητηριακή Ανανέωση»


Ο συνδυασμός «Επιμελητηριακή Ανανέωση» με επικεφαλής το Βασ. Μπούτση , διεκδικεί την προεδρία του Ε.Β.Ε Φλώρινας στις επικείμενες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 9 και 10 Δεκεμβρίου. Η παρουσίαση του προγράμματος και των θέσεων του συνδυασμού θα γίνει

Αναπηρία δίχως σύνορα: Σύγχρονες παρεμβάσεις βελτίωσης της ποιότητας ζωής των Α.μεΑ.



Το Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ.) Φλώρινας και το Dneven Centar Za Lica So Posebni Potrebi του Μοναστηρίου (Bitola) συνδιοργανώνουν Διακρατική Ημερίδα με θέμα: «Αναπηρία δίχως σύνορα: Σύγχρονες παρεμβάσεις βελτίωσης της ποιότητας ζωής των Α.μεΑ.».

«Διερευνώντας….»


Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Διερευνώντας….» των αποφοίτων του 1ου Εργαστηρίου του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών  στην Αίθουσα Τέχνης Καπλανών 5. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα των νέων καλλιτεχνών που εργάστηκαν εντατικά στην διερεύνηση της μορφής. Της μορφής ως ανθρώπινης ύπαρξης που ζει σε ένα σήμερα που σπαράσσεται από τις αβεβαιότητες της εποχής. Φαίνεται ότι στους καιρούς που ζούμε ο στοχασμός ως προς το τι είναι και τι αντιπροσωπεύει η ανθρώπινη 

Ξεκίνησε τη λειτουργία της η επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας


Από χθες Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, ξεκίνησε τη λειτουργία της και τίθεται στη διάθεση των πολιτών η επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τον ιστότοπο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, των Περιφερειακών Ενοτήτων Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, καθώς και του Κέντρου Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΚΕ.ΠΕ.), ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους:

Γεμίζουν τα ράφια φτηνά προϊόντα από τα Βαλκάνια


Πάνω από τα 12 εκατ. ευρώ, εκτιμάται ότι θα φτάσουν φέτος οι ημερήσιες εισαγωγές καταναλωτικών αγαθών (τροφίμων) από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, έναντι 3,5 εκατ. ευρώ, που ήταν το 2009.

Συνάντηση Γ.Κασαπίδη με κτηνοτρόφους από τη Δυτ.Μακεδονία


Την τεράστια προοπτική της Φέτας στην Ευρωπαϊκή αγορά και τη συμβολή της αιγοπροβατοτροφίας στην εθνική μας οικονομία παρουσίασε σε συνάντηση στη Σιάτιστα με κτηνοτρόφους της δυτικής Μακεδονίας ο βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης.

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας


Η Οικονομική  Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνεδριάζει σήμερα  Τρίτη, 29 Νοεμβρίου  στις 10 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα: