Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ο «ξύλινος λόγος» των κομμάτων


Η δημόσια συζήτηση και η λησμονημένη (;) «πάλη των τάξεων»
Καθώς διανύουμε πλέον προεκλογική περίοδο, χρήσιμο είναι να θυμηθούμε μερικές από τις βασικές κομματικές προκείμενες που έχουν από καιρό παραμεριστεί, σε σχέση με τις οποίες το Μνημόνιο αποτελεί μεταγενέστερην και εξωγενή υπόθεση: αναφέρομαι στις τηλεοπτικές αερολογίες και στα ευχολόγια που ξορκίζουν τον «ξύλινο λόγο» των πολιτικών κομμάτων και αντ' αυτού 

Τέχνη και αντίσταση


Οι συσχετισμοί της καλλιτεχνικής παραγωγής με μια κριτική στάση αποτελεί πρόσφατο φαινόμενο. Η ομιλία του Νίκου Δασκαλοθανάση, Αναπληρωτή καθηγητή ιστορίας της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης 

Οι Περιφερειάρχες ζητούν την κατάργηση του τέλους ακινήτων


Παρέμβαση στο θέμα της επιβολής του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών, κ. Ε. Βενιζέλο, κάνει το Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.
Στη συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. κατέληξε κατά πλειοψηφία – μειοψηφούντων των κ. Α. Γιακαλή και Ν. Καραθανασόπουλου, στην θέση ότι:

Ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στη Φλώρινα


Πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011, ο επίσημος εορτασμός της επετείου της Εθνικής Αντίστασης στην πόλη της Φλώρινας.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονα και συνεχίστηκαν με επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της πλατείας Γεωργίου Μόδη.
Την ομιλία της επετείου εκφώνησε ο κ. Γιώργος Χατζής, μηχανικός -καθηγητής Μ.Ε. Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας:

Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Φλώρινας


Σε μια εποχή κατά την οποία η κοινωνική διαίρεση έχει αναχθεί σε επιστήμη και εμφανίζονται έντονα τα σημάδια πλήρους αποδόμησης του κοινωνικού ιστού και της συνεκτικότητας της κοινωνίας, ο μόνος δρόμος είναι η αλληλεγγύη.

Παρουσίαση Α΄ βοηθειών σε φοιτητές του Πανεπιστημίου στη Φλώρινα


Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας (Ε.Δ.Ο.Π.), την Τετάρτη 30/11/2011 στις 3.00 το απόγευμα, μετά από πρόσκληση του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών των φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στη Φλώρινα, θα πραγματοποιήσει παρουσίαση Α’ Βοηθειών σε φοιτητές όλων των τμημάτων. Η ομάδα των 100 

Ήττες των ομάδων χάντμπολ κοριτσιών του Μ.Π.Σ Φιλώτα


Στην αγωνιστική κίνηση του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε, το Σάββατο η ομάδα κορασίδων του Φιλώτα ΜΠΣ έπαιξε με την αντίστοιχη ομάδα του ΦΣ Εθνικού Κοζάνης, στο κλειστό γυμναστήριο της Κοζάνης, οπού και ηττήθηκε με σκορ 40-3, ενώ την Κυριακή η ομάδα των νεανίδων 

Ο Π.Στακινός στην εθνική ομάδα χιονοδρομίας


Ο αθλητής του Αθλητικού Ομίλου Φλώρινας, Στάκινος Πασχάλης, έχει επιλεχτεί να συμμετάσχει στην αποστολή της εθνικής ομάδας Αντοχής στην ΑΥΣΤΡΑ-ΙΤΑΛΙΑ.
Η αποστολή θα αναχωρήσει αύριο