Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου


Φέτος συμπληρώνονται 38 χρόνια από την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο ελληνικός λαός, με μπροστάρη τη νεολαία, έσπασε τον γύψο, που οι δικτάτορες έβαλαν στην Ελλάδα, τον Απρίλη του 67’. 

Πολυτεχνείο 2011


Τριάντα οχτώ χρόνια μετά τη μεγαλειώδη εξέγερση των φοιτητών, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου όχι απλά παραμένουν επίκαιρα αλλά αποτελούν και σύγχρονα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας, η οποία δοκιμάζεται από τα απίστευτα άδικα οικονομικά μέτρα που έχουν εξοντώσει τον κόσμο της εργασίας.

Φωτιά στον Άγ.Γερμανό (ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ)


Φωτιά που καίει χορτολιβαδικές

Οι πολιτικάντηδες της Μεταπολίτευσης

Ο δικός μας Δήμος τι κάνει?

Πρωτοπαλίκαρο του Βενιζέλου ο Λιάνης


Σε πρωτοπαλίκαρο του Βενιζέλου εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα ο Γιώργος Λιάνης ο οποίος πρωταγωνιστεί στις ζυμώσεις εντός και εκτός Βουλής για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.

Έφυγε ο Στέφανος Κωνσταντινίδης


Έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 16-11-2011 σε ηλικία 98 ετών ο Στέφανος Κωνσταντινίδης επί δεκαετίες εκδότης και Δημοσιογράφος της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Έθνους» της Φλώρινας. 

Νέο αίμα στους Φλωρινιώτες μαραθωνοδρόμους


Την παρθενική τα εμφάνιση έκανε στον 29ο Μαραθώνιο Αθηνών η παλιά Πρωταθλήτρια Ελλάδος του Σκί Δρόμων Αντοχής  Κατερίνα Μούλελη.

Ο «Σπάρτακος» δε θα επιτρέψει καμιά μετακίνηση εργαζόμενου από το ορυχείο Αμυνταίου


Να βρεθεί άμεσα λύση, ώστε να μην κινδυνευσει η ηλεκτροδότηση της χωράς
Ναι. Στο όνομα και στη λογική «της  προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομίας»,σίγουρα όλοι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια. Εάν όμως κάποιοι νομίζουν ότι σ΄αυτή τη προσπάθεια εντάσσεται και η ανοχή των παράδοξων, των υπερβολών και του  ρίσκου, τότε πλανώνται.

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Πρεσπών


Σήμερα Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού καταστήματος συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πρεσπών με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:

Διακήρυξη για την 38η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου


Όταν, τα ξημερώματα της 21ης του Απρίλη του 1967, οι εργαζόμενοι βγήκαν από τα σπίτια τους να πάνε στις δουλειές τους, διαπίστωσαν με τρόμο ότι η Δημοκρατία είχε καταργηθεί, είχε μπει στο γύψο. Τα τανκς που κυκλοφορούσαν στους δρόμους με τις κάννες στραμμένες προς τον κόσμο δεν άφηναν την παραμικρή αμφιβολία. Η ξενοκίνητη Χούντα δεν ήταν “υπηρεσιακή”. Ο «εχθρός λαός», που βάδιζε με δειλά βήματα προς τη 

Κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου


Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φλώρινας καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στον φετινό εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

17 Νοέμβρη: Μέρα μνήμης, τιμής & αγώνα


To Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, τιμώντας τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα στις 17 Νοεμβρίου.

Μήνυμα της ΚΝΕ για την 38η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου


38 χρόνια, απ' το Νοέμβρη του '73, βγάζουμε συμπεράσματα απ' την κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης, τον ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο.

Το Πολυτεχνείο ζει


Η Δημοκρατία και η Ελευθερία είναι δικαίωμα των λαών. Η χώρα που δίδαξε και έδωσε σε ολόκληρο τον κόσμο τα φώτα του πολιτισμού, της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, δεν μπορούσε να μείνει ουραγός των εξελίξεων, της ανάπτυξης και της προόδου.