Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Rock Concert και Εικαστικές Δημιουργίες (φωτορεπορτάζ)

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση βανδαλισμού του σχολείου της Λεβαίας

Εξιχνιάστηκε τελικά η υπόθεση του βανδαλισμού στο Δημοτικό Σχολείο της Λεβαίας και μετά από έρευνα του 

Φωτορεπορτάζ από τη σημερινή παρέλαση

Η απελευθέρωση της Φλώρινας μέσα από τα κείμενα του τύπου της εποχής


Αναδιφώντας στις ψηφιακές συλλογές της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας βρήκαμε στην ημερήσια εφημερίδα των Αθηνών «ΕΜΠΡΟΣ», του Δ. ΟΙΚ. ΚΑΛΑΠΟΘΑΚΗ, επίκαιρα δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρονταν στις νικηφόρες μάχες του Ελληνικού Στρατού στην περιοχή μας κατά τον πρώτο Βαλκανικό πόλεμο και στην απελευθέρωση της Φλωρίνης από τον τουρκικό ζυγό, στις 7 Νοεμβρίου 1912. Έτσι στο φύλλο της 7ης Νοεμβρίου 1912 του «ΕΜΠΡΟΣ» υπάρχει δημοσίευμα με τίτλο «Ο Διάδοχος βαδίζων προς την Φλώριναν» και υπότιτλον«ανθίστατο μέχρι τούδε ο Νιαζής». Ο Διάδοχος Κωνσταντίνος ευρισκόμενος με το Επιτελείο του στο Όστροβον (σ.σ. την σημερινή Άρνισσα), απέστειλε στον Πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο το κάτωθι τηλεγράφημα:

…αυστηρά Παπανδρεϊκό!!!


Μπορώ να καταλάβω την Εύα, την Τόνια, τη Σούλα, τη (μεταμοντέρνα πια) Βασούλα, αυτό το Καρέ της Χαράς τέλος πάντων που πάνω στο ...πικ του μεταρρυθμιστικού κρεσέντο της καριέρας τους, αποφάσισαν να πουν ΟΧΙ!!! Το κατανοώ!
Το κατανοώ, να κάνει νάζια η Μιλένα, που το έργο της στο Υπουργείο έμεινε ...ΣΤΑΘΜΟΣ!
Κατανοώ το Γιώργο Λιάνη που κώλωσε. Σόρυ Υπουργέ μου, μα δεν είχες και ποτέ τη στόφα του γενναίου.

Κυκλοφορεί το τρίτο τεύχος του "4 Seasons of Florina"


Κυκλοφόρησε το τρίτο (Φθινοπωρινό) τεύχος του «Four Seasons of Florina» (Τέσσερις εποχές της Φλώρινας), του μοναδικού πολιτιστικού περιοδικού της πόλης μας, με πολλά άρθρα αλλά κυρίως πλούσια Φωτορεπορτάζ, από όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την εποχή που μας πέρασε στη Φλώρινα. Το «πολιτιστικό ημερολόγιο» της Φλώρινας, στις 68 σελίδες του, παρουσιάζει αναλυτικά όλα τα φεστιβάλ που έλαβαν χώρα στη Φλώρινα και την ευρύτερη περιοχή (Πολιτιστικά Δρώμενα, Πρέσπεια κ.α.), κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (για όσους θέλουν να αναπολήσουν αυτές τις πολύ όμορφες βραδιές) και θα βρίσκεται στα ράφια των περιπτέρων για τους επόμενους τρεις μήνες.

Νικηφόρο ξεκίνημα για το Φιλυριακό


Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της Γυναικείας ομάδας του Φιλυριακού Φλώρινας στο πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα πολύπαθο που ξεκίνησε από τους ιθύνοντες του Γυναικείου ποδοσφαίρου παρά τα μύρια όσα προβλήματα. Προβλήματα που δεν έχουν λυθεί ούτε το τελευταίο διάστημα ούτε φυσικά τα τελευταία χρόνια. Ομάδες ιστορικές αποχωρούν γιατί δεν αντέχουν την οικονομική επιβάρυνση. Νοιάζεται άραγε κανείς; Ή μήπως η ευαισθησία αρχίζει και τελειώνει στα νούμερα που πρέπει να έχουν οι στολές των ομάδων, όπως επέβαλλε η τελευταία ενημέρωση της διοργανώτριας αρχής προς τις ομάδες; Και μάλιστα λίγα 24ωρα πριν τη σέντρα.

Φιλικό κύπελλο επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη Φλώρινα


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 5 Νοεμβρίουτο φιλικό κύπελλο πινγκ πονγκ παίδων/γυναικών που διοργάνωσε  ο Α.Σ.Ε.Α. «Σάρισες» στο 2ο Γυμνάσιο Φλώρινας. Στο κατάμεστο γυμναστήριο συγκεντρώθηκαν 50 αθλητές και αθλήτριες από πόλεις της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Συμμετείχαν οι ομάδες: ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας, Ο.Ε.Α. Έδεσσας, Σ.Ε.Α. Κοζάνης, Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ Μανιακών Καστοριάς, Ο.Ε.Α Βέροιας, Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων και Ο.Α. Πτολεμαΐδας.

Επιστολή του "Λυγκηστίς" προς τους φορείς του Ν.Φλώρινας



Για μια ακόμη φορά η Φλώρινα αδικείται. Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ έχει αφετηρία τον Νομό μας. Τα σενάρια για την πώληση μονάδων απλά αλλάζουν κατεύθυνση.
Τώρα μιλούν πλέον και για την Μελίτη 1. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Λιάνη σε τηλεοπτική εκπομπή όπως και σε συνέντευξή του σε τοπικό ραδιόφωνο. Αυτά για τα οποία το Σωματείο μιλούσε πριν ένα χρόνο έρχονται και επιβεβαιώνονται. Ίδωμεν όμως ίσως δεν προλάβουν λόγο της αστάθειας που επικρατεί στην χώρα μας.