Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας στο Σ.τ.Ε. για το Τέλος Ακινήτων


Η ολομέτωπη επίθεση στα εισοδήματα των μικρών και μεσαίων στρωμάτων και ειδικά στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους αυτοαπασχολούμενους συνεχίζεται με την επιβολή του “Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτουμένων Δομημένων Επιφανειών”. Πρόκειται περί ενός ακόμα παράνομου και 

«Εισβολή» με ποδήλατο στο Υπουργείο Παιδείας


Γύρω στη 12.30 της Παρασκευής έφτασε έξω από το υπουργείο Παιδείας. Άφησε το ποδηλατάκι του στην είσοδο και μπήκε. Τον περίμεναν ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Κοντογιάννης και ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου κ. Αλεβίζος. Ήταν ένα ραντεβού στο οποίο παράδοξα δεν καθυστέρησε. Και είναι όντως «παράδοξα» αν αναλογιστεί κανείς ότι για να είναι στην ώρα του διήνυσε 610 χιλιόμετρα μέσα σε 48 ώρες περίπου.

Αστυνομικά Νέα


Δεν πάτε για κούρεμα...

Στους Κινέζους η Ακρόπολη


Όταν ο σουρεαλισμός διεκδικεί την πολιτική
Φαντάζει εξωπραγματικό, αλλά ισχυρίζομαι πως είναι η μόνη απλή και αμέσως εφικτή λύση: παραχωρούμε την Ακρόπολη για 99 χρόνια στους Κινέζους, μας ξεπληρώνουν τα 300 τόσα δισ. του χρέους και οι προαιώνιοι σινοελληνικοί δεσμοί φιλίας σφυρηλατούνται στο διηνεκές. Ετσι ξεμπερδεύουμε και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Οτι η λύση μοιάζει σουρεαλιστική είναι βέβαιον, δεν παύει ωστόσο να είναι εν ταυτώ και ρεαλιστική: η υψομετρική διαφορά ανάμεσα στον ΦΠΑ της αλμυρής και σ' εκείνον της γλυκιάς μπουγάτσας ή ανάμεσα στο τυλιγμένο και στο ατύλιχτο σάντουιτς δεν είναι λιγότερο σουρεαλιστική, μα και εξίσου νατουρ(ε)αλιστική• τα δύο ρεύματα συνυπάρχουν. Ο ρεαλισμός και ο σουρεαλισμός είναι ασύμβατα έως αντιτιθέμενα, πλην όμως όχι και αντιφατικά καλλιτεχνικά ρεύματα, όπως φαίνεται και στο περίφημο λειωμένο ρολόι του Νταλί, όπου ο σουρεαλισμός δεσπόζει του ρεαλισμού - τον κατατροπώνει, θα λέγαμε - και τανάπαλιν - τούμπαλιν.

Εδώ ο κόσμος καίγεται...


Τα παρακάτω ίσως έχουν "κίτρινο" ύφος αλλά είναι άξια προσοχής.
Βρισκόμενος, σήμερα (χθες) το απόγευμα, για καφέ στον πεζόδρομο της πόλης μας, υπέπεσε στην αντίληψή μου κάτι πραγματικά λυπηρό, αν και εφόσον είναι πραγματικότητα.

Προβολές Κινηματογραφικής Λέσχης Φλώρινας


Η ταινία που θα προβληθεί από τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας:

Πόντιοι: New Generation

18η Χορωδιακή Συνάντηση στη Φλώρινα


Ο Δήμος Φλώρινας και ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης» συνδιοργανώνουν την 18η Χορωδιακή Συνάντηση η οποία είναι αφιερωμένη στην 99η επέτειο των ελευθερίων της Φλώρινας από τον οθωμανικό ζυγό και στον Μακεδονομάχο οπλαρχηγό Αντίγονο (Γκόνο) Χολέρη.

Προτάσεις του Γεωπονικού Συλλόγου Φλώρινας για το καλάθι αγροτικών προϊόντων Δυτικής Μακεδονίας


Στο πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σας παραθέτουμε μια σειρά δράσεων που αφορούν την αγροτική παραγωγή του Νομού Φλώρινας καθώς και τα προϊόντα που μπορούν να σταθούν ναυαρχίδες στην προώθηση της αγροτικής παραγωγής του Νομού Φλώρινας.

Μεταξύ Αστείου & Σοβαρού...

ΚΚΕ Φλώρινας: Εκλογές τώρα!


Συμπόρευση με το ΚΚΕ και λαϊκή οργάνωση παντού.
Η πυκνή, σε πολιτικές εξελίξεις, χθεσινή μέρα είναι διδακτική για το λαό και προσφέρεται για ουσιαστικά συμπεράσματα. Η δική του παρέμβαση και πάλη κόντρα στην επίθεση που δέχεται, σε συνδυασμό με τη βαθιά και συγχρονισμένη καπιταλιστική κρίση και τους ανταγωνισμούς που τη συνοδεύουν, έχουν οξύνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το αστικό πολιτικό σύστημα να τη διαχειριστεί προς όφελος του κεφαλαίου. Συνέπεια αυτών των συνδυασμένων παραγόντων είναι η ένταση της αναμπουμπούλας στο αστικό πολιτικό σύστημα που οδηγεί την αστική τάξη και τα κόμματά της να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις στη διαχείριση, προκειμένου να ενσωματώσουν και να παρακάμψουν τον λαϊκό παράγοντα, τη δυσαρέσκειά του για την κυρίαρχη πολιτική.