Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ποιόν Πατριωτισμό? Για ποιά Ελλάδα?


«Όντας στον ελάχιστο βαθμό πατριώτης αγάπησα στον μέγιστο βαθμό την Ελλάδα».
Οδυσσέας Ελύτης
«Ανακοινώνουμε σήμερα την εκκίνηση ενός νέου πολιτικού Κινήματος που πιστεύουμε ότι εκφράζει τους πόθους και τις ανάγκες του απλού Έλληνα, ενός Κινήματος που να ανήκει στον αγρότη, τον εργάτη, το βιοτέχνη, το μισθωτό, τον υπάλληλο, στη θαρραλέα και φωτισμένη νεολαία μας... Βασικός κυριαρχικός στόχος του Κινήματος είναι η δημιουργία πολιτείας απαλλαγμένης από ξένο έλεγχο ή επεμβάσεις, πολιτείας απαλλαγμένης από έλεγχο ή επιρροή της οικονομικής ολιγαρχίας, πολιτείας ταγμένης στην προστασία του Έθνους και στην υπηρεσία του Λαού»
Διακήρυξη  Ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτέμβρη 1974
Μία παράγραφος από την πολυσέλιδη διακήρυξη ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. Πόσο μακρινή φαντάζει!! Και τι πικρή γεύση στα αλήθεια αφήνει σε όλους εμάς που ζήσαμε τα 38 σχεδόν χρόνια της Μεταπολίτευσης. Μιας 

Δονκιχωτισμός??

Προσλήψεις εποχικού προσωπικού από τη ΔΕΗ


Η Δημόσια Επιχείρηση ΗλεκτρισμούΑ.Ε. ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριάντα έξι (36) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας,  για το Νομό Φλώρινας, που εδρεύει στο 7ο  χιλ.  Πτολεμαΐδας -  Κοζάνης.
Για τις θέσεις εργασίας και τα αντίστοιχα απαιτούμενα

Ο κόσμος γυρίζει την πλάτη

Το ΚΕΚΥΚΑμεΑ Φλώρινας στο Μοναστήρι (Bitola)

Στα πλαίσια των επαφών του ΚΕΚΥΚΑμεΑ Φλώρινας με κοινωνικούς φορείς, συλλόγους και αντίστοιχα κέντρα Αποκατάστασης και Κοινωνικής Φροντίδας ομάδα εργαζομένων με τον Πρόεδρο του Κέντρου και συλλόγου Γονέων παιδιών με Αναπηρίες Φλώρινας επισκέφθηκαν στις 25 Οκτωβρίου το DNEVEN CENTAR ZA LICA SO POSEBNI POTREBI στο Μοναστήρι (Bitola) της π.Γ.Δ.Μ.

Νέο είδος πτηνού ανακαλύφθηκε στις Πρέσπες


Η ορτυκομάνα (Crex crex) είναι το νέο είδος πτηνού που ανακαλύφθηκε στο ανατολικό τμήμα του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών.

Β.Καραντζίδης: Τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας στην κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Φλώρινας

Όταν ο Πελαργός ξανάρχεται


Γράφει η Σ.Μουρτζούκου
Ήταν το ένα και μοναδικό, το επίκεντρο της προσοχής, ο αποκλειστικός δέκτης της φροντίδας της μαμάς και του μπαμπά. Και τώρα ένα νέο ανθρωπάκι από το πουθενά εισβάλλει στη ζωή του και όλα αλλάζουν. Οι γονείς του πλέον ασχολούνται πιο πολύ με το μωρό, όταν τους ζητάει να κάνουν κάτι μαζί συνήθως είναι κουρασμένοι και όλες οι δραστηριότητές τους παύουν με ένα κλάμα του μικρού. Ο λόγος για το πρωτότοκό σας, που νιώθει ότι απειλείται από το νεογέννητο αδελφάκι του.  

Εγκαινιάστηκε το Λαογραφικό Μουσείο Αγραπιδιών


Εγκαινιάστηκε το Λαογραφικό Μουσείο Αγραπιδιών, που στεγάζεται στο πρώην δημοτικό σχολείο του χωριού.

ΚΚΕ Φλώρινας: Ο λαός να αξιοποιήσει την πείρα του


Αποκαλυπτικό το κυνικό αλισβερίσι στον ευρωενωσιακό λάκκο των λεόντων, που όλα δείχνουν ότι θα καταλήξει σήμερα σε έναν ακόμα συμβιβασμό - κόλαφο για τον ελληνικό, αλλά και τους άλλους λαούς. Το πολυσυζητημένο κούρεμα του χρέους, που σώρευσε η ντόπια πλουτοκρατία, προϋποθέτει μακέλεμα όσων δικαιωμάτων του απέμειναν,