Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Άγονος και ο δεύτερος διαγωνισμός για το Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας




Άγονος απέβη και ο δεύτερος διαγωνισμός για τη μίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου Βίγλας – Πισοδερίου, καθώς δεν κατατέθηκε καμία προσφορά.

Χωρίς βιβλία και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας


Χωρίς συγγράμματα μένουν δεκατέσσερα ΑΕΙ της χώρας - ανάμεσα τους και αυτό της Δυτικής Μακεδονίας - που δε δήλωσαν ακριβή αριθμό φοιτητών. 

"Όχι" στους περιβαλλοντικούς όρους του ορυχείου Αχλάδας


Ομόφωνα αρνητική για το θέμα της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του Νοτίου Τομέα των λιγνιτωρυχείων Αχλάδας, ήταν η απόφαση του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου.  Το συγκεκριμένο θέμα είχε αναβληθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση προκειμένου να ενημερωθούν και να γνωμοδοτήσουν σχετικά τα Τοπικά Συμβούλια της Μελίτης, Αχλάδας και Σκοπού. Η απόφαση αυτή έχει 

Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι δικηγόροι


Δύο νέες κινητοποιήσεις με δίημερη αποχή από τα καθήκοντά τους, στις 26 και 27 Οκτωβρίου και στις 3 και 4 Νοεμβρίου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας. 

Πώς προχωράμε σε στάση πληρωμών «ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ»


ΚΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ !
ΜΟΛΙΣ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΝΑ «ΧΑΡΑΤΣΙ»,
ΑΥΤΟΙ ΣΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΕΝΑ ΝΕΟ, ΜΟΛΙΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
ΣΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΟΨΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΒΗΧΑ ΤΩΡΑ.
Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ: ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΝ «ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ». ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ  ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
ΚΟΙΤΑ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΗΣΕΙ:
Με πλειοψηφία (35 υπέρ έναντι έξι κατά) υπερψηφίστηκε πρόταση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με την οποία ζητείται η άμεση παραίτηση της κυβέρνησης, «λόγω της έκδηλης αντίθεσης λαϊκής βούλησης με τις κυβερνητικές αποφάσεις».
ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΩ !  ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ !!  ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ !!!

Από το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.)

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για το πετρέλαιο θέρμανσης


Το Δ.Σ. της Περιφερειακής  Ένωσης  Δυτικής  Μακεδονίας σε συνεδρίασή του στις 18 Οκτωβρίου αναφορικά με τη δραματική αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου


Σήμερα Τρίτη, 25 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Στο «τραπέζι» η προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας


Η προστασία και αξιοποίηση της λίμνης Βεγορίτιδας, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες λίμνες της Έδεσσας, βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο πρώην δημαρχείο Βεγορίτιδας, στο νομό Πέλλας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη συνάντηση του προγράμματος INTERREG



Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 4ης Διαπεριφερειακής συνάντησης του προγράμματος INTERREG IVC - SHARP, που πραγματοποιήθηκαν από τις 18-20 Οκτωβρίου στο Βρότσλαβ (Πολωνία) και στη Δρέσδη (Γερμανία).

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας


Η Οικονομική  Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνεδριάζει σήμερα  Τρίτη, 25 Οκτωβρίου  στις 10 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα: