Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Σύλληψη ανηλίκου για κλοπή στο Φιλώτα


Συνελήφθη σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, στο Φιλώτα - Φλώρινας 17χρονος ημεδαπός για κλοπή.

Πουλήθηκε ο Α.Η.Σ Φιλώτα?

Αναρτήθηκαν οι πίνακες με τους επιτυχόντες ειδικούς φρουρούς - Όλα τα ονόματα


Στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και στις Διευθύνσεις Αστυνομίας και τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας αναρτήθηκαν οι πίνακες επιτυχόντων κατά κατηγορία απολυτηρίων-πτυχίων υποψηφίων Ειδικών Φρουρών έτους 2011, με αναλυτική βαθμολογία κατά κριτήριο και συνολικό αριθμό μορίων κατά φθίνουσα σειρά.

Γονεϊκή στοργή και αξιοκρατία δεν συμβιβάζονται


Πρώτη διδάξασα την αναξιοκρατία είναι η πολυύμνητη «ελληνίδα μητέρα» και καταπόδι ακολουθεί ο σύζυγός της, που κληροδοτεί τη μερίδα του λέοντος στο πιο «αδύναμο» και άρα στο λιγότερο άξιο τέκνο. Γονεϊκή στοργή και αξιοκρατία δεν συμβιβάζονται - ή συμπίπτουν πολύ σπανίως. Στον βαθμό που εξασθενίζει η πολιτική συνείδηση, ενδυναμώνεται η οικογενειοκρατία ως συνεκτικός ιστός της κοινωνίας• και στον βαθμό που ενισχύεται και επικυριαρχεί η οικογένεια, εκτινάσσεται στα ύψη η διαφθορά. Και ως γνωστόν, στην Ελλάδα έχουμε λόγω μεν προεδρική δημοκρατία, έργω δε πρωθυπουργική οικογενειοκρατία. Την οικογένεια την εννοούμε εδώ με τη διασταλτική σημασία της, έτσι ώστε να περιλάβει και τους φίλους και τους γνωστούς.

Παραλειπόμενα από το πανηγύρι του Αμυνταίου

Προς χρηματοδότηση στην Ε.Ε. διαβιβάστηκε ο φάκελος για την τηλεθέρμανση


Στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού στις Βρυξέλλες διαβιβάστηκε ο φάκελος προ-κοινοποίησης, προκειμένου να καθορισθεί το ποσοστό συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατασκευή του έργου «Τηλεθέρμανση Φλώρινας», προϋπολογισμού 86.427.108,77€. 

Βιβλιοπαρουσίαση από τη Λέσχη Ανάγνωσης του Εργαστηρίου "Venetia"


H Λέσχη Ανάγνωσης του Εργαστηρίου "Venetia" του Φ.Σ.Φ. "Αριστοτέλης", σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο "Η Γωνιά", και τις εκδόσεις "Ωκεανίδα", διοργανώνουν βιβλιοπαρουσίαση του μυθιστορήματός "Η δροσοσταλίδα της συγγνώμης", του συγγραφέα Όμηρου Αβραμίδη,

Νόμος για τα ΑΕΙ: ανάγκη για συνεννόηση…


Εξαρχής θέλω να τονίσω ότι θεωρώ πρώτιστο καθήκον του κάθε πολίτη το σεβασμό στους θεσμούς και τους νόμους. σε μια δημοκρατική χώρα εφαρμόζουμε τους θεσμούς της πολιτείας και κάνουμε χρήση κάθε νόμιμου μέσου προκειμένου να τους αλλάξουμε. Και οι ανώτατοι λειτουργοί πρέπει να αποτελούν το παράδειγμα.

SemiMarathon Mountainbike στη Δροσοπηγή


Σε απόλυτα φθινοπωρινό περιβάλλον και με περισσότερα από 150km ορεινών διαδρομών στο Drosopigi Mountainbike Park θα ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση του DrosopigiRace την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στη Δροσοπηγή Φλώρινας. 

Διαβούλευση για το καλάθι των αγροτικών προϊόντων


Σύσκεψη της ομάδας εργασίας του επιχειρησιακού σχεδίου «Καλάθι Προϊόντων Δυτικής Μακεδονίας» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011, με πρωτοβουλία του  Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Π.Χαρούμενου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην οποία αποφασίστηκε η έναρξη της διαβούλευσης του επιχειρησιακού σχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  το οποίο έχει σαν στόχο την προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων.

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου


Σήμερα Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Παράταση προθεσμίας για τα υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού προτείνει ο Γ.Δακής



Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής απέστειλε στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, επιστολή με την οποία ζητά παράταση του χρόνου της καταληκτικής ημερομηνίας των προθεσμιών υποβολής αιτήσεων για την αδειοδότηση των γεωτρήσεων, ώστε να δοθεί το χρονικό περιθώριο να αδειοδοτηθούν νομίμως και να αποφύγουν οι αγρότες τις συνέπειες επιβολής κυρώσεων που προβλέπονται από το νόμο. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής: