Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Γράμμα από τα Κατειλημμένα Λύκεια της Φλώρινας


To παρακάτω κείμενο γράφτηκε από μια μαθήτρια ενός από τα υπό κατάληψη Λύκεια του Ν. Φλώρινας. Τιτλοφορείται «Μερικά μόνο αδυσώπητα αιτήματα μαθητών γενικών Λυκείων Φλώρινας ή γιατί προβαίνουμε κάθε χρόνο σε καταλήψεις» και απευθύνεται προς τις Διευθύνσεις Λυκείων Φλώρινας, το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, στην Υπεύθυνη Παιδείας της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και στην Υπουργό Παιδείας.

Από το πανηγύρι του Αμυνταίου (φωτορεπορτάζ)

Πανελλήνια πρωταθλήτρια Ρόλλερ Σκι η Φλωρινιώτισσα Κεσίδου


Σε ένα φιλόξενο περιβάλλον, στους Ροδολίβους Δράμας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Οκτωβρίου ο πρώτος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ΡΟΛΛΕΡ ΣΚΙ με την συμμετοχή κυρίως συλλόγων της Βορείου Ελλάδος και φυσικά τον Αθλητικό  Όμιλο Φλώρινας,  που είναι ο μόνος Σύλλογος στην Φλώρινα καλλιεργεί αυτή την  στιγμή το αγώνισμα του Σκί Δρόμων Αντοχής και το ΡΟΛΛΕΡ ΣΚΙ.

O δρόμος της προοπτικής…


Η πατρίδα μας έζησε πολλές περιπέτειες και μάλιστα σε ταραγμένες εποχές…και επέζησε!
Η επιβίωση του λαού της στηρίχθηκε κυρίως στη δομή του νοικοκυριού με την έννοια της οικογένειας. Μια τυπική οικογένεια απαρτιζόταν από 3-10 άτομα κάθε ηλικίας που ζούσαν μαζί για μια μακρόχρονη περίοδο.

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα


ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 6 ΟΚΤΩΒΡΗ παρατείνεται - σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν - η ημερομηνία για την πληρωμή της περίφημης «εισφοράς αλληλεγγύης». Για να …διευκολυνθούν, λέει, οι φορολογούμενοι! Από τέτοιες «διευκολύνσεις» πολλές θα δούμε ακόμη και πολλές ημερομηνίες θα παραταθούν. Όμως, σε τίποτε δε θα αλλάξει αυτό την πραγματικότητα. Αυτή που λέει ότι ο κόσμος και ΔΕΝ ΕΧΕΙ και δεν θέλει να πληρώσει τα χαράτσια που του επιβάλλουν.

ΟΛΑ τα Κυριακάτικα Πρωτοσέλιδα

Αθλητικά Νέα